Целулит - 5 тема

• 63 126
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • в 1001-та нощ
нормално е да се засържа течност - при овулация, за да се освободи фоликула, както и в ПМС, преди да родя, в днитер преди МЦ - качвах по 2 кг  ooooh! ooooh! ooooh! и после следва яко изпайдушване и освобождаване

ако спреш солено и газирано - разликата е чудовищна  Peace

# 31
  • София
Не знам, аз газирано не пия от дете- просто не обичам. До соленото, много рядко ям пуканки иначе в салатите слагам хималайска сол и то отгоре-отгоре, не ядем много солено... Сега съм се закотвила и последната седмица нямам промяна във вида на кожата, в смисъл, че от всичко, което правя сякаш съм в застои. Това, което остана, макар и малко си стои много упорито.. Максимално силно стискам с вендузите, но сякаш не ми действат, да кожата се зачервява, но не чувствам така силно да засмукват, а уж хубаво ги захващам.

# 32
Здравейте,

Някой ползвал ли е такова нещо:
http://samozdrav-bg.com/index.php?route=product/product&path … mp;product_id=733

Много бих се радвала на отзиви за подобен продукт. В последния месец-два имам промяна в отрицателна посока и ми е много гадно  ooooh!. Бях го редуцирала в голяма степен с вендузите, но спрях да ги ползвам, защото имам спукани капилярчета на повърхността на кожата. Та ми се ще нещо по-щадящо. Мислех да си взема крем на Elancyl или Lierac и да го комбинирам с клина. Понеже не мога да ходя на работа с него, мога да спя така. Вие какво мислите  Thinking newsm78

# 33
  • София
Кейтинка,
Аз си бях взела Elancyl и при положение, че целулита ми е първа степен не забелязах никаква разлика след ползването му, дори личния ми опит с кремовете показва, че и по-обикновените вършат същата работа. Но, от друга страна си е до кожа.. Свекърва ми е ползвала ампулите на Лиерак и беше много доволна, но на мен те ми идват скъпичко, за да ги пробвам. Колкото до клина, според мен същата работа ще ти върши и обвиването със стреч фолио. Аз така правя и много се потя. Целта на този тип клинове е да се потиш, зад а изхвърляш токскините... А особено в тази жега не мисля, че е подходящ за сезона. Относно разширените вени, аз имам тук таме по прасците и започнах да пия Готу кола из нета има доста информация за тази билка- помага и срещу целулит и заздравява капилярите  и  вените. Наложи се обаче да го спра, защото съм с ниско кръвно в момента пия и бирената мая и съвсем ще ми падне кръвното, но скоро мисля да го подновя, защото за половин месец прием кожата ми сякаш стана по стегната. Не мога с точност да кажа дали е само от Готу колата, защото аз правя и вендузите, спортувам и внимавам с храната....

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 09:53 от Princesa Lea

# 34
  • София
Здравейте, и аз си мислех за някакъв такъв клин да си взема докато спортувам. Засега слагам неопренов клин и колан.
 Исках да попитам за тези вендузи от Самоздрав- пластмасови ли са или стъклени. До колкото съм чувала стъклените трябва да се горят за да направят вакуум. Една приятелка  ми каза ,че в китайски магазини на пиротска имало пластмасови вендузи 6 бр. за около 30 лв . Тези дни тр да отида да взема поне от едното място  newsm78

# 35
  • в 1001-та нощ
силиконови са, вакуумът става, като ги стиснеш  Peace

# 36
  • София
a.l.e.n.a  мерси  Hug Hug

# 37
Принцесо, благодаря за отговора   bouquet

Аз също съм с ниско кръвно (90/60 средни стойности, понякога показателите са по-близки).
По принцип спортувам, но в последните седмици не ми остава никакво време за тренировки. Пък и бях чела, че докато се третира целулита не е хубаво да се извършва силово натоварване (дано не греша). Понякога карам велото у дома, когато гледам тв или чета.
Като стоя и си мисля  Rolling Eyes все повече се "навивам" за тоя клин. Ако го взема, ще докладвам за резултати.

# 38
  • София
Кейтинка , ще чакам отзиви ако го вземеш

# 39
Моята масажистка ми каза следната рецепта: 1с.л. канела и 5 капки етерично масло от лимон се смесват с вода до получаване на средно гъста каша. Намазват се проблемните участъци и се завиват с фолио за 20мин., след което го измиваш и нанасяш антицелулитния гел. Според нея е супер ефикасно (освен това и много евтино Simple Smile ), но тъй като и канелата и маслото са алергени, препоръчвам ви да го тествате първо на малък участък. Аз се оказах алергична към някоя от съставките и си докарах страшен дерматит.
РР: Не се притеснявайте от паренето в началото, маската е със загряващ ефект, отминава след 2-3 минути. Успех!!!

# 40
  • в 1001-та нощ
аз ползвам етерично канелено масло - капвам в базовото  Peace

една мацка - спомена, че е направила алергия от него, аз няма, винаги е хубаво първо да се пробва на малък участък  Peace

# 41
  • Sofia
   Записвам се и аз в тази полезна темичка, тъй като от дълги години също водя непрестанна битка с целулита. Не мисля, че състоянието ми е прекалено тежко; по-скоро проблемът ми се състои в това, че целулитът ми е многогодишен, което, логически погледнато, го прави и по-труден за преборване. Пробвала съм антицелулитни масажи както с мед, така и с вендузи и определено имаше ефект, но пък съм с проблемни вени, така че това не е най-адекватният метод за мен.  Rolling Eyes Спортувам, пия много вода ежедневно и се старая да се храня здравословно, но и вече напълно се убедих, че генетичният фактор играе ключова роля. Преди години успях да изчистя напълно гадния целулит, но, за съжаление, в последствие, спирайки грижите, които полагах, постепенно възвърнах предишното си състояние... Сега мисля и аз да си закупя тези вендузи, въпреки че се притеснявам, защото съм с изкарана тромбоза на дясната ръка и не смятам, че е особено удачно.  Rolling Eyes

# 42
  • София
Здравейте,
Black Cat 13 можеш да пробваш с вендузите, от теб зависи колко вакум ще създадаеш, мисълта ми е, че дори лек масаж да правиш пак ще има ефект. Доколкото знам е хубаво да се  определи какъв е типа целулит, дали и е воден, спортен или просто има повече подкожна мазнина... Ти и сама можеш да прецениш, например спортния е твърдия целулит и той трудно се разбива, а водния е така наречения мек и по-бързо се разнася. Моя зависи най-вече от подкожната мазнина и от това колко е стегната кожата, защото ако кожата е по-отпусната подкожните мазнини "избиват" на повърхността... В началото и аз се притеснявах от вендузите заради разширените вени, започнах с лек вакуум и след месец увеличавах и сега ми прави впичатление, че вече краката ми не ми тежат и самите вени изглеждат по-добре. В крайна сметка целулита пречи на циркулирането на кръвта и по-скоро обостря проблема с вените. При мен много добре действат всякакви видове супер охлаждащи кремове както и обтриването с лед, хем постепенно тлъстинките се разграждат, хем кожата се стяга, а вените се свиват. При разширени вени не е препоръчително и да се ползват загряващи кремове. И много добре действат масажите, ако имаш някакъв масажор ръчен и имаш време да отделяш поне по 15 мин. на крак всеки ден,за месец пак ще има ралика. Повечето технологии за разбиване на целулит почиват върху вакуум и вибрации или имитират натиск като от човешка ръка. Но трябва да стане както миенето на зъби, всеки ден да се прави по нещо макар и малко, защото иначе ефекта бързо се губи, това го осъзнах още след процедурите на които ходих....

# 43
  • в 1001-та нощ
много правилно си усетила - дренирането на задържани течности - много помага в такива случаи..... както освобождаването на кр. съдове от натиска  им Peace

# 44
  • София
Кейтинка,
Аз също бях спряла силовите, но само в дните с процедури, т.е. ако са наблъскани през ден спираш за седмица или две, зависи колко дена имаш, но през това време можеш спокойно да се правиш кардио, колело, тичане, плуване, ходене каквото ти душа иска. Но после дори е препоръчително да се правят силови, най-добре се отразяват полуклековете, аз имам малко бричове, но те как да кажа само аз си ги виждам  Rolling Eyes в смисъл, че когато кача килца си личат и на голо, но в дънки не.  При мен полу клековете с доста кг. изигряха много добра роля за стягането на краката, а и когато има повече мускулна маса и по- малко мазнини тогава целулита почте си е заминал... Който може да ходи на плуване е много добре поне 2-3 пъти седмично, целулита страшно бързо изчезва както и при водната гимнастика, бягането или каланетиката. Но резултатите идват бавно и бързо си заминават като се спре  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт