СЕДМИ КЛАС - 29 тема - Три за щастие!!!!!

• 35 972
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • I want it all and I want it now.
Моя приятелка е доволна от Алианса. Голямото и дете ходи там от 1 клас, сега е 10. Доста е доволен.
Обаче лично не съм пробвала.

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 11:36 от Syn

# 691
Много ми е интересно след всички уроци по първи, втори, трети езици, подготовка за матура от 11 клас още Shocked, училище, домашни и др. дали остава време на децата да бъдат деца? И замислят ли се свръхамбициозните родители дали не вредят по този начин? Съжалявам, не искам да обидя никого, изказвам своето лично мнение и не задължавам никого с него, но такава лудост е оправдана само ако самото дете има амбиции, които трябва да бъдат осъществени. Всичко останало за мен граничи с безумие. После ще се питате защо децата са депресирани, нещастни и т.н.

Понеже това са камъни в моята градина, държа да припомня: Нито съм свръх амбициозен родител, нито свръх изискващ - справка - не сме с макс. бал, не сме в НЕГ , не е бил на уроци по Мат./само БЕЛ/, детето ми е на лагер в момента, а само преди седмици/ веднага след  първо класиране/ още докато течаха страстите по второ - заминахме на почивка в Гърция...
Писала съм и преди за Бърнаут синдрома / психолог съм, специализирала съм детска психология/ и съм наясно с всичко, касаещо детската психика. В тази връзка за  ученето на език/езици - сега е последният "Прозоречен" период - по-късно е "твърде късно ". Когато на детето му се отдават езиците - ученето им в 8 клас и занапред - си е почти като хоби.

Обобщих всичко, за което ще трябва да се дават пари, а не че аз съм го планирала или много го искам. За да не съм голословна, ще се самоцитирам от една по- стара тема:

Скрит текст:
Добро утро и от мен!

Ден последен на подаването на документи - ден пореден на мъчително очакване на класиране!

По повод дискусията, която се е зародила - инерцията, за която говори Русалка , е нож с две остриета. В психологията е описан т. нар. Бърнаут -синдром или "ефект на прегаряне" / аз го наричам "изпушване"/ , от -най-общо казано - извършване на ежедневно повтарящи се дейности , изискващи  мaксимална концентрация и усилия. Без да се впускам в подробности, ще кажа само, че за децата ни, пикът на синдрома е точно сега - след продължилото повече от година пределно физическо и  психическо натоварване покрай изпитите в 7 клас. Някои от тях, съвсем искрено си заявяват - "Искам почивка", "Не ме занимавай с нищо" и т. н.

Други - продължават с решаване на задачи, четене / по ред сложни психологически причини/

....В осми клас или около 4 месеца след пика , започва съвсем логичен спад - ако не входните, то последващите оценки в новото училище показват това. Причината не е новата среда или учители, както често си обясняваме, а точно пагубният ефект на това " Изпушване".

Станах много подробна, затова ще обобщя с едно изречение, а изборът е ваш:

Дайте на децата си време да възстановят / дори им забранете решаването на задачи , така ги освобождавате от свръх очаквания и изисквания, показвате, че сте удовлетворени от постигнатото/ - нека играят на комп, ако това им харесва, да четат каквото желаят, да ритат, плуват, карат колело или просто лежат и гледат в една точка - всички тези на пръв поглед лековати дейсности, имат огромен възстановителен и терапевтичен ефект / помислете само как всички жадуваме за отпуската и нищо неправенето/.

# 692
За всички силни, обичащи и обичани жени:)

Вървя към залеза
по лунна пътека,
самата аз Луна-
 студена и мека..

Измръзнала, тръпнеща,
боса и сива...
Неподвластна на никого
и не много щастлива.

Но в миг, този залез,
ах още не свършил
и Слънцето- грейпфрут
горчив, но прегръщащ..

Със своите ласки любовни
топлина ми донесе,
целуна ме нежно,
студа ми отнесе...

И не съм вече Луна,
само сянка във сиво,
 а пак съм Жена-
красива и жива.

Поздравления за тези стихове- прекрасни са!
Лаконичен  и много въздействащ изказ!  bouquet

# 693
еllis, като детски психолог искам да те попитам нещо. Ако детето не само не проявява интерес към чужди езици, а направо ги мрази и ученето им е направо битка и мъка...как трябва да постъпи един родител - да му спести мъките и да търси училище където не се набляга на езици, или обратно - да го натиска да учи езици, защото може да му трябват и защото после ще бъде твърде късно.

# 694
Леееко се притесних от това, което прочетох дотук. Като се замисля, дъщеря ми ходеше на уроци два пъти в седмицата и то от октомври месец-1 час по БЕЛ и 1 час по мат.-имаше и седмици,които пропускаше.Не съм я стресирала излишно с нищо допълнително-по БЕЛ в училище г-жата беше страхотна и дори без уроци голяма част от клас изкараха 5ци на НВО. С мат. нещата бяха направо трагични откъм уч-ще и въпреки всичко на матурата изкара 5,232. Учи английски само в училище,от текстове на песни  Grinning и филми (държи да ги гледа без превод)  Grinning .Според мен се справя добре, но от това,което прочетох дотук излиза, че ще попадне в една доста напрегната и натоварена среда в ЕГ, където ще трябва да се справя с ''конкуренция'' още в подгответо. Какъв е смисъла-нали подгответо е за това да се научи езика? Какви курсове,какви уроци,ако всичко в училище е наред? Аз ли греша или нещо недоразбрах? Трябва ли още от  8ми клас да се готви за 2рия език (РЕ) ,за да е подготвена? Наистина се обърках.

# 695
  • гр.София

ganis, преподавате в училище, в което някога съм учила и естествено изпитвам сантименти към него.

И моя милост също Simple Smile
 Много се радвам,че 73-о стабилно е едно от най-добрите у-ща вече мноого години.
 Това е  и една от причините системата за кандидатстване след 7 клас да ми е чужда и да я намирам дори за вредна за доста от децата.  
 Единици бяха съучениците ми,които отидоха в други гимназии,и някой и друг - в техникум. Те просто имаха конкретни оформени интереси, а не се е налагало да се спасяват/ме в по-добро у-ще.

Не започвам отново спора на нов глас, а използвам случая да си кажа  Simple Smile.

Шони,Хедра и елин12,и който още ще се бори на 3-о /и аз имам познато дете,некласирано никъде/-не знам,за къде са ви първите желания - силно стискам палци да ви класират именно на тях Praynig

Моя приятелка е доволна от Алианса. Голямото и дете ходи там от 1 клас, сега е 10. Доста е доволен.
Обаче лично не съм пробвала.

И ние сме доволни от първите 7 години там. 
От 1 юли вече са на нов адрес ,за  жалост-в Лозенец.

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 12:22 от blanc

# 696
  • София и там където не се пуши
pandorina, кой ти гледа това, направо подробности.

И не е лъжа, че втора немска е пъти по-добра и учители и колектив от първа немска. Обачеее рекламата е велика сила и родителската амбиция. Иначе доста народ там е с уроци, ами няма начин, както казват някои.

В едно училище, има ли текучество, не ми го хвали просто. Доста не са за хвалене.

florianabg - По скоро напрегнати родители.

# 697
Темата пак станала  Sick
Нещо не се връзвам на мастиките обаче аз,не знам защо?! Thinking
Извинете в 12ти клас пак ли е луди уроци? Rolling Eyes

Погледнете и тяхната тема Hug
За завършващ някоя от гимназиите с най-,най-бал,просто уроци не са необходими-средата и курсът на обучение са си свършили отлично работата.Разбира се има и изключения от правилото,като от всяко правило Wink
Лудницата е най-голяма в седмокласното подготвяне.

# 698
Никак не се притеснявам, че съм прекалено амбициозен родител и карам децата ми да "изпушва"т от претоварване.  Wink
Изповядвам простичкото правило, че всичко си има цена. Peace
 Не мога да понасям нашенския манталитет да се глезят децата, защото видите ли трябва да си изживеят детството. А после да им се набива канчето, че не са успели в  живота. Особено се дразня,  когато се гледа в  чинийката на някой успял човек и му се броят паричките, а не се дава сметка за лишенията, липсата на социален живот и трудностите, за да постигне успеха. И смятам, че причината е именно в грешното възпитание на децата - дайте да ги глезим и жалим, пък после животът ще ги научи. Stop

Дороти, има нещо в 91НЕГ, което е непостижимо в никоя друга първа гимназия - няма нито едно дете, което да е попаднало там, просто защото не му е стигнал бала за другаде. Wink

Колкото за уроците в дванайсти клас - ми то е същото както и навремето в ЕГ. Ако ти трябва реален и жив език, за да го ползваш в чужбина, няма как да ти стига наученото в гимназията. Peace

# 699
  • Варна
Ние сме в МГ. Там часовете по 1-ви и 2-ри ЧЕ са наполовина през 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас в сравнение с ЕГ.
Тъй като 1-вия език е АЕ (учи го от 2-ри клас в у-ще + учител) мисля, че няма да се наложат допълнителни уроци. За 2-рия език с два часа седмично мисля, че нищо няма да научи и там ще се набляга на уроци, но може би след 9-ти клас, да положи основа, в/у която да гради.
За подготовката за матури - по БЕЛ ще си ходи - от сега си знам  Laughing , а по математика се надявам, че няма да има нужда  Joy

# 700
  • I want it all and I want it now.
Искам да попитам тези, който подават документи за 3 класиране, кога ви казаха че излизат резултатите?

Благодаря.

# 701
  • София
Обявено е, че резултатите от 3-то класиране ще излязат на 15.07.
Всъщност пише до 15.07, ако трябва да бъдем точни.
Но документи се подават до 12.07, което е петък.
13,14.07 са събота и неделя....Simple Smile
Така че явно ще са на 15.07 в понеделник!
 П.П. Хедра, СТИСКАМ ВИ ПАЛЦИ!Ще Ви мисля!
Шони, къде изчезна? И  твоята не е лесна - само 1 свободно място за СМГ - ДАНО да е ТВОЕТО!

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 12:41 от mimchoni

# 702
И аз щях да питам понеже в РИО -то не видях никъде .Днес писах писах та изписах всичко тези от гнездото с такава досада пишеха кодовете.Дано всичко този път да е ок.
По темета за Алианс-а да кажа че моя син ходи на Алианс от предучилищна и сег ще продължим със сертификатните ниво.Обучението е на ниво и някак си го правят така че децата да заобичат езика

# 703
  • гр.София

Колкото за уроците в дванайсти клас - ми то е същото както и навремето в ЕГ. Ако ти трябва реален и жив език, за да го ползваш в чужбина, няма как да ти стига наученото в гимназията. Peace

Явно съм изпаднал германец-това горното не ми го побира ума. /Пале, не го приемай лично.  Hug/

Обещавам до 12 клас да влезем в релси Simple Smile

Наш Пенчо /онзи от " Пенчо,бре чети..."/  много го глезим.  Работи при баща си и си мечтае за детство. Ама,свърши детството-казах му го тази година.

# 704
Syn, не знам как е ученето в художествената, защото дъщеря ми в крайна сметка отказа да се записва там, но знам как се кандидатства и в двете художествени гимназии, защото процеса на кандидатстването го извървяхме Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт