МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

  • 57 364
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
  • Мнения: 488
няколко страници по-назад четох какво съдържа този хляб - половината менделеева таблица.

използвай брашно, вода, сол, захар, олио и мая - аз така правя - става много хубав
ако разнообразиш с мляко, яйце ... става още по хубав

# 226
  • Мнения: 7 779
Може ли да ми кажете как се прави този хляб в хлебопекарната

на вкус или на външен вид  Laughing

# 227
  • Sofia
  • Мнения: 1 576
Може ли да ми кажете как се прави този хляб в хлебопекарната
Предполагам, че ще се пече във фурната, но ме интересува рецептата.
Това е хляб Добруджа. Ердинч беше писал в темата за рецептите тези рецепти за хляб Добруджа, за Стара Загора и Типов.

# 228
  • Русе
  • Мнения: 103
На външен вид Бонго.  Peace  Дали трябва да се маже с яйце примерно, за да е по-лъскав? Иначе знам, че е Добруджа.
Ще погледна при Ердинч тогава. Благодаря Ani Ka   bouquet

# 229
  • Sofia
  • Мнения: 1 576
На външен вид Бонго.  Peace  Дали трябва да се маже с яйце примерно, за да е по-лъскав? Иначе знам, че е Добруджа.
Ще погледна при Ердинч тогава. Благодаря Ani Ka   bouquet
Пускат пара при печенето в началото, за това става лъскав.

# 230
  • Мнения: 769
Момичета, ядете ли повече хляб, откакто си го правите сами?

# 231
  • Мнения: 198
Момичета, ядете ли повече хляб, откакто си го правите сами?

Поне за нашата къща мога да кажа, че не сме увеличили количеството на хляб, но сме намалили това, което изхвърляме /т.е. дажбата на кучето е намалена/. Купения се разваля доста по-бързо и отива за животинката, а този си го изяждаме и до него не стига

# 232
  • Варна
  • Мнения: 488
Момичета, ядете ли повече хляб, откакто си го правите сами?



не, даже се наяждаме с по-малко количество, и както казва каспър - не изхвърляме

... но задължително хляба който ядем е от предната вечер - не е топъл

# 233
  • София
  • Мнения: 15 847
  Ние пък хляба почти го спряхме.Меся нещо друго - бухти,мекици, питки с локум или кашкавалки и от хляб няма нужда. Ама и рядко меся.В тая жега салатите и плодовете повече вървят.

# 234
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Вижте какво роди днес моята  "Мулинекс"




Изцяло типов смерудийка и зехтин

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 14:15 от midkoo

# 235
  • София
  • Мнения: 15 847
  Мидко, за какво количество ти е машината, все огромни ги "вадиш" Joy ?

# 236
  • София
  • Мнения: 12 591
  Мидко, за какво количество ти е машината, все огромни ги "вадиш" Joy ?

Това е 1 кг хляб. Моята е Мулинекс и става също толкова голям  Grinning

# 237
  • Мнения: 720
Мерудийката кога я добавяш   food002
заедно с брашното , или по-късно , а и колко количество ...
  bouquet
ние съвсем скоро купихме хлебопекарната , още освен бял хляб и веднъж - кекс , друго не сме пекли... тъкмо донатъкмихме мерките за хляба, та да става добре , И сега е ред да експериментираме с разни добавки  newsm78 напр. семенца , маслинки , шарена сол или друго  Thinking пълнозърнест трябва да пробваме да направим някой ден....  още прохождаме в тази област hahaha   newsm32

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 14:39 от Мимито & Светла

# 238
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Мерудийката кога я добавяш   food002
заедно с брашното , или по-късно , а и колко количество ...
  bouquet
ние съвсем скоро купихме хлебопекарната , още освен бял хляб и веднъж - кекс , друго не сме пекли... тъкмо донатъкмихме мерките за хляба, та да става добре , И сега е ред да експериментираме с разни добавки  newsm78 напр. семенца , маслинки , шарена сол или друго  Thinking пълнозърнест трябва да пробваме да направим някой ден....  още прохождаме в тази област hahaha   newsm32

На снимката мерудийката е само на филийката и намазана  със зехтин (или олио),но иначе можеш да сложиш и в брашното.Виж в началото на темата има подробни рецепти и указания.Ще ти са от полза в началото докато свикнеш.
А машината ми ТАЙНА наистина е до 1,5кг с две бъркалки,с два нагревателя и този хляб е 1кг.аз все такива правя. По три дни го ядем и не се втвърдява ,колкото купения

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 15:17 от midkoo

# 239
  • Мнения: 2 877
  Жегата, жегата, кара ги да превтасват.Аз вече меся, оформям и пека, не чакам да втасва.Въпреки всичко онзи ден забравих,че съм пуснала машината да меси типово тесто и след няколко часа събирах отвсякъде тесто и мих машина. Sick

Моите хлябове си се получават, както обикновено. Даже току що майка ми докладва, че хляба, който пуснах сутринта е опрял в капака на хлебопекарната.

И при моите е така, няма зависимост от сезон. Единствената разлика, която съм намирала е, че от току-що отворени пакети с брашно хлябовете стават по-големи.

Общи условия

Активация на акаунт