Мит или истина е, че всеки мъж иска да има момче?

• 76 617
  • 484
  •   1
Отговори
# 15
В един край на България (няма да споменавам кой, но е с много силно изразен и характерен диалект) е прието децата да се делят на "деца" и "момичета". Много пъти съм чувала: "Имам две деца и едно момиче"  Mr. Green

# 16
Съвсем истина си е ако питаш мен Wink))

# 17
Ето една много вярна притча:

Младо семейство решило да прекара ден в усамотение и да не отваря вратата никому.
Рано сутринта потропали родителите на мъжа. Не им отворили. По-късно потропали родителите на жената. Първоначално не отворили и на тях, но жената не издържала и се разплакала. Мъжът пък не устоял на сълзите и и отворили вратата.
В годините им се родили няколко момчета и накрая една дъщеря. По случай раждането на момиченцето бащата устроил голям празник. Попитали го:
- Но защо? Ти не постъпи така при раждането на нито един от синовете си.
- Че как няма да празнувам?! - отвърнал той. - Роди се тази, която ще ми отвори вратата!

# 18
Много точно  Peace
Но моя направи наследник  Grinning затова пък съм си казала, ако има номер две-по всякакви календари и диети ще изчислявам за мацка  Wink пък моя нека се тръшка как ще я пази  hahaha

# 19
Винаги съм се чудила на такива въпроси, в които присъства всеки/всяка  Simple Smile
Хората са толкова различни, че е смешно дори да си помислим, че може да се поставят под един знаменател.

Моят мъж нямаше никакви предпочитания. 100% съм убедена, защото е човек, който е директен до болка за всичко, не спестява нищо никога. Беше с мен всеки път на преглед, но не искаше доктора даже да казва какво ще е, въобще не го интересуваше полът.
От раждането двамата са като залепени.

Предполагам, че мъжете искат синове, защото те продължават рода им, докато момичетата продължават чужд род Rolling Eyes

Това не го разбирам. Как така продължават чужд род, гените и на двата рода текат в децата  Rolling Eyes

# 20
  • където ми харесва
Винаги съм се чудила на такива въпроси, в които присъства всеки/всяка  Simple Smile
Хората са толкова различни, че е смешно дори да си помислим, че може да се поставят под един знаменател.

Моят мъж нямаше никакви предпочитания. 100% съм убедена, защото е човек, който е директен до болка за всичко, не спестява нищо никога. Беше с мен всеки път на преглед, но не искаше доктора даже да казва какво ще е, въобще не го интересуваше полът.
От раждането двамата са като залепени.

Предполагам, че мъжете искат синове, защото те продължават рода им, докато момичетата продължават чужд род Rolling Eyes

Това не го разбирам. Как така продължават чужд род, гените и на двата рода текат в децата  Rolling Eyes
Аз пък го разбирам. Когато имаш син, той ще направи дете, ще продължи фамилията/рода. А, когато имаш дъщеря, тя ще роди детето на мъж, който е от друг род. Ще продължи неговия род, не твоя... Има логика, реално. Тук не става въпрос за гени.

# 21
...Когато имаш син, той ще направи дете...

Аз пък мислех, че двамата го правят  Shocked
Разбирам такива приказки, ако са от преди няколко века, ако не са наясно с биологията и т.н., но в днешно време е все едно да кажеш, че жената не е човек и няма право на образование, например.
С такъв човек дори не бих се замислила да създавам семейство, дете.

# 22
  • където ми харесва
...Когато имаш син, той ще направи дете...

Аз пък мислех, че двамата го правят  Shocked
Разбирам такива приказки, ако са от преди няколко века, ако не са наясно с биологията и т.н., но в днешно време е все едно да кажеш, че жената не е човек и няма право на образование, например.
С такъв човек дори не бих се замислила да създавам семейство, дете.
Хубаво де...ясно е, че който иска син, за да продължи рода, е с мислене отпреди няколко века, но нали пък всеки има право да има лично мнение по конкретни въпроси, особено касаещи поколението му.

# 23
...но нали пък всеки има право да има лично мнение по конкретни въпроси, особено касаещи поколението му.

Така е. Просто съжалявам децата на такива родители. Да те делят според това дали имаш или не пишка...
Представям си пък, ако детето се окаже гей. Голямо тегло теглят от собствените си родители.

# 24
  • където ми харесва
...но нали пък всеки има право да има лично мнение по конкретни въпроси, особено касаещи поколението му.

Така е. Просто съжалявам децата на такива родители. Да те делят според това дали имаш или не пишка...
Представям си пък, ако детето се окаже гей. Голямо тегло теглят от собствените си родители.
Според мен, тези, които реално си делят децата, според пола, са много малко като процент. Но ги има. Повечето мъже лаят, докато не прегърнат новородените си дъщери...тогава им се изпарява всичко Joy Поне така си мисля, може и да бъркам.

# 25
# 26

Според мен, тези, които реално си делят децата, според пола, са много малко като процент. Но ги има. Повечето мъже лаят, докато не прегърнат новородените си дъщери...тогава им се изпарява всичко Joy Поне така си мисля, може и да бъркам.

Ооо за жалост далеч не е така. Дядо ми се държи хиляди пъти по-добре с вуйчо ми отколкото с майка ми, само защото е момиче. На него е дал по-големият апартамент, на него е дал по-големият магазин под наем, всеки месец му събира пари, за да си има... а майка ми да се оправя!

# 27
  • където ми харесва
Аз не казах, че не съществуват, а че са малко. Твоя дядо е един от малкото...колко още такива мъже познаваш?

# 28
Аз познавам, но в обратната посока - толерират дъщерите си, а синовете - да се оправят...
Затова ми беше странна темата  Simple Smile

# 29
Момченцето продължавало рода ....
Ама нали сте чували клишето : "От където е жената, от там е родата."
Клише, клише, колко да е клише  Laughing
Мисля, че в 90 % от случаите клишето е вярно!.
Пък татковците, нека се пъчат със синовете си Simple Smile!

П.П.
Пролича си, че съм женска майка  Joy

Общи условия

Активация на акаунт