Къде е грешката?

• 20 062
  • 200
  •   1
Отговори
# 180
И аз съм с теб  Hug Бъди силна, не се отказвай от позициите си!!!

# 181
  • Blondeville
Бъди силна и не го приемай обратно. Само човек, който не е бил в близост до пияница, може да вярва в мистичната сила на "извинявай, няма да се повтори, много ви обичам". Неизменното "какво са 1,2 чашки, ти пък сега за 1,2 шамара ли си..." и т.н. е част от репертоара на човек, който въобще не смята, че има проблем. Виждала съм как алкохолът изкарва най-ужасното у някого. Израснала съм в такава среда. Моля те от сърце, не причинявай никога това на децата си, никога на позволявай да растат в страх тате кога ще си дойде и как ще си дойде.

# 182
  • София
Мама на двe слънчица , какви притеснения имаш за това същество??? Ти си по-силната от него!!! Страхът е бич Божий за всички нас!
Това същество има комплекси и ги избива върху теб!!! Трябва да бъдеш категорична с него! Ако ти покажеш страх, мекушавост, той ще продължи да се държи лошо с вас. / бих използвала и друга квалификация, но на този етап се въздържам./
Осъзнаваш ли, че в случая той е слабия??> А ти си тази, кояо се е поддалан на неговото влияние и показваш страх и немощ???
Вземи се в ръце! Ти си силна! Ти можеш да преодолееш всяка трудност!

# 183
Здравейте отново:) Имам добри новини.
Преди малко беше тук. Поиска да вземе децата за тази вечер, за да отиде у майка си. Дадох му ги и пак говорихме. Той самият ми каза, че не иска да сме в лоши отношения. Не иска да имаме дразги и, че ще се подкрепяме кой с каквото може. Каза, че и той е на мнение, че е добре да се разделим, за да можел всеки да осъзнае какво е важно за него. И вика.. само не изкарвай мен виновен и ти имаш вина  Mr. Green Каза, че няма да ми създава проблеми. Извини се, че е бил груб онази вечер като каза, че няма да позволи да водя децата при майка ми, защото аз не съм му позволила той да ги заведе у  неговата майка.
Утре ще дойде с микробус, за да си изнесе нещата. Няма да взема неща, които може да ползват децата, защото, ако ги вземел те нямали да имат.

Вътрешно съм убедена, че не греша за раздялата! Дори чувствам облекчение. Радва ме фактът, че няма да сме врагове. Няма и да го допускам прекалено близко до нас.  Hug

# 184
  • София
Както и другите са ти писали -бъди силна.Те първа театрото започва. След няколко дни ,ще обърне пак плочата,само не му отстъпвай,защото тепърва ще те атакува. Бъди внимателна и с децата,защото сигурно и тях ще използва (предполагам,че ще опитват да им вклиняват измишльотини за теб).

# 185
Здравейте отново:) Имам добри новини.
Преди малко беше тук. Поиска да вземе децата за тази вечер, за да отиде у майка си. Дадох му ги и пак говорихме. Той самият ми каза, че не иска да сме в лоши отношения. Не иска да имаме дразги и, че ще се подкрепяме кой с каквото може. Каза, че и той е на мнение, че е добре да се разделим, за да можел всеки да осъзнае какво е важно за него. И вика.. само не изкарвай мен виновен и ти имаш вина  Mr. Green Каза, че няма да ми създава проблеми. Извини се, че е бил груб онази вечер като каза, че няма да позволи да водя децата при майка ми, защото аз не съм му позволила той да ги заведе у  неговата майка.
Утре ще дойде с микробус, за да си изнесе нещата. Няма да взема неща, които може да ползват децата, защото, ако ги вземел те нямали да имат.

Вътрешно съм убедена, че не греша за раздялата! Дори чувствам облекчение. Радва ме фактът, че няма да сме врагове. Няма и да го допускам прекалено близко до нас.  Hug
Върна ли децата вече? Това примирено отношение много ме съмнява,че прикрива други коварни намерения Sad

# 186
Стискам ти палци най-трудното да е минало!!

# 187
  • Някъде по Дунава
Не се връщай, не си го причинявай.
Както сама казваш, отношенията между двама ви са лоши, ако отидеш там, ще си сама срещу трима.Огромно психическо натоварване, което няма да ти донесе нищо добро, напротив.

Каква е причината той да иска да се върнете, какво обяснение ти дава, когато разговаряте? Извинявай, ако си споменала, но не разбрах.

п.п. оф, за пореден път се удивлявам...какви са тия мъже, на по 30 и повече години, които си умират да живеят с техните, особено с мами
Напълно подкрепям  Peace И ние живеем заедно, по скоро на различни етажи, но в една къща и моят хем се кара с техните, хем неиска да се махне. Поне ме покрепя когато имаме конфликт и е на моя страна
А за алкохола незнам какво да кажа, не мисля че мъжът ти ще се откаже, за съжаление.

# 188
  • БГ
Върна ли децата вече? Това примирено отношение много ме съмнява,че прикрива други коварни намерения Sad
[/quote]
сега прочетох темата и аз веднага това помислих.....
пожелавам успех на авторката със справянето на проблема, кураж и много късмет от мен! Hug
пиши за развитието . Peace

# 189
Да,, децата са при мен. Няма претенции за тях.
Разделени сме. Преминаваме различни фази. Звъни, обяснява се в любов и колко много ми липсваш.. до ще ядеш и пиеш от мен.
Звъни постоянно. Иска да се съберем, но продължава да си пие бири. Дори не се крие. Според него това не е проблем.

# 190
  • някъде там
Да,, децата са при мен. Няма претенции за тях.
Разделени сме. Преминаваме различни фази. Звъни, обяснява се в любов и колко много ми липсваш.. до ще ядеш и пиеш от мен.
Звъни постоянно. Иска да се съберем, но продължава да си пие бири. Дори не се крие. Според него това не е проблем.

Защо изобщо говориш с него? Пълен игнор това е най-добре и за двама ви, плюс молба за развод.Изобщо не се занимавай , няма да се промени , до болка ми е познато. Ето 3 години минаха вече , напротив тотално деградира , не се поправи. Нищо , че докато бяхме заедно аз бях виновна , че пие.... Сега сигурно пък съдбата му е виновна...няма оправия

# 191
  • София
Кураж и не се давай! алкохолът не прощава на този, който е посегнал към него. Явно мъжът ти за себе си трябва да стигне дъното, но ти не позволявай повече да завлича и вас. В момента ти си единственият отговорен и с акъла си възрастен в семейството, и децата дори да не го разбират съзнателно, разчитат на теб.  Hug

# 192
  • София
Моя близка, която се занимава с различни изследвания, казва, че наркоманията е лечима, но алкохолизмът - не!
Има и "добри" пиянства - пие много, но не е скандалджия и побойник. Ляга и заспива. По - лоо е другото пиянство, придружено със скандали, бой, чупене на всичко, което се изпречи по пътя....
Аз също не бих направила компромис с алкохолик и побойник.

# 193
Прави сте. След като останахме сами с децата осъзнах колко ми е спокойно и колко е хубав животът. Още ми е напрегнато на моменти, защото той не спира да звъни. Къде с добро, къде се заяжда, ако е обърнал няколко бири в повече. Обвинява ме, че имам друг и затова съм се държала така. Често казва "Не аз, а ти си виновна, за да сме в това положение". Личи си, че парите не му стигат до никъде. Не взема малка заплата, но въпреки това не му стигат. А как мисли да гледа семейство, след като парите за него не му стигат. И как иска да се съберем, след като той не може да се грижи за семейството си? То и затова все не ни стигаха парите и преди. Отиваха след бирите и цигарите му. Сега съм със спестени 200 лева за месеца. Излиза, че ме тормози, не се чувствам щастлива с него, не се чувствам спокойна, а и съм стояла и без пари заради него. Дано не ме обвините в егоистичното си изказване, но си е така. Все още нямам смелост да подам молба за развод. Не зная дали е точно смелост точната дума. Вероятно и това ще стане. Разделяли сме се доста пъти преди и пак сме се събирали. Този път няма да отстъпя, защото аз на ЩЕ не вярвам. Доказателство за промяна няма. Няма и да има сигурно.

# 194
Прави сте. След като останахме сами с децата осъзнах колко ми е спокойно и колко е хубав животът. Още ми е напрегнато на моменти, защото той не спира да звъни. Къде с добро, къде се заяжда, ако е обърнал няколко бири в повече. Обвинява ме, че имам друг и затова съм се държала така. Често казва "Не аз, а ти си виновна, за да сме в това положение". Личи си, че парите не му стигат до никъде. Не взема малка заплата, но въпреки това не му стигат. А как мисли да гледа семейство, след като парите за него не му стигат. И как иска да се съберем, след като той не може да се грижи за семейството си? То и затова все не ни стигаха парите и преди. Отиваха след бирите и цигарите му. Сега съм със спестени 200 лева за месеца. Излиза, че ме тормози, не се чувствам щастлива с него, не се чувствам спокойна, а и съм стояла и без пари заради него. Дано не ме обвините в егоистичното си изказване, но си е така. Все още нямам смелост да подам молба за развод. Не зная дали е точно смелост точната дума. Вероятно и това ще стане. Разделяли сме се доста пъти преди и пак сме се събирали. Този път няма да отстъпя, защото аз на ЩЕ не вярвам. Доказателство за промяна няма. Няма и да има сигурно.

Ето това е силна жена. Шапка ти свалям. Ще ти дойде и желанието за развод.

Общи условия

Активация на акаунт