На коя дата ви превеждат майчинството?

• 188 405
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
а за тези, които започват втора година майчинство, има ли забавяне обикновено или на същата дата да очакваме - евентуално 2ри?

# 511
  • Пловдив
а за тези, които започват втора година майчинство, има ли забавяне обикновено или на същата дата да очакваме - евентуално 2ри?

Ще имаш забавяне,ако май месец ти е започнала втората година

# 512

Ще имаш забавяне,ако май месец ти е започнала втората година

колко е забавянето по принцип, или не може да се каже?

# 513
В друг форум бяха споделили,че превода ще е на 02.06.16.Били звънели да питат и така им казали.

# 514
  • Пловдив
Майчинство за месец май ще има утре

# 515
А имате ли ведомост, защото аз все още нямам?

# 516
  • Пловдив

Да

# 517
Явно има проблем някъде ... Чак другият месец ли ще ми ги изплатят, ако да кажем са забавили подаването на болничния и декларацията от счетводството или какъвто другпроблем има? Някой запознат ли е?

# 518
  • Пловдив
Явно има проблем някъде ... Чак другият месец ли ще ми ги изплатят, ако да кажем са забавили подаването на болничния и декларацията от счетводството или какъвто другпроблем има? Някой запознат ли е?

От коя дата ти започва декларацията?
Вероятно няма проблем,а ти просто бързаш повече

# 519
От коя дата ти започва декларацията?
Вероятно няма проблем,а ти просто бързаш повече

Декларация ми дадоха от счетоводството, която съм подписала на 18.05. Дори не съм убедена за какво е тази декларация точно и тя изобщо подава ли се в НОИ или си е за работодателя. По собствено усмотрение сметнах, че е логично да се подаде.

Болничния, който е от 02.05 до 29.06 съм им го дала на 10.05.

Т.е сега трябваше да имам превод на майчинство за м. 05.
До сега не съм имала забавяне, с изключение на разликата в дните, докато премина от болничен в майчинство.

# 520
  • Пловдив
Съвсем нормално е да нямаш превод утре.Болничният от 2 ри май се представя в НОИ до 10 юни.Ти си още на болнични и те се превеждат по друг начин.Не е до 5 то число на месеца.Не гледай нас

# 521
Благодаря, ♥Elfita♥!
Аз просто явно съвсем се обърках вече и предния месец е било съвпадение превода ми с "вашите".
Мислех, че след като вече съм родила /на 21.03 с термин 01.04/ и причината е 15- майчинство, всичко е според графика ...

Искаш да кажеш, че все още обезщетенията се изплащат по реда на болничните т.е 15 дена след постъпването му НОИ?
То в такъв случай предният е забавен, защото превода не е 15 дена след подаването му. Аз реших, че вече минавам ежемесечно от 1-до 5то число ...
Сега отново срока е доста повече.

Голяма каша ми стана, честно...

# 522
  • Пловдив
Искаш да кажеш, че все още обезщетенията се изплащат по реда на болничните т.е 15 дена след постъпването му НОИ?

Дарлинг,след като си в болничен в този период,ти ги подават в НОИ и изплащат като болнични.Няма как иначе.Едва след като ти изтекат 135 те дни /т.е ти изтече болничния от педиатъра/,тогава вече ще чакаш превод до 5 то число всеки месец.Като ще имаш забавяне първия месец,защото отнеме време представянето и обработката на декларацията 135-410 дни

# 523
Здравейте ! До края на месец Април бях в болничен и ми го преведоха.Интересувам се ще взема ли този месец майчинство за Май ?

Обезщетението за май го превеждат юни месец.Отделно заради прехода болничен-декларация нещата могат да се забавят повече при тел
Колко може да е забавянето  ?  Декларацията е подадена в началото на месец май.

# 524
.

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 22:53 от Krem112

Общи условия

Активация на акаунт