Автоимунен тиреоидит на Хашимото (30)

• 74 020
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Магнитче - освен да пробваш в понеделник пак, друго май не ти остава.

Да ви попитам - мисля да си самоназнача Инофолик по 1 прахче дневно (ЛХ ми е под долна граница, имам овулация, но не знам до колко е качествена). Пили ли сте го? Ако го пия 2 часа след Л-тироксина, предполагам, че няма да е проблем, нали? Или да го пия вечер?
Не си го самоназначавай, аз така си назначих М2ТОН и отнесох конско после.

# 76
  • Русе
Запис от мен в новата тема

# 77
Здравейте, момичета  Simple Smile

Запис и от мен  Simple Smile

Имам два въпроса, дано ми помогнете... Не знам дали сте забелязали, но от едно известно време в аптеките няма Еутирокс. Знае ли някой защо..??
Поради тази причина сега взех Л-тироксин пак същата доза пия, но нали е по-различен?

И относно хормоните - завишен ми е FT3... какво ще рече това?

Мерси ! newsm03

# 78
Относно липсата на Еутирокс в аптеките - доколкото знам, няма внос. Дали ще е временно или за постоянно, нямам идея Confused

# 79
Относно липсата на Еутирокс в аптеките - доколкото знам, няма внос. Дали ще е временно или за постоянно, нямам идея Confused
Тече процедура по пререгистрация на еутирокса. След като приключи тя, лекарството ще се появи.  Това се случва с всяко лекарство на определен период /5 години обикн./, но не при всяко се получава такава липса.

# 80
  • София

Онзи ден успях да си взема Еутирокс от 75 мгр. останал в една аптека, беше последния. Аптекарката ми каза, че по складовете казвали, че скоро ще почне зареждане пак, та се надявам докато изпия тази опаковка да пуснат. Много мразя да сменям лекарствата.

# 81
Явно ще се пие Л - тироксин ... А ще ми кажете ли нещо за високото FT3 ???  Embarassed Simple Smile

# 82
Явно ще се пие Л - тироксин ... А ще ми кажете ли нещо за високото FT3 ???  Embarassed Simple Smile
ТСХ нали ти е в нормална граница? Май не стига и 2, нали?
Чудя се защо е еутирокса в случая, щом ТСХ е в нормата, а ФТ3 е на горна граница.
ФТ3 се е покачил от приема на еутирокса.
Диагнозата ти е автоимунен тиреоидит на Хашимото или друга?

# 83
На мен една ендокриноложка ме каза, че може да има някаква форма на заболяване, при която само ФТ3 да е покачено, ама не разпитвах много, че моето беше в норма.

# 84
На мен една ендокриноложка ме каза, че може да има някаква форма на заболяване, при която само ФТ3 да е покачено, ама не разпитвах много, че моето беше в норма.
Да, така е, но при ~Mell~  заболяването датира от 4 години и пие от толкова години 25 микрограма еутирокс. Доколкото разбирам сега ѝ се е покачил Т3, а не че е диагностицирана с високо Т3.
Един вид, покачен е от дозата Еутирокс. Затова и питах каква е диагнозата.  Simple Smile

# 85
Здравейте,

Записвам се само и мерси за новата тема!
Нищо ново няма ни за хвалене, ни за оплакване. Което май е добре. Simple Smile

А, Сънчи-Пънчи, не помня да съм казала честито!  Hug   bouquet

# 86
ТСХ нали ти е в нормална граница? Май не стига и 2, нали?
Чудя се защо е еутирокса в случая, щом ТСХ е в нормата, а ФТ3 е на горна граница.
ФТ3 се е покачил от приема на еутирокса.
Диагнозата ти е автоимунен тиреоидит на Хашимото или друга?

И аз не знам защо  трябва да го пия..... ТСХ ми е 1,4 . Когато го започнах бях даже с ТСХ  0,62 !!!
Ендокриноложката каза, че е Хашимото - да. Не само тя, преди нея се консултирах с още 1 лекар...
А сега при иследванията и Т3 е високо!? А от едно известно  време не мога да си запиша час, защото съм все на работа Thinking

# 87
  • София

Онзи ден успях да си взема Еутирокс от 75 мгр. останал в една аптека, беше последния. Аптекарката ми каза, че по складовете казвали, че скоро ще почне зареждане пак, та се надявам докато изпия тази опаковка да пуснат. Много мразя да сменям лекарствата.
Преди няколко дни си взех Еутирокс 75мг от аптека на ул."Щросмайер" и нямаше никакъв проблем, имало достатъчно количества. Peace

# 88
Момичета, пиша ви от болницата - вчера в 12:17 се роди синът ни Божидар Simple Smile Добре сме, аз веднага намалих дозата на л-тироксина по препоръка на Начев и след 45 дни ще се гледаме какво е положението Simple Smile
Поздрави на всички Simple Smile

# 89
Момичета, пиша ви от болницата - вчера в 12:17 се роди синът ни Божидар Simple Smile Добре сме, аз веднага намалих дозата на л-тироксина по препоръка на Начев и след 45 дни ще се гледаме какво е положението Simple Smile
Поздрави на всички Simple Smile
Честито ти детенце! Да ти е живо и здраво!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт