БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 928
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Някой може ли да даде някоя изпитана рецепта за рогчета със сирене?

# 181
# 182
# 183
Явно в различните краища на България на различни неща казваме рогчета.

При нас рогчето е без пълнеж, но в тестото си има замесено сирене и стои ронливо. На тази рецепта й казваме сиренка или кифла със сирене. Нищо против рецептата, дори тези дни може и аз да я изпробвам, но ще се радвам ако някой даде рецепта и за тези рогчета, за които писах.  Grinning

П.П Стигнала съм до извода, че за вкусни тестени произведения трябва да се използва И мас.

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 01:23 от Red_Hot

# 184
Другарки ( и другари  Laughing), спешен въпрос  Praynig
Миналата година правих в буркани една заготовка за миш-маш (която в оригинал не знам как точно се водеше, но аз за такова я използвам) - доматен сок, чушки и лук - запържваха се, след това се добавяше сока - се пълнят в буркани. Пепчо, имам спомен, че от теб съм я краднала тази рецепта, обаче след щателно ровене в блога ти, не я откривам  Thinking И се глася утре аз да правя такова чудо, а пък рецепта нямам  doh

няма да е мое,аз лук в миш-маша не слагам. Правя заготовка само от печени чушки с доматен сок.  Иди в консервната тема и провери там.  Аз правя доматена манджа  Peace 
Но можеш да си запържиш лук (щом държиш да има) чушки, заливаш с доматен сок и заваряваш. + магданоз, ако искаш.

# 185
  • София
Здравейте,

търся рецепта за хубави панирани чушки (пълнени със сирене) т.е. чушка бюрек.

# 186
  • софия
Имам около 1 кг. хубави домашни чушки, които не стават за пълнене. Малки и кри са. Какво да ги направя?

# 187
миш маш със сурови чушки (този ми е любим)
Изпържени, извадени горещи  в марината от оцет, сол, захар и подправки. След 30мин. са чудни за ядене.

чушки бюрек http://pep-4o.blogspot.com/2010/10/blog-post_04.html  и мишмаша със сурови чушки е там

# 188
Пепи, благодаря ти все пак   bouquet Може и доматената ти манджа да съм ползвала като първоизточник  newsm78 Както и да е, няма нищо сложно в приготвянето като се замисля, само да споделиш мнение - 15 минути достатъчни ли са за стерилизация? И още нещо - компотите колко да стерилизирам? Съжалявам за може би лаишките въпроси, обаче нямам много опит в консервирането все още  Embarassed

# 189
  • София
.....
чушки бюрек http://pep-4o.blogspot.com/2010/10/blog-post_04.html  и мишмаша със сурови чушки е там

Мерси, ще ги направя   bouquet

# 190
Момичета,моля ви помагайте.Днес татко има рожден ден и решихме довечера да отидем да го изненадаме,та ми се иска да му направя някаква тортичка.Дайте рецепта за нещо лесно което не изисква кой знае какви сложни приготовления Praynig

# 191
  • София
Момичета,моля ви помагайте.Днес татко има рожден ден и решихме довечера да отидем да го изненадаме,та ми се иска да му направя някаква тортичка.Дайте рецепта за нещо лесно което не изисква кой знае какви сложни приготовления Praynig

Заповядай. Скоро я правих. Много е лесна и вкусна. Само че аз направих малко поправки. Блатовете ги сиропирах само с 1 чаена чаша мляко. Две са много. И намалих Нутелата наполовина за сметка на сметаната, която увеличих.

За блата
    яйца - 5 бр.
    захар - 1 ч.ч.
    брашно - 1 ч.ч.
    ванилия - 1 прахче (по желание)

За крема
    заквасена сметана - 300 - 400 гр.
    течен шоколад - 200 гр.
    прясно мляко - за сиропиране - около 2 ч.ч.+ малко захар
    банани - 2 - 3 бр.

Разделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с 1/2 ч.ч. захар, а останалата половина от захарта - с белтъците на сняг. Внимателно смесете двете части и добавете пресятото брашно (и ванилията). Разбъркайте внимателно. Изсипете в тавичка с хартия за печене или намазнена с олио и поръсена с брашно и изпечете на 180 градуса до златист цвят. Блата увеличава доста обема си. Оставете да изстине и разделете на 2 части.

Затоплете прясното мляко и подсладете със захар. Сиропирайте изстиналия блат с топлото мляко- на мен ми пое почти 1 ч.ч. Не прекалявайте обаче- да не стане прекалено сочен- все пак е основа и не трябва да се разпада.

Разбийте сметаната с течния шоколад с миксер и намажете сиропирания блат. Отгоре наредете нарязани на кръгчета банани. Следва другия блат, който също се сиропира с прясно мляко.

С останалия крем намажете цялата торта и украсете с банани и пожелание черешки, шоколадови пръчици, пръски разтопен шоколад и каквото се сетите.

# 192
Нана,жива и здрава да си  bouquetБлагодаря за рецептичката,звучи бързо лесно и вкусно,точно като за мен Simple Smile

# 193
  • София
Нана,жива и здрава да си  bouquetБлагодаря за рецептичката,звучи бързо лесно и вкусно,точно като за мен Simple Smile

Вкусна е много. А и сега съм намислила да я модифицирам, като направя блатът с какао, а кремът само със сметана. И плодовете ще са праскови.  Mr. Green

# 194
Пепи, благодаря ти все пак   bouquet Може и доматената ти манджа да съм ползвала като първоизточник  newsm78 Както и да е, няма нищо сложно в приготвянето като се замисля, само да споделиш мнение - 15 минути достатъчни ли са за стерилизация? И още нещо - компотите колко да стерилизирам? Съжалявам за може би лаишките въпроси, обаче нямам много опит в консервирането все още  Embarassed

достатъчни са, да. Компотите -зависи от плода, ако е по-твърд и до 20-25 мин.може да стерилизраш. От15 мин. нататък

Общи условия

Активация на акаунт