за толкова пари, толкова работа

• 39 062
  • 995
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Въх, де ги такива бонуси! Веднагически се преквалифицирам на програмист!

# 796
  • sofia
До колкото знам фирмата обслужва Борика и няколко банки.
Анди, то ако ставаше толкова лесно преквалификацията, нямаше да получават толкова. Трябва и да си добър, не само да имаш тапията.

# 797

От програмист до програмист има тон разлика. Mr. Green
Има програмисти с 5000 заплатка+ бонуси, има и такива на 1000 и без бонуси.

# 798
  • Бургас

От програмист до програмист има тон разлика. Mr. Green
Има програмисти с 5000 заплатка+ бонуси, има и такива на 1000 и без бонуси.

Да, обаче ако си добър, ще си от тези с 5000лв заплата.
Няма как някой да поощрява посредствеността с високо заплащане.

# 799
В бранша съм, много ясно, че знам.
Първо. И второ-постът ми бе в отговор на Анди, която възкликна как ще се преквалифицира веднагически, щом лапат толкова пари програмистите.
Да я разочаровам, че на 40-50 години програмист добре платен не се става. За това писах.
И пак-от цял поток в СУ, програмисти от този тип, спрягания, стават единици.
Много ми е смешно някой като каже-занимава се нещо с компютри/или програмист е как му се лепва веднага марката-мангизлия, да не го жалим, изкарва пачки едва ли не.
Ако си добър, означава, че вече си се реализирал на тези години, програмист се става от "ранна младенческа възраст"

# 800
  • България-Швейцария
Няма как някой да поощрява посредствеността с високо заплащане.
Ти си мислиш, пълно е с калинки на мениджърски длъжности по частните фирми и с по-високи от цитираната заплата.
И сигурно нямаше да има особен проблем, ако само пърхаха с мигли и си подписваха фиша в края на месеца, но освен, че творят бози и плетат интриги сред състава, държат и тези, които вършат реалната работа на ръба на оцеляването като заплащане и с осигуровки на минимална (примерно).
Каквато ни държавата, такъв и бизнесът, това е положението.

# 801
  • София
Дреме ми за тапията! А и къде пише, Джиз, че на 40-50 добре платен програмист не се става? Това някакъв неписан закон ли е, код ли е, що ли? Това да не е балет, че да трябва да си започнал на 4, за да имаш шанс! Айде, бе, за мозък говорим, той поне е пластичен и човек може да научи всяко нещо, което е със заложена логика и формални параметри!

# 802
Интересно ми е като подхванахте темата за програмистите, много са ми далечни...
Какъв трябва да си за да станеш програмист?

# 803
Анди, сама си избери и се запознай с поне един език и опитай да се пласираш.

# 804
  • sofia
Анди, пробвай се. Щом смяташ, че имаш шанс.
Джиз ти казва как стоят нещата на практика.
Прегледай обявите за програмисти (да видиш изискванията, не друго) и после дерзай.

CTramell, ужасно си права.....

brilqntina, много, много математика, ама и да я разбираш.... разгледай учебния план на специалностите. Има го на сайта на факулета по математика и информатика на СУ. Ще добиеш представа какво се учи.

# 805
  • Бургас
Интересно ми е като подхванахте темата за програмистите, много са ми далечни...
Какъв трябва да си за да станеш програмист?

Да разбираш истински от компютри. Познавам двама добри програмиста, печелещи наистина много добре - и двамата нямат дипломи за това, което работят.

# 806
Стига бе хора, вие сериозно ли?
Дефинирай ми "да разбира от компютри"
Мъжа ми не само "разбира от компютри", ами и сто пъти отгоре. Но не е програмист. Crazy

# 807
  • София
Програмистите не са суперхора със знание, дадено им свише. И те са се научили с учене и с правене. на всичко отгоре не са пенкилери, че да знаят всичко за всичко. Работата също не е само за най-добрите, все трябва някой да върши и предвидимите и скучни задачи, а така човек се учи, а като се учи, започва и да напредва. Не е чудо невиждано. Занаят.

# 808
Точно така, Анди. Предвидимите и скучни неща изкарват хилядарка, обаче.Не 5 хиляди. Sunglasses
Опитвам се да ти обясня, че за да се научиш се иска време и то далеч не една година, а повечко.Ако си без СВ на 40, няма да те вземат просто за програмист дори за скучновати неща.Т.е. ако не си го работила преди това. Опитай, ако не вярваш.Никой програмист, освен ако не е младок, още следващ, няма да го чакат да се научи и да бълва негодна продукция, докато се научи.

# 809
  • Бургас
Стига бе хора, вие сериозно ли?
Дефинирай ми "да разбира от компютри"
Мъжа ми не само "разбира от компютри", ами и сто пъти отгоре. Но не е програмист. Crazy

Аз не разбирам от компютри и нищо свързано с тях не мога да ти дефинирам.
Това, че нямат дипломи не значи, че не са учили по специалността си и не са образовани.
Единият не можа да завърши, защото отиде в САЩ и там със свой познат си направиха фирма. Много добре си живееше в голямата си къща и с хубавата си спортна кола ............без диплома.

Общи условия

Активация на акаунт