Къде е грешката?

• 20 066
  • 200
  •   1
Отговори
# 150
Приятелка идваше нощем у нас- баща й ги гонеше с нож- нея, майка й и брат й.
Голям праз кое го било довело до състояние на хроничен алкохолизъм. От там вече измъкване няма.
Само човек без опит в подобни ситуации може да таи надежди и да гледа на розови облаци. 

# 151
Основния похват за манипулиране, който използват всички зависими, е вменяването на вина у партньора. Разбира се, той пие не за друго, а именно защото тя мърмори, досажда му, стресира го, комплексира го и го фрустрира  ooooh! Никой пияница няма да каже "Пия, защото се провалих и съм неспособен да направя елементарни неща за семейството си и общото ни добруване. Пия, защото съм слабокарактерен и предпочитам да забравя проблемите, отколкото да ги реша." Винаги причината е в другите, че не разбират, не съчувстват, не съдействат...

Толкова ясно си личи кой в темата е имал вземане-даване с подобни хора, и кой не... И други неща си личат, но да не задълбаваме...

Авторката, спасявай себе си, спаси децата си, и никога, ама никога не позволявай на никого да ти вменява чувство на вина  Naughty Всеки възрастен носи отговорност за постъпките си, след като ти си ... (за каквато там те обвинява, че си), нека си намери друга, която да отговаря на очевидно високите му изисквания  Peace
Егати класическия *** е тоя, като по учебник са и репликите му, и постъпките му...

# 152
  • София
едно от най-безсмислените неща, които съм чувала е "той иначе като не пие е перфектен баща и съпруг, много е добър".  Sick

# 153
Точно да не се получават ситуации като изпикаване върху телевизор, агресия върху децата и т.н. аз искам да променя нещата или да заживея сама с децата си.

А дали проблема е само в бирата  newsm78
Ако беше така,нямаше да те те дразни толкова нетърпимо,при условие,че не се напива.
По скоро щеше да си разтревожена ,че прекалява с количествата....
Ти най добре си знаеш как се чувстваш и може да направиш разлика между едното и другото.

Да, проблемът с бирата мисля, че е сериозен. Алкохолът крие зад себе си много проблеми!
Мил, любящ, добър, интересува се от децата си, каквото трябва да им се купи ме подкрепя и се купува. Каквото реша аз се прави, но това не е достатъчно. Има много алкохолици, които са любящи бащи, но разбиват психиката на децата си. Именно заради това не мога да затворя очи.
Още повече, че той е непридвидим, когато мине тънката граница. Преди години съм била свидетел на какви ли не ситуации. Дори бях бита! За щастие не се повтори и не ми е посягал. Тъпа съм, че простих, но да речем, че бях млада и глупава. Имало е ситуации, в които е чупил, тръшкал, кървави са му ставали ръцете, думкайки по стените. Викали сме полиция, веднъж е задържан. Тази агресия не е била срещу мен и децата. Бил е провокиран от "старото" му семейство, които са били вкъщи.

Тези ситуации са ме наплашили. Сега не се е случвало да е агресивен. Не ни тормози, но променяйки си физиономията след бирата всичко ми се обръща. Въпреки, че тези ситуации са били преди 4-5 години, аз се страхувам да не се повторят в настоящето.

# 154
  • София
Първото "искам да променя нещата" всъщност означава "искам да променя мъжа си", което на практика е бита кауза. Няма как да го промениш нито него, нито родата му. Така, както го описваш, имат си "родова памет" и "родови традиции", които си ги обичат и си ги спазват, така че вероятността да промениш нещо клони не към нула, а направо към минус безкрайност.
Второто "да заживея сама с децата" е напълно изпълнимо. Може да съм пропуснала, ако си писала нещо за родителите си,, но е много важно те да са на твоя страна и да са готови да помагат. А ако не са - пак ще се справиш. Консултирай се с адвокат задължително, за да знаеш какви стъпки да предприемеш!

# 155
Авторката чак сега споменава за агресивното му  поведение след пиянство,това много променя нещата....

# 156
  • София
Авторката чак сега споменава за агресивното му  поведение след пиянство,това много променя нещата....

Винаги има една малка звездичка или текст с дребен шрифт  Mr. Green Mr. Green, които променят картинката  Crazy

# 157
В съжителството с такъв тип човек винаги има агресия - при някои е само вербална, при други - физическа, но винаги присъства. И с преминаването в следваща фаза на зависимост, вида на агресията също се променя. Авторката от първия пост още пише, че мъжът ѝ се е бил с родителите си, удрял е и нея... тоест, посягането не му е непознато; въпрос на време и ситуация е да посегне отново - на нея, на децата, или на всички вкупом...

едно от най-безсмислените неща, които съм чувала е "той иначе като не пие е перфектен баща и съпруг, много е добър".  Sick

Peace

# 158

Аз адекватно поведение при пияница не съм срещала досега. Не е и нужно да се описват подробности. Алкохолът си е алкохол и, както вече се писа, води неминуемо до поведенчески и характерови промени от трайно и негативно естество.

# 159
  • София

Аз адекватно поведение при пияница не съм срещала досега. Не е и нужно да се описват подробности. Алкохолът си е алкохол и, както вече се писа, води неминуемо до поведенчески и характерови промени от трайно и негативно естество.

Защо да няма адекватно - тихичко си стои и си пие, а после заспива  Mr. Green Mr. Green

# 160
  • София
мда, и това тихичко заспиване всеки ден.

# 161
Още от началото си каза авторката, и за побоищата, и за това, че се притеснява от реакцията му след като е пил... От нищото никой не се притеснява.

Авторката, бягай  Hug И то докато нещо човешко му е останало... Аз избягах, когато нищо не беше останало и в големи яйца се насадих, но въпреки всичко съм много, ама несравнимо много по-добре  Hug

# 162
Последни новини: изнесе се господинът. Казах му да си върви, но е много агресивен към мен. Заплаши ме, че "ще ям и ще пия от него". Горчиво съм щяла да съжалявам.

# 163
Последни новини: изнесе се господинът. Казах му да си върви, но е много агресивен към мен. Заплаши ме, че "ще ям и ще пия от него". Горчиво съм щяла да съжалявам.

Внимавай  Praynig Обгради се с роднини, приятели, недей да оставаш сама с децата на първо време, гледай да има някой около вас. Не се знае като метне няколко литра бира накъде ще избие.

# 164

Внимавай  Praynig Обгради се с роднини, приятели, недей да оставаш сама с децата на първо време, гледай да има някой около вас. Не се знае като метне няколко литра бира накъде ще избие.

Има метална решетка. Заключих я. Ако започне да думка ще извикам полиция.

Общи условия

Активация на акаунт