ВМ-НВХ, част 60

• 42 294
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
При мен голяма промяна в състоянието на кожата имаше, когато започнах да пия добавка мастни киселини, но се усети около месец след започването й.

# 541
Момичета, да ви питам за прясното мляко нещо - имате ли идея дали тези млека UHT действително не са за предпочитане, или има намеса от конспиративните теории? Четох някаква статия, според която трябва да се избягват.

# 542
UHT не е ли вид пастьоризация? newsm78 По начало за предпочитане е напълно натурално, сурово мляко, т.е. да не е нито пастьоризирано, нито хомогенизирано, а направо взето от кравата. Но трябва да имаш доверие, че няма да има туберкулоза или някаква друга зараза.

Иначе млеката в магазините всичките са пастьоризирани, а повечето са и хомогенизирани.

# 543
Дори и да имам доверие пак не бих пила сурово мляко.
Страшничко ми звучи. Simple Smile
Е, то не че магазинското е много хубаво! Кой знае какво има в него, ама...

# 544
  • София
А защо за предпочитане е суровото?

# 545
Ами, суровото е за предпочитане, защото нагряването променяло структурата на белтъците в него и оттам можело да се отключат заболявания, вкл. за автоимунните го посочват. Действието му върху човешкия организъм се променяло с промяната в структурата на белтъците, което може да не е за добро, а може и да няма никакъв ефект.

А също така някои с лактозна непоносимост забелязват, че могат да пият без проблем сурово мляко, но не и пастьоризирано.

# 546
Ами, суровото е за предпочитане, защото нагряването променяло структурата на белтъците в него и оттам можело да се отключат заболявания, вкл. за автоимунните го посочват. Действието му върху човешкия организъм се променяло с промяната в структурата на белтъците, което може да не е за добро, а може и да няма никакъв ефект.

А също така някои с лактозна непоносимост забелязват, че могат да пият без проблем сурово мляко, но не и пастьоризирано.
По тази логика значи ли, че и киселото мляко не е полезно?
Аз консумирам много кисело мляко - не домашно, че второто ми два ужасно тежко. Обичам и пресно мляко, но го добавям само в кафето.

# 547
  • София
Много интересно, благодаря Шоки!

# 548
  • SA
Вив, при мен храненето имаше ефект вьрху кожата, не помня вече кога сьс сигурност ми направи впечатление, но определено не беше в пьрвите месеци. Мисля, че и рибеното масло, което пия в по-големи дози имаше значение. Но моята кожа беше много суха и причина за това беше приема на много малко мазнини, а и протеини преди това.

# 549
Ами, киселото в идеалния случай трябва да е от непастьоризирано мляко. Но мисля, че и иначе бактериите са си бактерии. Във всички случаи го водят по-подходящо от прясното пастьоризирано. Но в крайна сметка в днешно време в големите градове не е толкова лесно да се снабдява човек със сурово мляко. Аз купувам овче и биволско от "Добрев", а те го правят от пастьоризирано - май по закон са длъжни. А прясно винаги съм купувала от масовото - Верея например.

# 550
Здравейте, имам един въпрос и се надявам като по-знаещи да ми отговорите. Grinning

При отношение  В:М:Б  45%:35%:20%   следва да приемам по  123,75 : 96, 25 : 24,44 (в грама) или 20,62 : 16,04 : 4,07 на хранене(6 хранения). И сега как да си съставя меню? Съвсем се оплетох! Калориите ли да гледам (1100к.) грамажите ли, процентите ли!

Например 100 гр. авокадо е  160 к.  2% Б, 8,53% В, 14,66% М.
И сега какво правя?  newsm78 Hug

# 551
  • SA
Humpty Dumpty , ти тези 1100 ккал ако ги разделиш на 6 хранения, няма и по 200 ккал на хранене да ти се падат.
Сега по вьпроса ти - има сайтове, в които може да си вьвеждаш храните, които консумираш на ден и директно да ти се изчисляват тези сьотношения. Такьв е например:
http://www.fitday.com/
Ако пьк искаш ти да си ги изчисляваш, може да опиташ така:
Ако целта ти е да приемаш дневно 1100 ккал и сьотношение на  В:М:Б  45%:35%:20%, то-
45% В са 495 ккал( :4) = 125 грама вьглехидрати дневно ( приблизително, че много мразя сметки от типа 123,6 грама например  Embarassed)
35% М са 385 ккал ( :9) = 43 грама мазнини дневно
20% Б са 220 ккал ( :4) = 55 грама белтьци дневно
След това, като знаеш по колко грама В, М,Б трябва да премеш дневно, намираш една табличка като тази в spidersport - http://spidersport.com/calories.php и горе-долу си пресмяташ по колко грама от всяко си консумирала , в зависимост от приетите за деня храни.
Дано сьм обяснила разбираемо!  Hug

# 552
ох, ами сега смятам  125 грама варени картофи (В)  са 102 калории, 55 гр. пилешко (Б) са 156 калории, 43 грама бадеми (те стават ли за мазнини?) са 247 калории, което прави общо 505 калории от 1100 ooooh! newsm78 и въпроса е къде бъркам?

# 553
  • SA
Humpty Dumpty, не знам как точно ги изчисляваш тези неща, но например пилешкото месо(според тази табличка, която ти посочих) сьдьржа 110 ккал за 100 грама- т.е. 50 грама са кьм 55 ккал.
Честно казано, по-добре гледай грамовете В, М, Б в храните, които изяждаш. Вече ти ги изчислих колко трябва да са дневно. Относно ядките - трябва да знаеш, че те са много калорични( в 100 грама от тях има 600-700 ккал) и ако наистина си решила да ядеш само по 1100 ккал/ дневно, трябва доста да внимаваш с тях. Сьщо така трябва да имаш предвид, че повечето храни не са сьставени само от протеини, вьглехидрати, или мазнини, а сьдьржат понякога и от трите вида хранителни вещества.

# 554
  • В Балкана
Herzen, имам смаление в областта на талията и то преди МЦ.  Flutter Обаче  не знам - от обръча ли е или от ранното ядене.  Laughing За сега продължавам и двете да ги практикувам.

Humpty Dumpty, не са ли ти много въглените?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт