Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 16 017
  • 317
  •   1
Отговори
# 195
.Ама ако имах капка власт, щях да ги забраня - и зоопарковете, и цирковете, и всякакви такива извращения спрямо животните. Като искат милите дечица да гледкат диви животинчета - кеф им NG, кеф им Animal Planet, кеф им още куп предавания и филми по телевизията. Хем ги дават в естествената им седа, не сред бетон, лайна и боклуци.

И аз. На секундата.

Това хубаво, но ще изчезнат ли идиотчетата като се закрият зоологическите градини и цирковете? И не съм много добре запозната, но ми се върти нещо в главата, че голяма част от тези животни живеят в зоологическа градина, защото им се е случило нещо в природата. Примерно нашият тигър е останал без лапа от капан. Едва ли ще оцелее в естествената си среда, тук криво-ляво доста години вече живее. Мечката пък си е много добре (изключвам последния случай.), даже мечета имаше до скоро, но ги махнаха заради бащата.

# 196
Това хубаво, но ще изчезнат ли идиотчетата като се закрият зоологическите градини и цирковете? И не съм много добре запозната, но ми се върти нещо в главата, че голяма част от тези животни живеят в зоологическа градина, защото им се е случило нещо в природата. Примерно нашият тигър е останал без лапа от капан. Едва ли ще оцелее в естествената си среда, тук криво-ляво доста години вече живее. Мечката пък си е много добре (изключвам последния случай.), даже мечета имаше до скоро, но ги махнаха заради бащата.

Няма да изчезнат, разбира се. Котенца, кученца- дал Бог. Кокошки, гълъби и все пернато и рогато е истинско предизвикателство за такива мушмуроци палави  Twisted Evil Обикновено под умиления поглед на майките им.
И преди съм разказвала- срещнах бивша колежка и на въпроса ми как е детето с истинско умиление ми разказа как вчера открили новородени котенца, палавниците златни, и цял ден ги разнасяли и играели с тях, докато не станало време да се прибират да нанкат и ги хвърлили пред входа...Предполагам майките са чоплели семки пред блока в това време, обсъждайки снощната манджа и ядосващи се на ужасеното мяукане на другата майка, котешката.
Нямам какво да добавя  ooooh!

А за зоопарковете и цирковете- от малка имам фобия от цирк, необяснима за мен, но явно на подсъзнателно ниво я свързвам с нещо. Ужасявам се от циркове.
И от зоопаркове- след посещението ми в Хасковския. Писали сме жалби до всевъзможни инстанции, това място трябва да бъде незабавно затворено, а животните- отведени някъде на терапия   ooooh!

# 197
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5959031

Според вас предложеното наказание приемливо ли е и трябва ли да има наказание за детето?

Вместо детето да сложат директорката на зоопарка да обяснява на посетителите защо допускат 10-годишни хлапета без родителски надзор да се разхождат там.В случая е пострадала мечка,но можеше и дете да си провре ръцете през някоя клетка(а да не говорим,че има и случаи на избягали животни от време на време) и да се случи инцидент-кой щеше да е виновен тогава?

Също така -на родителите да се наложи солена глоба,за да си припомнят родителските задължения.

# 198
Няма да изчезнат, разбира се. Котенца, кученца- дал Бог. Кокошки, гълъби и все пернато и рогато е истинско предизвикателство за такива мушмуроци палави  Twisted Evil Обикновено под умиления поглед на майките им.
И преди съм разказвала- срещнах бивша колежка и на въпроса ми как е детето с истинско умиление ми разказа как вчера открили новородени котенца, палавниците златни, и цял ден ги разнасяли и играели с тях, докато не станало време да се прибират да нанкат и ги хвърлили пред входа...Предполагам майките са чоплели семки пред блока в това време, обсъждайки снощната манджа и ядосващи се на ужасеното мяукане на другата майка, котешката.
Нямам какво да добавя  ooooh!

Ако "умилителният поглед на майките им" и "едната там колежка" не са художествена измислица за темата, не знам къде живееш и с какви хора общуваш, честно. И то "обикновено", т.е. регулярно. Че то гълъб неоскубан не е останал около вашия кръг от познати. Аз защо ли не съм видяла досега дете да дави коте пред майка си, а тя да чопли семки...?  newsm78

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 10:26 от Vrabezza

# 199
Прави ли ви впечатление как например в Англия, Германия, Австрия могат да се видят разни катерички, зайчета, костенурки и патици в парковете, които без страх си ходят сред хората?  А тук, всичко се е скрило, защото явно сме лоши. Дори и котките бягат подплашени. Само мурджовците без дом ни правят компания.
Във Виена видях с изумление врабчета, които кълват директно от чинията в едно кафене в парка, докато хората си стоят на масата. Гледах ги с искрена почуда, дори момчето погали едното врабче по опашката.
Толкова бях впечатлена, че дни наред само за това говорех. Изумително спокойствие  Heart Eyes
Един показателен пример за мен е една случка от детството на девера ми. Не знам дали ще мога да я разкажа образно, защото се разказва с показване, но ще пробвам.
Ходили значи навремето с баща си на гости на един германец в ГДР. И човекът решил да го заведе на едно поточе пълно с рибки. И както си стояли на моста, девер ми, гледал - гледал рибките и в един момент се зачудил каква ще е целта на занятието и тъй като не знаел немски, погледнал към немския си домакин и му направил знакът за "Ам-ам". Явно решил, че ще ловят риба и после ще си я хапнат.
А германецът за негова най-голяма почуда, поклатил отрицателно глава и със знак показал, че всъщност няма да ловят, а ще хранят рибките.

# 200
Vrabeza, напомни ми за един аватар на съфорумка преди време.
Аватарът представляваше снимка на две-годишното й детенце, стиснало за гушата едно малко коте.
Тук имаше страхотни дискусии дали да не вземе да си свали аватара. Имаше майки, които казваха, че не виждат нищо нередно в това децата им да стискат по подобен начин животните.

Имаше и такива като нас, които всеки път изпитваха ужас, щом видеха въпросния аватар.

# 201
buttinsky, ти ме уби с това с аватара. Аз имах предвид, че се казва в горния цитат "еди си какво става, като обикновено то е еди си как". Това предполага, че човекът който го казва, вижда по 2-3  случки с оскубани гълъби на седмица, като "обикновено" майките са там. Което просто нЕма как да е вярно.

А твоите случки ми напомнят, как на края на квартала, в който живеят наши познати в Германия, има ограда, за да не влизат сърните по улиците и дворовете. За доброто на сърните, не на хората Wink И не само там. И в Швеция една сърна дойде почти да се запознае с нас, докато се разхождахме в крайградски парк. В България най-близкото до диво животно, което съм виждала, са следи от диви свине в гората на Синеморец.

# 202

Вместо детето да сложат директорката на зоопарка да обяснява на посетителите защо допускат 10-годишни хлапета без родителски надзор да се разхождат там.В случая е пострадала мечка,но можеше и дете да си провре ръцете през някоя клетка(а да не говорим,че има и случаи на избягали животни от време на време) и да се случи инцидент-кой щеше да е виновен тогава?

Дали не трябва и директорът на Градски транспорт да обяснява на посетителите как така е допуснал 10 годишни хлапета да се замъкнат сами от Виница до зоологическата градина? Ами ако бяха напръскали със спрей някоя баба в автобуса?  Sunglasses

# 203

Ако "умилителният поглед на майките им" и "едната там колежка" не са художествена измислица за темата, не знам къде живееш и с какви хора общуваш, честно. И то "обикновено", т.е. регулярно. Че то гълъб неоскубан не е останал около вашия кръг от познати. Аз защо ли не съм видяла досега дете да дави коте пред майка си, а тя да чопли семки...?  newsm78

Хора като хора- тази бивша колежка е средностатистическа българка около средата на 30-те, от областен град в Южна България  Simple Smile
Не ги виждам по два-три на ден, слава Богу, но да видиш детето ти да разнася новородени котета, а майка им да мяука ужасена около тях- това какво е. За стреляни кучета с въздушни пушки ли да говоря...за котки ли?
Гълъбите специално- наскоро се карах с един дядо, който се опитваше да ги удари с бастуна си. Не че би успял- той взел-дал, едва ходи, но и внуче имаше с него, явно учи новото поколение как да се отнася с тези твари.
Може би защото ме вълнуват такива неща, затова знам за тях- ако не ме впечатляваха, щях да си ги пускам през ушите.

buttinsky, историята наистина е показателна.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 11:53 от Елиас

# 204
Сърце не ми даваше да видя снимките, ама...Тя сериозно е пострадала мечката...  Sadhttp://www.petel.bg/NECHUVAN-VANDALIZAM--GAMENCHE-BOYADISA-SAS-S … LYA__46442/page=2

# 205
Горката меца  Sad

# 206
Сърце не ми даваше да видя снимките, ама...Тя сериозно е пострадала мечката...  Sadhttp://www.petel.bg/NECHUVAN-VANDALIZAM--GAMENCHE-BOYADISA-SAS-S … LYA__46442/page=2

Не изглежда добре и нямам предвид само физическите травми, а личи, че е и стресирана.

Освен момчето, хвърлило спрея в клетката, от статията се разбира, че е имало още десетина екземпляра с него.Редно е и техните родители им да бъдат уведомени.

И продължавам да твърдя, че родителите на детето, заслужават солидна глоба, задължително плащане на разноските по лечението на мечката и всички причинени щети.
И много удачно би било, те да отделят от скъпоценното си време, което явно са пестели при възпитанието на отрочето си и да почистват клетката на мечката няколко седмици.

Но и аз съм съгласна, че трябва да има по-сериозен контрол в самите зоологически градини.Пълно е с възрастни идиоти, които мятат каквото им скимне в клетките и явно няма как да се разчита на съвестта на посетителите, били те и на по 30-40 години...

п.п. а да не отваряме и темата за условията, в които се отглеждат животните...чудя се, как още не сме осъдени от отговорните международни инстанции

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 12:57 от Magnificent

# 207
  • на брега на морето
Освен момчето, хвърлило спрея в клетката, от статията се разбира, че е имало още десетина екземпляра с него.Редно е и техните родители им да бъдат уведомени.

И продължавам да твърдя, че родителите на детето, заслужават солидна глоба, задължително плащане на разноските по лечението на мечката и всички причинени щети.
И много удачно би било, те да отделят от скъпоценното си време, което явно са пестели при възпитанието на отрочето си и да почистват клетката на мечката няколко седмици.

Подкрепям.

Пънки, гледах други снимки след престъплението върху Меца - видя ми се по-добре. Дано окото й да не е засегнато. Виждала съм, че когато рисуват графити Ленордовците слагат маски на безценните си физиономии. Значи е опасно и за вдишване. А Меца сигурно е вдишала от спрея. Миличката, ако подстрижат до кожа оцветената козина? И така постепенно докато се изчисти.

# 208

Пънки, гледах други снимки след престъплението върху Меца - видя ми се по-добре. Дано окото й да не е засегнато. Виждала съм, че когато рисуват графити Ленордовците слагат маски на безценните си физиономии. Значи е опасно и за вдишване. А Меца сигурно е вдишала от спрея. Миличката, ако подстрижат до кожа оцветената козина? И така постепенно докато се изчисти.

Има кръвонасядания в окото и не можела да се храни добре. Явно го е вдишала. То е избухнало в муцуната й. 

# 209
Дано да оздравее мецана! Hug
Не знам дали е от възпитанието, лошият пример, филмите, медиите, музиката, ''героите'' на деня...Мисля, че не, вродено е, но у безчувствените хора и тва налива масло в огъня...Не мога да разбера защо родителите ги защитават? Искат да отглеждат социопати ли? Да немаш съвест и усещане кое и добро и зло, значи да си социопат...Тва, дето некой проявява жестокост към животните, а е мноу добър с хората,... ooooh!, нема такъв филм! На същата страница на Петел четох за малки гларусчета, изхвърлени на паважа. Cry Мислите ли, че такъв човек би бил добър родител? Нема начин! Недоумявам защо правим този хубав свят толкова грозен...

Общи условия

Активация на акаунт