Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 390
  • 995
  •   1
Отговори
# 945
  • Варна
Не е задължително нещо да е твоя заслуга за да се гордееш с него. Rolling Eyes Човек може да бъде горд с родителите си, макар да няма заслуга за това, например.
Всяка една история на държава е изключителна, навсякъде има разнообразие от нюанси в поведението в зависимост от народопсихологията.
При всички случаи е по-добре да се гордееш с историята си, а не да се срамуваш от нея.  Grinning

# 946
  • Пазете Гор
Най-добре е да ползваш историята си, за да станеш по-добър човек. Познаването, ама не само на подбрани славни моменти, дава една малка част от отговора на въпроса"Кой съм аз".

"Гордеенето", независимо кой какъв сбор от постъпки и емоции влага в тоя термин, не е добра личностна практика, без значение с какво се "гордееш" - с история, образование, гадже или постъпка.

# 947
Колкото до пишман патриотизма, спорът може да се проточи до Нова Година. С какво да се гордеем? Какво ни е цъфнало и вързало? Защо я няма дисциплината на пътя, а и другаде? Защо възпитанието е тотално пренебрегнато? Защо законите ни са престъпни? Защо улиците са извънредно мръсни и разбити? На какво отгоре трябва да се надуваме, че сме втори в света по интелигентност? Какви са доказателствата? Анкетите, цитирани от плевенския хулиган по БТВ?

Пак не стана ясно какъв късмет са имали другите нации, а ние не.[/b]
Ако няма с какво да се гордееш не смятай, че всички са като теб.
Няма народ в европа, който да е устоял на толкова беди като нашия и да е успял да  запази и вярата си и държавата си. Като смяташ, че всичко е толкова черно-улиците са  извънредно мръсни и разбити, хората нямат възпитание, престъпни закони,вихрещи се хулигани и прочее и прочее-какво правиш тук? Отивай в Детройт-там улиците са постлани със злато.
Ако искаш доказателства за това, че си струва да се гордеем че сме българи, то хората дето са жертвали живота си за тази страна наистина са го направили напразно. Жалко-и това е резултат от скапаната ни образователна система-произвела е хора без минало.
повече не ми се спори за това-доста е демоде и не е по темата, пък и ще ме обвинят в пишман патриотизъм.

Чехия и Полша колко години са били под чуждо робство? Гърция? Сърбия? Словения? Хърватска? Не зная дали робство е правилната думичка. Точно на теб ли трябва да обяснявам какво правя в Бг??? Смятай, че въпросът е личен и няма как да бъде обсъждан публично. Образователната с-ма стана калпава през последните 20години. Веднъж по програма "Хр.Ботев" говореха, че тя е внесена от Белгия преди 9.09.1944г. от виден наш професор. Направо се чудя как не са я унищожили още след 9.09.1944г.

За какво са твоите включвания? За да обвиняваш недоволните в черногледство? Така се изказваше и Жан през 1996г.! А на принципния ми въпрос за късмета отново не си отговорила!

И в други теми го пиша: "ХВЪРЛЯНЕ НА МЪГЛА И ЗАМАЗВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО".(стара демагогска тактика)

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 01:19 от vl

# 948
# 949
Много точно казано.

# 950

Чехия и Полша колко години са били под чуждо робство? Гърция? Сърбия? Словения? Хърватска? Не зная дали робство е правилната думичка. Точно на теб ли трябва да обяснявам какво правя в Бг??? Смятай, че въпросът е личен и няма как да бъде обсъждан публично. Образователната с-ма стана калпава през последните 20години. Веднъж по програма "Хр.Ботев" говореха, че тя е внесена от Белгия преди 9.09.1944г. от виден наш професор. Направо се чудя как не са я унищожили още след 9.09.1944г.

За какво са твоите включвания? За да обвиняваш недоволните в черногледство? Така се изказваше и Жан през 1996г.! А на принципния ми въпрос за късмета отново не си отговорила!

И в други теми го пиша: "ХВЪРЛЯНЕ НА МЪГЛА И ЗАМАЗВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО".(стара демагогска тактика)

[/quote]

Повече какво да разговаряме? Личните ви причини защо сте тук не ме интересуват.
Пишете си колкото искате, не възнамерявам да обяснявам, нито тази тема е мястото, защо се гордея със страната си, който иска го разбира.
Не разбирам само защо се нахвърляте с такава ярост върху някой, който изразява гордост от миналото си и който каже, че уважава народа си? Това от кога е станало повод за нападки или присмех? Не ме бъркайте с комунистически псевдопатриот и откъде ви е хрумнало че комунизма има допирни точки с патриотизма? Защо когато някой каже че се гордее със страната си си представяте "една българска роза" и налитате като бик на червено? Сбъркали сте адреса. Българите имат нужда от малко гордост-много дълго им мачкаха самочуствието. Има нужда да излезе от черната дупка-погледнете хората на запад   и се замислете малко.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 14:34 от Герри

# 951
Защото, както написах и по-нагоре Вие в момента правите това:

"ХВЪРЛЯНЕ НА МЪГЛА И ЗАМАЗВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО".(стара демагогска тактика)

Тоест Вие се опитвате да се борите с недоволните. А аз даже цяла тема посветих на това неприятно явление. Ето я:

Борбата с недоволството и нейните разновидности

Не протестирам против това да се гордеем с миналото, а против НЕГЛИЖИРАНЕТО НА СЕГАШНОТО ОКАЯНО ПОЛОЖЕНИЕ!

Хората на запад се гордеят с миналото си, но повече се гордеят с настоящето си! Държавите им приличат на нещо, за разлика от Бг.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 14:46 от vl

# 952
Не протестирам против това да се гордеем с миналото, а против НЕГЛИЖИРАНЕТО НА СЕГАШНОТО ОКАЯНО ПОЛОЖЕНИЕ!
И ти си мислиш че като се потупам в гърдите и извикам "Булгар" и ще престана да забелязвам окаяното ни положение ли и ще си го харесвам щото си е нашенско? Моля не бъдете толкова едностранчиви. И аз също протестирам срещу сегашната свинщина и смятам че нещата не могат да останат такива каквито са.

И не се опитвам да се боря с недоволните-напротив-опитвам се да им кажа, че като народ са се справили с огромни трудности и ще се справят и със сегашните. Смятам че за да се бориш за нещо трябва да имаш вяра в силите си, а не да тръгваш с увесен нос.
И моля-не сме на пазара-мога да чета какво сте написали и без да са болд или с едър шрифт.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 14:56 от Герри

# 953
И моля-не сме на пазара-мога да чета какво сте написали и без да са болд или с едър шрифт.

Писането с едър шрифт не беше ли крещене?!  Thinking

# 954
И ти си мислиш че като се потупам в гърдите и извикам "Булгар" и ще престана да забелязвам окаяното ни положение ли и ще си го харесвам щото си е нашенско? Моля не бъдете толкова едностранчиви. И аз също протестирам срещу сегашната свинщина и смятам че нещата не могат да останат такива каквито са.

И не се опитвам да се боря с недоволните-напротив-опитвам се да им кажа, че като народ са се справили с огромни трудности и ще се справят и със сегашните. Смятам че за да се бориш за нещо трябва да имаш вяра в силите си, а не да тръгваш с увесен нос.

Сравнението с други страни и техния късмет.......Съжаленията......И никаква принципна дискусия! А моите въпроси към теб бяха СЪВСЕМ ТОЧНИ.

Кой има интерес положението ни да бъде окаяно??? Крадците, които са същевременно и демагози. Навсякъде се краде, но при нас и в братска Русия положението и отчайващо.

Гордостта ни от миналото има за цел да отвлече вниманието от сегашното БЕЗОБРАЗНО ПОЛОЖЕНИЕ и да притъпи недоволството.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 15:10 от vl

# 955

Сравнението с други страни и техния късмет.......Съжаленията......И никаква принципна дискусия! А моите въпроси към теб бяха СЪВСЕМ ТОЧНИ.

Кой има интерес положението ни да бъде окаяно??? Крадците, които са същевременно и демагози. Навсякъде се краде, но при нас и в братска Русия положението и отчайващо.

Гордостта ни от миналото има за цел да отвлече вниманието от сегашното БЕЗОБРАЗНО ПОЛОЖЕНИЕ и да притъпи недоволството.

Моето внимание и на много други хора не го е отвлякло. Хората са същества с памет и искат да знаят какво е било, как е било, защо е било, кой им го е причинил и как са се справяли преди. Не случайно се горяха български книги от близки и далечни комшии. Даже пешо Стоянов даде история славянобългарска на гърците-защо го направи? А българите в Македония първо бяха южни сърби, после станаха македонци. Има ли такова нещо в друга държава-в чехия например. На тях някой да им е измислял език и история?-това само в Африка го има. Бабите ми ги затваряха, за да се пишат македонки. Не ме обвинявай в комунизъм-много си сбъркал адреса. Нито в демагогия.
На въпроса защо у нас и в Русия е положението отчайващо можеш да си отговориш сам.
Но се надявам да подухат все по-силно другите ветрове и да се промени този олигархично постсъветски феодализъм.

# 956
Петърчо върна "История славянобългарская", защото нашите ченгета са я откраднали оттам! Е, едва ли този политически ход е бил най-важният. И сега след 15г. какво предлагаш? Публичен рев за нея и отново да бъдат натоварени ченгета пак да я откраднат оттам???

Кой е горил български книги и какви точно са били те? Ако са били по история на БКП, май няма нищо лошо.

Вече отговорих за окаяното ни положение. Не чакам ценния отговор от теб. Какво общо с него има днешна Македония?

Аз пък си мисля, че повечето хора днес се вълнуват от настоящето, а не от миналото.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 15:38 от vl

# 957
  • Варна
Петърчо върна "История славянобългарская", защото нашите ченгета са я откраднали оттам! Е, едва ли този политически ход е бил най-важният. Кой е горил български книги и какви точно са били те? Ако били са по история на БКП, май няма нищо лошо.

Вече отговорих за окаяното ни положение. Не чакам ценния отговор от теб. Какво общо с него има днешна Македония?

Всичко общо има.
Никога управлението на държавата не е действало в нейна полза. Confused
Спечелили сме битките на бойното поле, а при подписване на договорите не сме съумели да защитим интересите си.
Тъжно е.

# 958
Петърчо върна "История славянобългарская", защото нашите ченгета са я откраднали оттам! Е, едва ли този политически ход е бил най-важният. Кой е горил български книги и какви точно са били те? Ако били са по история на БКП, май няма нищо лошо.

Всичко общо има.
Никога управлението на държавата не е действало в нейна полза. Confused
Спечелили сме битките на бойното поле, а при подписване на договорите не сме съумели да защитим интересите си.
Тъжно е.

Не е правилно да се каже "никога". Нека да си спомним за Стефан Стамболов.

# 959
  • Варна
Приемам забележката.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт