Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 363
  • 995
  •   1
Отговори
# 510
Новата мантра-ние искаме да контролираме решенията на управляващите, без значение кои са те. Защо искате оставка тогава.
Хората трябва да имат властта да сменят старите бандити с нормални и съвестни хора, но съвестни хора не се намират в политиката у нас. И затова не се говори. Не се търсят и издигат такива хора. Не се търси сметка от старите. Нищо. Само се говори за морал и се показват добре забравени стари нагли муцуни със стари намерения за лапане. На запад в "цивилизованите" страни ако има такива цени и такъв стандарт  управниците им отдавна щяха да искат политическо убежище в Еквадор. Но в нашите условия по-доброто е това правителство по простата причина, че няма абсолютно мнозинство и няма да посмее да налага еднолична власт като предишното. В България трябва да управляват широки коалиции, за да бъдат коректив една на друга, ако ще и коректив да са националисти и Герб. Не може всичко да се съсредоточи в ръцете на един човек, както беше преди-видя се до какво доведе това. За това българите направиха по-добър избор като ги парираха така в парламента и не е добре да се оспорва този избор толкова яростно, защото работи срещу протестиращите.
Ако ще сменяте правителството то има риск пак да върнем статуквото на Батето едноличен управляващ. По-добре да има цирк като сегашния и с постоянен протест, отколкото един батюшка, както е на Изток. В това отношение протеста е много полезен-вече София не е този сив и скучен град.  Даже понякога си мисля, че е по-добре и правителство да няма-по-добре ще се справят хората. Един протестиращ през февруари така каза "оставете хората 5 години сами да се управляват-и икономиката ще живне и хората ще бъдат по-доволни и с престъпността ще се справят"

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 13:05 от Герри

# 511
  • В тъмната гора.
Новата мантра-ние искаме да контролираме решенията на управляващите, без значение кои са те. Защо искате оставка тогава.
Хората трябва да имат властта да сменят старите бандити с нормални и съвестни хора, но съвестни хора не се намират в политиката у нас. И затова не се говори. Не се търсят и издигат такива хора. Не се търси сметка от старите. Нищо. Само се говори за морал и се показват добре забравени стари нагли муцуни със стари намерения за лапане. На запад в "цивилизованите" страни ако има такива цени и такъв стандарт  управниците им отдавна щяха да искат политическо убежище в Еквадор. Но в нашите условия по-доброто е това правителство по простата причина, че няма абсолютно мнозинство и няма да посмее да налага еднолична власт като предишното. В България трябва да управляват широки коалиции, за да бъдат коректив една на друга, ако ще и коректив да са националисти и турци. Не може всичко да се съсредоточи в ръцете на един човек, както беше преди-видя се до какво доведе това. За това българите направиха по-добър избор като ги парираха така в парламента и не е добре да се оспорва този избор толкова яростно, защото работи срещу протестиращите.

Извинявай, не съм те разбрала......написано така, съм съгласна с теб.

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 13:15 от ~Мишел~

# 512
Щом не могат да ми кажат, значи те самите не са наясно.
Глупости. Аз отлично знам за кого ще гласувам. Но не разбирам защо ми вменяваш отговорност за твоите действия. С какво основание? Обясни. От къде на къде аз трябва да ти кажа какво да правиш? Та ние имаме толкова различни критерии!
Ако искаш и с аналогията с праха за пране ще ти го обясня. Ако приемем, че аз имам предимно черни дрехи и най-добра работа ми върши прах за черно, то ти имаш предимно бели и моят прах няма изобщо да има такъв резултат при теб. Така че избери си сама. Информирай се и си прецени според ценностите и приоритетите. А те може и да са негласуване, като гледам каква гражданска позиция показваш.

# 513
Герри, това, което пишеш, се отнася с пълна сила и за БСП, но ти искаш да си ги задържиш, при това без коректив и контрол. Не разбрах какъв е проблемът с контрола? Толкова лошо нещо ли е?

Точно това правителство не е най-доброто. За да се подкрепят и да пребъде, се налага да правят много компромиси, да се налагат един над друг и да си извиват ръцете. Няма как три различни партии да спазят обещанията си към своите избиратели, при условие, че зависят един от друг. Най- малкото Пеевски го показа.

# 514
Аз разбирам добре Герри и съм напълно съгласна с нея. Тя не пише коя партия е по- добре да управлява у нас, а това, че е вредно която и да било партия да има пълно мнозинство, с което съм изцяло съгласна.
Лично аз най- много се боя от бойковщино- цветанщината и едноличната безпардонна феодална власт, чак след това от коалиции, дори с ДПС.

# 515
  • София
На мен от цялата работа ми стана ясно, че на вас нищо не ви е ясно. Купонът край лагерния огън продължава. Чакаме следващото изпълнение от културно-музикалната програма.

# 516
Големите беди идват от това, че десните избиратели са фурнаджийски лопати, докато левите, дори и да не харесват лидерите в КБ си гласуват за тях. Докато десните ни избиратели са толкова непоследователни все така ще я бъде. Какво пречеше десните избиратели да продължат да си гласуват за СДС или за ДСБ (те трябваше да са си заедно), а дясно-центристите за НДСВ? Ама не, все трябва да си оттичат гласовете към творения като Атака и ГЕРБ, докато левите гласоподаватели си гласуват твърдо за КБ. И аз бях от тези лутащите се, но вече стига, ще си гласувам само за една дясна партия и това не е ГЕРБ.

# 517
"Десните избиратели" не са фурнаджийска лопата. Проблемът е, че нямат организация и личности- нейни представители, която да обединява хората с типично десни схващания.
То не че обявилата се за лява партия проповядва и реализира пък леви. У нас нещата не са така ясни и прости. Ние сме нация сложна.  Laughing

# 518
  • Sofia
В тази връзка да попитам активно протестиращите - при хипотетични предсрочни избори и мнозинство на БСП и ДПС какво правим...

# 519
На мен от цялата работа ми стана ясно, че на вас нищо не ви е ясно. Купонът край лагерния огън продължава. Чакаме следващото изпълнение от културно-музикалната програма.
Стана ясно само, че нищо не ти е ясно. Опитваш се да си търсиш оправдания, но не ги намираш.
Най-добре спри да се занимаваш с този въпрос и продължи да не знаеш кой е Пеевски. И без това явно няма значение.

# 520
В тази връзка да попитам активно протестиращите - при хипотетични предсрочни избори и мнозинство на БСП и ДПС какво правим...

Всеки месец ще е така
до победата!
 Peace

Ако спечели пък ГЕРБ:
същото

# 521

Същият въпрос можеше да бъде зададен, когато искахме оставката на ГЕРБ. Недейте да слагате рибата в тигана, преди да е уловена.

# 522
  • В тъмната гора.
Според мен ако има избори конфигурацията в парламента няма да е същата. Ако падне прага за влизане в парламента ще е още по-добре.

# 523
Ми той ще падне, ако монополистите- партийци го позволят.
А защо да си го причиняват?  newsm78

# 524
Герри, това, което пишеш, се отнася с пълна сила и за БСП, но ти искаш да си ги задържиш, при това без коректив и контрол. Не разбрах какъв е проблемът с контрола? Толкова лошо нещо ли е?

Точно това правителство не е най-доброто. За да се подкрепят и да пребъде, се налага да правят много компромиси, да се налагат един над друг и да си извиват ръцете. Няма как три различни партии да спазят обещанията си към своите избиратели, при условие, че зависят един от друг. Най- малкото Пеевски го показа.
Напротив-не подкрепям БСП изобщо, но в момента Герб не е в парламента. Питам защо? Защо те не са коректив? Атака преди подкрепяше Герб и никой не винеше Сидеров за това. Но Герб извъртяха гаден номер на Атака като му взеха субсидията и му цепеха групата. Герб не се държа коректно със съюзниците си, но иска коректно поведение от тях-много странно поведение. Сега Волен лично си го връща на ББ. Ако Герб се бяха държали коректно с Атака сега щяха с тях да са 120 на 120 нали? И как щяха да изберат Пеевски тогава? Проблема в случая са Герб според мен с поведението си. Аз разбирам, че те просто искат да управляват или само еднолично или никак. Те натикаха Атака при БСП. А Атака е политически факт вече толкова години и не може да не се съобразяват с Волен и Станишев като по-интелигентен това го е прозрял. Проблемът при Волен не е че е луд, а че използва момента за лично отмъщение и с цената на всичко ще държи Герб колкото се може извън властта. И Волен както и БСП имат твърд електорат, които не може да бъде разубеден. И едни нови избори с какво ще променят тази ситуация питам? Само не казвайте че Атака няма да влезе в парламента, или че Кунева ще вземе 15%. Ще се повтори същото-с разликата, че евентуално БСП и ДПС ще вземат повече, защото избирателната активност ще е 20%-за справка-гр. Варна.

Общи условия

Активация на акаунт