МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 57 364
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
няколко страници по-назад четох какво съдържа този хляб - половината менделеева таблица.

използвай брашно, вода, сол, захар, олио и мая - аз така правя - става много хубав
ако разнообразиш с мляко, яйце ... става още по хубав

# 226
Може ли да ми кажете как се прави този хляб в хлебопекарната

на вкус или на външен вид  Laughing

# 227
  • Sofia
Може ли да ми кажете как се прави този хляб в хлебопекарната
Предполагам, че ще се пече във фурната, но ме интересува рецептата.
Това е хляб Добруджа. Ердинч беше писал в темата за рецептите тези рецепти за хляб Добруджа, за Стара Загора и Типов.

# 228
  • Русе
На външен вид Бонго.  Peace  Дали трябва да се маже с яйце примерно, за да е по-лъскав? Иначе знам, че е Добруджа.
Ще погледна при Ердинч тогава. Благодаря Ani Ka   bouquet

# 229
  • Sofia
На външен вид Бонго.  Peace  Дали трябва да се маже с яйце примерно, за да е по-лъскав? Иначе знам, че е Добруджа.
Ще погледна при Ердинч тогава. Благодаря Ani Ka   bouquet
Пускат пара при печенето в началото, за това става лъскав.

# 230
Момичета, ядете ли повече хляб, откакто си го правите сами?

# 231

Поне за нашата къща мога да кажа, че не сме увеличили количеството на хляб, но сме намалили това, което изхвърляме /т.е. дажбата на кучето е намалена/. Купения се разваля доста по-бързо и отива за животинката, а този си го изяждаме и до него не стига

# 232
  • Варна

не, даже се наяждаме с по-малко количество, и както казва каспър - не изхвърляме

... но задължително хляба който ядем е от предната вечер - не е топъл

# 233
  • София
  Ние пък хляба почти го спряхме.Меся нещо друго - бухти,мекици, питки с локум или кашкавалки и от хляб няма нужда. Ама и рядко меся.В тая жега салатите и плодовете повече вървят.

# 234
  • SHOOT ME 10 $
Вижте какво роди днес моята  "Мулинекс"

Изцяло типов смерудийка и зехтин

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 14:15 от midkoo

# 235
  • София
  Мидко, за какво количество ти е машината, все огромни ги "вадиш" Joy ?

# 236
  • София
  Мидко, за какво количество ти е машината, все огромни ги "вадиш" Joy ?

Това е 1 кг хляб. Моята е Мулинекс и става също толкова голям  Grinning

# 237
Мерудийката кога я добавяш   food002
заедно с брашното , или по-късно , а и колко количество ...
  bouquet
ние съвсем скоро купихме хлебопекарната , още освен бял хляб и веднъж - кекс , друго не сме пекли... тъкмо донатъкмихме мерките за хляба, та да става добре , И сега е ред да експериментираме с разни добавки  newsm78 напр. семенца , маслинки , шарена сол или друго  Thinking пълнозърнест трябва да пробваме да направим някой ден....  още прохождаме в тази област hahaha   newsm32

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 14:39 от Мимито & Светла

# 238
  • SHOOT ME 10 $
Мерудийката кога я добавяш   food002
заедно с брашното , или по-късно , а и колко количество ...
  bouquet
ние съвсем скоро купихме хлебопекарната , още освен бял хляб и веднъж - кекс , друго не сме пекли... тъкмо донатъкмихме мерките за хляба, та да става добре , И сега е ред да експериментираме с разни добавки  newsm78 напр. семенца , маслинки , шарена сол или друго  Thinking пълнозърнест трябва да пробваме да направим някой ден....  още прохождаме в тази област hahaha   newsm32

На снимката мерудийката е само на филийката и намазана  със зехтин (или олио),но иначе можеш да сложиш и в брашното.Виж в началото на темата има подробни рецепти и указания.Ще ти са от полза в началото докато свикнеш.
А машината ми ТАЙНА наистина е до 1,5кг с две бъркалки,с два нагревателя и този хляб е 1кг.аз все такива правя. По три дни го ядем и не се втвърдява ,колкото купения

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 15:17 от midkoo

# 239
  Жегата, жегата, кара ги да превтасват.Аз вече меся, оформям и пека, не чакам да втасва.Въпреки всичко онзи ден забравих,че съм пуснала машината да меси типово тесто и след няколко часа събирах отвсякъде тесто и мих машина. Sick

Моите хлябове си се получават, както обикновено. Даже току що майка ми докладва, че хляба, който пуснах сутринта е опрял в капака на хлебопекарната.

И при моите е така, няма зависимост от сезон. Единствената разлика, която съм намирала е, че от току-що отворени пакети с брашно хлябовете стават по-големи.

Общи условия

Активация на акаунт