Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 347
  • 995
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Скандинавия не става за българския манталитет ... Peace

Кой какъвто манаталитет го влече.

# 976
  • София

Кой какъвто манаталитет го влече.

Вярно е това. Права си. Не ги харесвам... скандинавците... Wink

# 977
Ама какво значи, за да си запазят стандарта? Това ли ти е представата за правилно решение? Значи аз ако остана без работа, за да си запазя стандарта, трябва всеки месец да вземам заем в размер на колкото ми е била заплатата? А как ще го върна? Ами ще взема още по-голям заем!
Гърците затова се докараха до тук и се надявам ние да не ги последваме...

# 978

Гърция преговаря за 10 млрд. евро нови заеми ...

И не се плашат хората, искат да си запазят стандарта...

Грешка-напротив, гърците са ужасно уплашени от постоянните заеми, но просто в един момент няма мърдане. Не вземат ли заем няма заплати ни за полицаи ни за учители, ни за пенсии ще има.
Ако пък излязат от Еврото ще фалират много по-бързо и управляващите им ще бъдат избесени по маслиновите дръвчета. Гърция е във финансов и политически капан-тя е вече собственост на Германия и другите и кредитори. И не е вярно че си запазват стандарта-той пада и ще пада все повече-е трудно ще ни догонят по този показател, но не се знае-бъдещето е пред тях..

# 979

Китай със сигурност става още по-малко.

# 980
Днес Пламен Горанов щеше да стане на 37 години.

Спомени в бутилка http://t.co/FWUyebNl7v

# 981
Не си съставяйте мнение за протестите от това, което гледате по телевизията! Излезте и вижте сами, питайте хората защо са там и какво искат. Медийте манипулират и показват това, което им е изгодно!
Не сме знаели какво искаме... а какво да направим? Да си седим вкъщи и да търпим гнусните изроди, които ни управляват да си правят каквото си искат?? Не знам дали ще пожънат някакъв успех тези протести, но това е единственото, което ни остава. Аз мисля, че трябва да се борим, а не да склоняваме глава.

Това мнение е от 06.07.2013, но е точно като писано днес.
Въпреки че подновяването на толкова стари теми не е желателно,  правя опит да подновя тази, защото 7 години по-късно пак сме юли и пак сме на същата отправна точка, а въпросът "Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?"  с всички произтичащи от това разсъждения пак е на дневен ред. Ако има желаещи да пишат в нея, се надявам да не бъде сметната за поле за политическа пропаганда, както с право не е била сметната преди 7 години.

# 982
  • София
Много показателно, еще едно мнение, което е валидно и днес.
"За пореден път гледам по новините отразяването на поредния ден от протестите и за пореден път ми прави впечатление все една и съща картина: хора, завладени от някаква колективна безцелна еуфория, надуващи вувузели, маскирани все едно не са на протест, а на карнавал, скандиращи "Мафия", но не предлагащи други алтернативни лозунги. И друго ми прави силно впечатление - наличието на 16-17-18 годишни сред редиците. Имам силни съмнения, че ако ги попитат, например, кой е Желю Желев, да кажем, 50% от тях биха могли да дадат адекватен отговор. Иначе свалили фланелките да покажат на камерите "фитнес телце", вървят, хилят се и никак не им личи да са недоволни от нещо. "

Мене ме притесняват призивите за гражданско неподчинение.
Вчера за малко е спряно метрото, бяха блокирани кръстовищата на Ректората и Орлов мост. Тролейте бяха спряни в центъра, наложи се да вървя пеша две спирки.
Изникват стари муцуни
https://faktor.bg/bg/articles/osvobodiha-mincho-spasov-povdignat … ie-za-huliganstvo

# 983
Виждам, че младите са на път да бъдат виновни за всичко.
Не ги подкрепяте добре, но защо всячески се опитвате да им кажете няма живот тук за вас.
Нямало бригада затова протестират, върнали се от университетите и нямало какво да правят, затова стачкуват,  имали спортни тела - е предпочитам   и го се радвам на всеки включително и младежите, които се грижат за себе си, а това не се възпитава като стане отпусната леличка.
За какво още са виновни и криви младите.

Дали знаят кой е Жельо Желев - е ако не знаят нямат право на мнение ли.

Хайде да спрете да ги ругаете тия млади и вместо да им обяснявате какво не знаят пък научете ги, покажете им, убедете ги, че не са прави, ако можете да ги заинтересувате с личен пример, защото гражданска позиция не се изразява само на маса и на чашка.
Ние сме имали нашия житейски опит, те сега трупат техния житейския опит.
Тази линия на оплюване на младите явно намира почва, но не я одобрявам.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 11:15 от zari65

# 984
Много се радвам на младите лица на протестите и на забавните им, но и поучителни и иронични плакати.
Жалко, че събраното негодувание бързо се изпари, но това е предупреждение към властимащите, че насреща си имат будни и взискателни млади граждани, които няма да ги оставят да си развяват коня, както си искат.

За разлика от примирените, отпуснати и депресирани лелки и чичковци, младежите ясно показаха будно гражданско общество, което няма да търпи своеволията на всякакви видове мутри в парламента.

# 985
В никакъв случай не оплювам младите, и в предната трита тема писах, че те си имат право на своите грешки. Но, като е минал човек по един път без особен резултат и сега вижда собствените си грешки в тяхно изпълнение, някак е трудно да се сдържа и да каже "трошете си главите". Въпреки че на едни други години, при подобно предупреждение, отговарях: "е, добре, оставете ме да си строша главата" и правех каквото съм решила. По-скоро /за себе си пиша/ е предупреждение, желание да ги предпазиш от повторението на твоите грешки, в никакъв случай оплюване. Но явно всяко поколение ще си извървява пътя и ще си носи последиците, няма спиране това, всеки все някога "узрява".
Less, никой не умира от кеф да гледа мутри в парламента. Само че отърваването от тях не е толкова елементарен процес. Но и това ще се разбере по-нататък.
А лелките и чичковците преди години подскачаха по площадите със същите искания. При това бяха в доста по-голямо количество от сегашните протестиращи. Та, аз специално, успех пожелавам на днешните млади, може пък те да успеят. Нали човек все с надеждата живее.

# 986
Не мисля, че да изразяваш желанието си да живееш в нормално, демократично общество, е грешка.
Напротив, това са хората, които бутат човечеството напред. Тези, които имат смелостта и волята да покажат на силните на деня, че не са съгласни.
Не успяха да постигнат исканията си, но ги заявиха. А това само по себе си означава, че не са примирени с положението в България.
Ако за всяка кражба и несправедливост на правителството се събираха по 20,000 - 30,000 човека на площада, сега нямаше да сме на това дередже като държава.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 12:44 от Less

# 987
Скрит текст:
Не мисля, че да изразяваш желанието си да живееш в нормално, демократично общество, е грешка.
Напротив, това са хората, които бутат човечеството напред. Тези, които имат смелостта и волята да покажат на силните на деня, че не са съгласни.
Не успяха да постигнат исканията си, но ги заявиха. А това само по себе си означава, че не са примирени с положението в България.
Ако за всяка кражба и несправедливост на правителството се събираха по 20,000 - 30,000 хиляди човека на площада, сега нямаше да сме на това дередже като държава.
Е това е един от начините "да им дишаме във врата", ама не се получава. А дано пък от сега нататък да стане.

# 988
Less, не така за лелките, много такива пишем тук.
Въобще като на народ трябва да се научим да можем да комуникираме нормално и да уважаваме различното мнение.
Тъжно ми, е че стилът - ти мен уважаваш ли ме, както го наричам е навлязъл във всички сфери на живота. Не знаеш това няма право да ви обясняваш, направил съм простотия, но ти нямаш право да ми го кажеш, защото ми изнася да съм мултикултурен и политкоректен и т.н. Всеки си говори и никой никого не слуша.

# 989
Не се е получавало, защото не сме го правили. Ако подкрепяхме всеки път протестите на учители, лекари, против застрояванията, ако ходехме на протести за всички държавни пари, които потънаха, щеше да е различно сега.
Но не, ние търпим до последно. Апатични сме.
zari65, това за лелките беше провокирано от едно от горните изказвания, че децата на площадите ходели там да "показват фитнес телца".
Извинявам се, ако някой се е почувствал засегнат.

Общи условия

Активация на акаунт