ВМ-НВХ, част 60

• 42 303
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
И аз съм малко скептична към коластрата от крави, но явно много хора са доволни от нея newsm78

# 406
  • В Балкана
Ако не се лъжа, liu jo пие коластра и е доволна.  Peace
Не знам дали дава на децата. Може да се включи и да каже повече. И да каже до къде стигна с тренировките.  Hug

# 407
Вкъщи също сме пили, мъжа ми я пие срещу мускулна треска например, противовъзпалително, давала съм на малката като е имала температура. Но въпреки това не съм убедена, че трябва да се пие непрекъснато дълго време, при нужда само ми е по-приемливо. Чела съм, че съставът на коластрата е различен от този на млякото и по-близък до състава на кръвната плазма  newsm78
Пак казвам, че съм предубедена към млечните по принцип и се чувствам много добре откакто ги спрях.

# 408
Оф, аз консумирам много кисело мляко.

Сега съм се захванала да чета за Палео диетата. Много инфо има.
Може да се прилага комплексно с ВМ-НВХ, като се избягват пак някои храни.
Ама темата не е затова, та няма да се обяснявам.

# 409
Ами, палеото не е задължително нисковъглехидратно, а често е по-скоро умерено откъм въглехидрати, защото приема консумация и на плодове, и на сладки картофи, ако например човек няма ИР, диабет или наднормено тегло. Има и нисковъглехидратно палео - то набляга на зеленчуците. Зависи от нуждите на организма.

Но най-същественото при палеото е да се изключат зърнените, бобовите, млечните (освен ако не става въпрос за натурално, непастьоризирано мляко и продукти от такова мляко) и растителните мазнини, които се добиват от семена и са богати на омега-6. Но от друга страна има и млечно палео, като не мисля, че непременно консумират само натурално мляко и млечни продукти, но просто хората са си установили, че и стандартните млечни от магазина им понасят. Или примерно си купуват някакви по-чисти, но все пак например от пастьоризирано мляко. Зависи. Трябва да се пробва. Наистина най-трудно е да се спрат млечните (струва ми се Embarassed).

# 410
Значи трябва да е вярно, че кърмените деца са по-интелигентни  Laughing
Това, кой го твърди? Може би щях да бъда по-интелигентна, ако бях кърмена  Peace

# 411
Наистина най-трудно е да се спрат млечните (струва ми се Embarassed).

Не е трудно. Наложи ми се и ги спрях - въпрос на приоритети  Peace
Но наистина много обичах мляко, сладолед...

# 412
Това за ползите от кърменето редовно го има в статии в Интернет. Кърмените деца били по-умни, с понижен риск да са пълни като възрастни, с по-малко алергии... Понякога звучи като пропаганда.

Този линк искам да споделя с вас: какво се яде по света за 1 седмица (снимки). Интересно сравнение.

# 413
Много интересно наистина - ама видяхте ли германците как спретнато са си подредили храните  Joy  Порази ме количеството месо при австралийците!
За кърменето - може да изглежда като пропаганда, но пък рекламите на производителите на АМ са доста по-агресивни... Чела съм паралелни интервюта на поддръжници и противници на кърменето  и имаше много култови реплики - "в АМ има добавени много витамини и вещества, които майката няма как да си ги набави при днешния начин на хранене" или "кърмата е храна изграждаща мозъка, а кравето мляко - задника"...

# 414
За кърменето - може да изглежда като пропаганда, но пък рекламите на производителите на АМ са доста по-агресивни... Чела съм паралелни интервюта на поддръжници и противници на кърменето  и имаше много култови реплики - "в АМ има добавени много витамини и вещества, които майката няма как да си ги набави при днешния начин на хранене" или "кърмата е храна изграждаща мозъка, а кравето мляко - задника"...
Аз не съм противник на кърменето. Кърмила съм дъщеря ми достатъчно дълго. Да се правят такива обобщения е несериозно. А моят задник си е съвсем наред, мозъкът ми също, предполагам.

# 415
Не съм искала да засегна никого  Hug  Споделените реплики бяха от изказвания на лекари.

# 416
Аз не съм се засегнала  Hug Несериозно е да се твърди, че само един фактор, като кърменето например, оказва влияние върху външния вид, здравето, личността на човек.

# 417
Кърмата е храна. На мнение съм, че храненето е ключов фактор - може да не е най-важния, но е от първостепенно значение.
Коментара ми беше реакция на споделеното от Cioccolata за лауриновата киселина. Изглежда ми логично да не е все едно дали едно дете е получавало такава до 1-2 годишна възраст. Естествено, че как ще се развие след това зависи от много други фактори  Hug

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 10:58 от fata_morgana

# 418
За кърменето има публикации от последните 2-3 години (може и по-отдавнашни да има, но със сигурност намерих от последните), че децата, които не са кърмени, а са хранени с АМ, имат повече проблеми с регулацията на теглото, и то още от ранните години. А иначе за интелигентността: и аз не съм от дълго кърмените, но не съм и от най-нискоинтелигентните Laughing Не опира само до кърмене Peace

Интелигентността е от една страна въпрос на даденост - до голяма степен. От друга страна е много важно и да се развиват дарбите на детето, да му се обръща внимание (а не да го сложиш например пред телевизора и да не се занимаваш повече). Майка ми смята, а и аз мисля, че е права, че при нас със сестра ми голяма роля е изиграло четенето на книжки и слушането на плочи с приказки - имахме сигурно над 50 плочи с класически приказки, а и доста ни е четено. Аз се научих на 5 години да чета, защото имах желание да мога да чета, но и преди това помня как с вуйчо ми четяхме "Стас и Нели", а с баба ми - "Без дом", "Малкото момиче от тавана" (новият превод е озаглавен "Една малка принцеса") и "Малкият лорд Фаунтлерой". И изобщо, бяхме заобиколени от книги, на четенето се държеше и това си има значение. Peace После баба ми започна да ме учи на езици. Абе, важно е да се обръща внимание на детето и да му се помага да открие и развива дарбите си.

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 10:59 от Cioccolata

# 419
  • В Балкана
Наистина най-трудно е да се спрат млечните (струва ми се Embarassed).

Не е трудно. Наложи ми се и ги спрях - въпрос на приоритети  Peace
Но наистина много обичах мляко, сладолед...

Мисля, че Шоки имаше предвид, спиране без да има основателна причина за това.
Или поне аз така го разбрах.

На мен същи би ми било трудно да спра млечните, за дълъг период от време, без да имам жизненоважна причина, касаеща здравето ми, а просто ей така да ги спра.. Онези статии, колко вредно било млякото и каква отрова е (говорим за здрав човек), не съм ги чела и нямам намерение да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт