12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 510
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Доколкото разбрах са текстовете  tape script-a на listening-а, отговорите, които са дадени  напълно си противоречали със самите текстове. Това ми каза само

Моята дъщеря твърди същото и е силно обезпокоена!

# 661
  • София
Напълно съм съгласна, дано се включат и други, които знаят английски и могат да дадат мнение. Дъщеря ми каза също, че е имало доста правописни грешки. Дали са станали при печата, ама все пак ми се струва,че би трябвало да има доста прецизна проверка.Все пак това е изпит, който проверява знанията по даден език на децата. Кой кого ще проверява в този случай?

# 662
  • Sofia
Дами, защо сте обезпокоени?
Всяка година МОН доказват, че са по-глупави от нашите деца. Всяка година МОН не могат да си решат нито тестовете за 7 клас, нито тези за зрелостниците. Отново има грешки в матурите и отново всички зрелостници са ги забелязали, но МОН - не.
Много е тъжно... Не, защото децата ни може да имат по-ниски оценки, а защото все пак някои от тях ще останат тук, при невежеството. А надеждата някога нещо в МОН да се промени се стопява.
В 7-ми клас измислиха нов правопис, за да докажат, че са безгрешни, сега очаквам корекции в английския език...
Не е за вярване, но е факт, че грамотността в МОН не е на почит...
Честито на децата, които за последен път имаха сблъсък с тази институция и много, ама мнага късмет на тези, които ще продължат да се борят с тях - вече във висшето образование...

# 663
  • София и там където не се пуши
Все пак като бяха 7 клас имаше промяна от МОН на отговори на по-късен етап. Според мен и тук ще го опряват и да да пишат, да ги засипят.

Нали сме набора на експериментите - е не може без да има проблеми.

Завършиха със стресова разходка из цяла София - Както казва птичето - състезание по ориентиране

# 664
  • София
Цитат от :
 http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/549667-%D0%94%D0 … 2596#post11092596
"във фейсбук в групата Матури 2014 всички луднаха хаха не съм само аз!! просто са нелогични някои отговори по английски - 5, 6, 23 и 26 според моето скромно мнение и на още 200 човека в групата не са така както са ги обявили..
За 5, 6 и 26 съм съгласен. За първите две съм абсолютно 100% сигурен. Най-вероятно просто са сбъркани буквите в ключа посочен на сайта на МОН.

5: "... Tom Selleck, but the latter was unable to accept and Ford got the role." Верен отговор: "The Indiana Jones film series starred Tom Selleck as the title character".

6: "It is a game that calls for skill...". Верен отговор: "Poker is a card game that requires no special skill".

OK... Желязна логика, желязна логика!

23 е въпрос на интерпретация. На мен и двата отговора ми изглеждат еднакво верни.

26 явно тества уменията на учениците и в областта на врачуването и други способности тип "Медиум", защото не виждам друг начин да се реши.

Има и още няколко въпроса, които са лишени от каквато и да била логика, но тях няма да ги споменавам.

А ако излезе така, че това са реалните отговори и не са сбъркани в сайта на МОН... без коментар."

# 665
masissa, как ще станат при печата?!!!! Каквото са набрали, такова е разпечатано! Може ли поне една година Министерството на образованието да проведе нормални матури?! До кога ще се подиграват с децата?! Това матури ли са или изпити за кандидатстване?!

# 666
  • София
masissa, как ще станат при печата?!!!! Каквото са набрали, такова е разпечатано! Може ли поне една година Министерството на образованието да проведе нормални матури?! До кога ще се подиграват с децата?! Това матури ли са или изпити за кандидатстване?!
Ами знам ли, знам че не е нормално, опитвам се да не се ядосвам. Толкова усилия и пари, какъв е смисъла. Единствено ми остава спокойствието, че дъщеря ми заминава.

# 667
[ Единствено ми остава спокойствието, че дъщеря ми заминава.

newsm10 И ма мен!!! Дано вече да не и се налага да се сблъсква с подобни безумия!
Тези от МОН знаят ли, че матурите би трябвало да могат да ги направят и децата от последното СОУ без да ходят на уроци?!

# 668
  • Пловдив
Дами, защо сте обезпокоени?

Ами аз лично съм много  обезпокоена, защото  от оценката на тази матура зависи дали офертата на дъщеря ми за университета  ще стане окончателна!

На станицата на МОН има  т.н. телефон  за граждани-0800 16 111
безплатен от цялата страна
, на който моята дъщеря и нейни съученици категорично ще звънят утре ,тъй като според тях отговорите на някои от въпросите са грешни, освен това имало и въпроси с повече от един верен отговор и трябвало да гадаеш кой от верните отговори е по-верен/!
Ще съм благодарна на тези , които владеят добре английски език да изкажат мнението си!На мен не ми е силна страна!

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 21:00 от Dimivas

# 669
# 670
  • София
Дано да има ефект! Умни деца има в тази страна и много се дразня, когато чувам разни тъпи класации. Не  само са умни, а и борбени.

# 671
  • София
Моята също беше на английски днес. Уж тръгна спокойна, а се върна супер обезпокоена  Thinking Каза, че не само тя, но и близките й приятелки били затруднени.
После си провери теста и уж каза, че е доволна, какво е направила, нооо... като гледам, че пак са задробили попара от МОН, ще я накарам да си изясняват. И непременно ще сигнализираме на телефона, ако открием двусмислици или грешки.

Ужас. Дороти, дано си права и министерството да си коригира грешките навреме  Praynig
Яд ме е за тези деца, които са учили със съвест и чест, а са гледали, как съседчета отбелязват купени отговори.

(Една скоба. В сряда щерката е била свидетел как ученик след запечатване на листовете му, вади втори телефон от джоба си, показва дисплея на квесторите с думите: "Аз пък съм си купил отговорите, хак да ви е!" Никакви последствия не е имало... )

П.С. Изяснявахме сега въпросите. 2 категорично са с грешни отговори в ключа. 2 са спорни и некоректно описани.
Писала вече днес мейли някъде си в МОН, организират се от групата да викат "Господарите" и др. телевизии.
Ще се справят дечицата, вярвам, че ще се преборят  Peace Те са ни горките от малки толкова подозрителни и толкова борбени, че това само ще им помага занапред. И все пак, би ми се искало да забравят, че с държавата човек трябва да се бори за правдата...

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 21:15 от Sandalka

# 672
Пълна немарливост от страна на МОН на държавния зрелостен изпит по английски език. Недопустимо е да има правописни грешки от рода на relashinship  Naughty .  Съчувствам на всички дванадесетокласници, избрали да положат изпит именно по този предмет.
В момента много се радвам, че избрах биология за втора матура. Лесничко, бързичко, без напрежение - 5.75. (с повече усилия можеше и по-добре да бъде hahaha)

# 673
Гледах отговора на министърката днес. ГреШКАТА-тоест те приемат, че има само една грешка, нямало да се отрази на оценяването...поправили я били вече в софтуера и от утре започва оценяването...Предполагам, че става дума за Селек, сменили са го с Х. Форд /надявам се, де...да не е е попаднал Джоржд Клуни като главен герой в Индиана Джоунс този път/....
Та това е....една е грешката...ха-ха.Смешници такива.
Заслужават тия някой да я прати тая матура в Кембридж или друга институция, която дава международно признати сертификати, та да станат за смях, че учениците им знаят повече и разсъждават по-логически от тези, които се предполага, че оценяват знанията им... 

# 674
  • Sofia
Подозирам, че министърката вероятно сама е писала теста. Нивото й по БЕЛ е доста посредствено, едва ли по английски е по-добра.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт