След като поема вината...

• 17 791
  • 210
  •   1
Отговори
# 180
Лалкай  си  колкото  искаш.  Това  , че някой   си  заравя   главата  в пясъка  не променя  проблема, че  болшинството  от добричките  шофъори  са пълни идиоти .  Не разбирам   смисъла  да се защитават   хора  с подобен  манталитет .  Но  ти си  знаеш.  Аз моето мнение  няма   да го променя.

# 181
Съди хората като искаш ... най-лесно е така...

# 182
Добре де, с регистрация ТX не са само от Добрич. Като почнеш от Шабла и стигнеш чак населените места близо до румънската граница все са с ТХ. Да не говорим, че в Шабла е единственото място в Б-я, където се сещам полицаи да спират заради непълно спиране на знак 'Стоп' (минаването на първа не го броят за спиране), а там стопове да искаш. А да ти разкажа ли как в Търговище миналия уикенд ченгетата въртяха ракии и бири преди да се върнат на дежурство...

Като цяло ми прави впечатление, че в София шофьорите са по-толерантни или в другите градове на колите със софийска регистрация се гледа с лошо око. В Монтана на 2 светофара ни свириха още на жълто, че не тръгваме. На второто изсвирване мъжът ми не издържа и слезна да пита какъв е проблемът и монтанчанинът му отговори през зъби да си ходи в София. Ама това не прави всички шофьори в Монтана идиоти, нали. Идиотски случки мога да разкажа и от Пловдив, и от Варна, и от Бургас, и от София. И пак не бих си позволила да обобщя.

# 183
Пределно  ми е  ясно , че  идиотски   случки има  навсякъде.  Споделям    мнение   къде идиотските  случки  се   случват  най-често. Като   Казах  Добрич  , имах  в предвид  целия окръг  Добрич. Шофирала  съм   години  на  ред и  в  чужбина  , така , че си  имам  богато поле  за  сравнение. Освен  това  изказвам  мое  мнение , никого не  ангажирам  с него.

# 184
  • София
 Joy Joy Joy
Стига бе, това сериозно ли го пишеш, Amazing_nice,  Joy
Какво да кажем в София тогава. Като дойдете и вие от Варна и става уникално. Тъпака си е тъпак навсякъде. Не мога да разбера защо сега си толкова настървена и юруш на Добричлии. Вземи се успокой, въпреки правата ти да се изказваш.
Това наистина е абсурдно  Joy

# 185
  • Варна
... Не мога да разбера защо сега си толкова настървена и юруш на Добричлии. ..

Защото е преживяла на два пъти инциденти, които са я травмирали и убедили в това. Разбирам я донякъде, макар винаги да съм мислила, че не е правилно да се обобщава...
Разбирам и момичето от Добрич, което се обиди! нормално е, когато някой така категорично обижда родния ти град и хората в него, да го усетиш като лична обида...
Така че спора е безсмислен и трябва да се прекрати!
Пък и напълно в духа на този форум, темата се измести доста!

# 186
  • София
Е, аз и това не разбирам, ама явно всяка тема се измества, като се появи някой " регулировчик"  Joy
Аз призовах за спокойствие  Wink Сега няма да се трепаме тука.

Може нещо да и е криво на жената  Peace

# 187
  • София
     Не съм чела цялата тема,случайно ми попадна заглавието пред очите и изтръпнах. Като лично засегната от войната по пътищата, искам да попитам авторката, дали и ако брат и сгази човек,пак ще му поеме вината?

# 188
Joy Joy Joy

Абсолютно   сериозно   го  заявявам
Именно   след  един   див  селски   запой пострадах.  Да  не  дава  Господ   да  го изпиташ  лично  на  гърба  си . Най-  калпавите  шофъори и  най- арогантните  и  безмозъчни  ченгета  са  там   процентово    спрямо  други  шофъори  от  БГ.
От   18  год  активно  шофиране , 1 година   е във  Варна , 10  в  Германия и 7  в  София . Откъде   да идвам?  Не ти  разбрах  въпроса. Аз  живея  в  София. Но   животът   в  чужбина  ме  направи  истински   дисцилиниран  шофъор. Като   се прибрах   в България всичките  ми познати  от Сф  ми се  смееха как заковавам на всяка  пешеходна  пътека, пресилено съм  давала  предимство. А в  Германия  само   да решиш да  предложиш подкуп или  да  предложиш  такава  схема  като  брата  на  авторката  и ще ти  щракнат  белезниците. А  малоумния  добрички полицай  предлага  схема  за  нарушаване  на   закона и избягване  на  наказанието , заслувено с подобно  поведение. Може би  трябва да ги търпим   докато ни изпотрепят  ли ?  Не  благодаря.  Имам  абсолютна непоносимост към  такива  шофъори . Като  толкова не ти се вярва , покарай  1 месец  в Добричка област , пиянството е издикнато  в култ.

Може нещо да и е криво на жената  Peace
Не позна , беше  ми криво  когато  лежах   потрошена , с отнесена предница  на колата и двигател  почти изхвърчал  на  пътното платно .Докато   добричлията  се чудеше на глас  нега   съм а кой  приятел с   връзка   в  полицията  да звънне , та  да "оправим  нещата"  . Така  , че  не  не  ми е   криво.  Напротив   радвам  се , че  авторката  е взела   разумно  решение.

# 189
Тайна аз  също  си мисля , че  много  малко лично  засегнати    от войната  по пътищата  са писали  в  тази   тема. Брата  на   авторката   освен  глоба  , заслужава  да поработи известно време  в  моргата , да се  запознае с човешката мъка, пък  тогава  да го видим какъв  герой  е.

# 190
  • Добрич
Joy Joy Joy

Като  толкова не ти се вярва , покарай  1 месец  в Добричка област , пиянството е издигнато  в култ.

Щеше ли да го напишеш това за Варна или София, ако шофьорът беше варненец или софиянец?
Искрено ти съчувствам за преживяното. Но на база това да твърдиш за цяла една географска област, че има култ към определени пороци, е равносилно на това аз да напиша, че населението на цяла Варна са наркомани, понеже такива ми гепиха лаптопа във Варна, е неуместно, нали?

# 191
Joy Joy Joy
Стига бе, това сериозно ли го пишеш, Amazing_nice,  Joy

Като  толкова не ти се вярва , покарай  1 месец  в Добричка област , пиянството е издигнато  в култ.

Щеше ли да го напишеш това за Варна или София, ако шофьорът беше варненец или софиянец?
Искрено ти съчувствам за преживяното. Но на база това да твърдиш за цяла една географска област, че има култ към определени пороци, е равносилно на това аз да напиша, че населението на цяла Варна са наркомани, понеже такива ми гепиха лаптопа във Варна, е неуместно, нали?

Ами  от  2  катастрофи в  живота  ми  ,  едната е   във Варна  , едната   е край   Добрич и  двете  са с добричлии. Нямам  намерение  да се обяснявам  повече и  да се  извинявам  , че  в даден окръг   най- масовия  спорт  е алкохолизма. Варненските  шофъори  си имат и  те кусури - имат   бавни реакции и на моменти  алогични  маневри. Това  са  ми наблюденията . Сега  се надявам  мамите  от Варна   да  не ме  нападнат  за изразеното    мнение .  Това  все  още   е свободен  форум , нали?

# 192
  • София
Стига де, хора, не се излагайте! Идиоти сред шофьорите всякакви!

# 193
  • Boston, MA
Тази тема трябва да се закове, следващия път някой като пита срещу какво са протестите - ето това, всичкото, от родителите до ченгето, минавайки през братчето. Тази Андрешковщина, прояла всичко.

# 194
  • София
Е, да де, ама такива хора ще се оправдаят с това, че рибата се разваля от главата, и "онези" правят същото, че и по-лошо - на тях изобщо не им пращат фишовете. Оправданието е като г..а - всеки си го има.

Общи условия

Активация на акаунт