Второкласници

• 50 372
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Много е самостоятелен и оправен. ... Много е горд от факта и може да му се има доверие, контролираме го по телефона.

За мое огромно съжаление, при нас е точно обратното Sad Вече нямам сили да се мъча да го вкарам в правия път! В нищо не е самостоятелен, за нищо не мога да му имам доверие, че ще го свърши, ако го помоля, дори и насила го карам да слезе пред блока да си играе с децата. Ако аз не му кажа да направи нещо, няма да се сети изобщо, било то да се измие, да се нахрани, пък камо ли да седне да чете, да пише и да свири. По цял ден може да се занимава с разни играчки, филми, простотии. И да кажеш, че  го прави кротко и не пречи на никого, добре, ама не е така - вдига цялата къща на главата си, непрекъснато дразни сестра си нарочно, изкарва и нея и мене и всички извън нерви и когато се развикам той се хили и пак го обръща на игра. Не мога вече, честно ви казвам, не издържам! Сигурно грешката е в мен, но не знам как да я поправя. А сестра му пък е пълна противоположност, слава Богу! Може да е малка, но е много съобразителна, внимателна, прецизна, всичко изпълнява и то старателно и точно. Когато съм само с нея по цял ден не повишавам тон, а с него пресипвам от викане и пак той си знае неговото. Разбира се, опитвала съм и да реагирам спокойно, да обяснявам спокойно ситуациите, но и това не помага.
      Извинявам се, че така ви се оплаквам, ама като прочетох поста на ivap и ми се прищя да споделя с някого. Просто ваканциите се оформят като най-омразното време през годината и то защото съм по цял ден с него и с претенциите му. За съжаление в малкия ни град няма много възможности за развлечение и спорт на децата, даже никакви през лятото, и малкото детски площадки вече са ни омръзнали до болка. Баща му е през повечето време на работа и няма много възможност да го изведе така "по мъжки" да спортуват или просто да са само двамата.
     Иначе в училище се справяше с всичко много добре, завършихме с "Отличен" първи клас и то съвсем заслужено (като изключим краснописа), много е умен, бързо схваща, само ако не е разасеян. Все се надявам, че всичко това ще го израстем и с времето ще стане по-отговорен и по-самостоятелен, поне колкото да може да пресича безопасно улиците и да се самообслужва.
      Още веднъж се извинявам за дългите излияния, но който не иска, спокойно може да не ги чете Rolling Eyes
Искрено ти съчувствам. Утешителното е, че по-дивите като малки, като големи са свестни, сериозни хора Peace  Някоя баба да не го е разглезила, а ако не е- остави го малко при баба  и дядо, ако може и на село- да щурее на въздух, запиши го на спорт- да избива там, в краен случай остави го за половин ден или за цял на занималня- прежали ги тия пари и ти си човек.Ще видиш после- след като е стоял на село или някъде другаде,  как ще имаш нови сили. И не изпитвай угризения Hug

# 31
  • Китна Тракия
 За мое огромно съжаление, при нас е точно обратното Sad Вече нямам сили да се мъча да го вкарам в правия път! В нищо не е самостоятелен, за нищо не мога да му имам доверие, че ще го свърши, ако го помоля, дори и насила го карам да слезе пред блока да си играе с децата. Ако аз не му кажа да направи нещо, няма да се сети изобщо, било то да се измие, да се нахрани, пък камо ли да седне да чете, да пише и да свири......
Искрено ти съчувствам. Утешителното е, че по-дивите като малки, като големи са свестни, сериозни хора Peace  

Споделям последното.... Или по-скоро и аз лежа на таз кълка и се надявам..   Mr. Green Син ми е голяма хала, почти сходно положението, въпреки че сякяш мааалко попорасна, особено откак е батко Grinning свеки все ме успокоява, че татко му е бил такъв щурак, на върха на белята, пълен с енергия. И като тръгнал на училище малко по малко кротнал (аз все се надявам  Sunglasses ), сега обаче е изключително отговорен и сериозен човек Peace

# 32
За самостоятелността - ще се водим още дълго време, защото не живеем съвсем близо до училището..
По темата с профилите - моето дете страшно искаше профил в "Кефче",  предадох се още миналата година. Регистрирана е на моят мейл и постоянно в пощата ми се появяват покани за присъединяване към групи, честитки за рожденни  дни, и какви ли не чудеса виждам Twisted EvilЗабавно е да си чета пощата вече...и чуждите съобщения Laughing

Един ден получавам известие за изпратено от нея съобщение към друг потребител /неизвестен за мен/ - "Моляяяя тееее, подари ми нещо, може и  картинка на стената" Joy

п.п. Говорим постоянно за това, че НИКОГА, НИКОГА не се уреждат срещи в нета, да не вярва на нищо и никой в нета...Даже е една идея наплашена повечето от нужното по темата. Играе игри и слуша музика основно...

# 33
И аз няма да пускам само детето на училище. Във втори ще си го водя, ще си го забираме. Въпреки че не е далеч (няма и 10 минути), не пресича някакви натоварени улици и живеем в сравнително малък град. Мен си ме е страх и не смея, така че предпочитам да съм спокойна отколкото всеки ден да се притеснявам.  А и близо до у-щето се подвизават едни прихично болни, които мен са стряскали камо ли дете. 
При нас разрешават дете да си ходи само, в първи клас едно дете всеки ден на обяд се прибира само, мисля че с някаква декларация е възможно. Толкова е самостоятелно това дете, направо му се възхищавам, но липсата на контрол през деня определено му се отразява на обучението.
Да ви попитам за тези чиито деца учат таблицата, как я учат. Наизуст или с добавяне на следващото? Моето момиче нали имаше голямо желание, вече я докара до 9, но когато я питам разбъркано много често не може да каже. Тя просто си събира със следващото ако умножението е с едно и също число и последователно я изпява хитрушата защото събира с предното. Не знам как е правилно, мисля че по скоро трябва да е наизустено като за начало.  А все ме преследва да ми я казва тази таблица ей голям мерак за умножение, ама тя по принцип има афинитет към математиката и с голяма желани си смята и решава задачи, без никой да я кара, та една таблица ще и се опре. Simple Smile

# 34
И още нещо ми е интересно. Тези дечица които имат профили във фейсбук сам сами ли си ги направиха имам предвид от регистр.на имел до рег. на профила или с помощ.
Оказва се че няколко съученика имат вече профили и тя поиска, но и казах, когато съвсем сама може да го регистрира, тогава. А и сама да си направи ел.адрес. При което веднага ми изрецитира адреса си, та се посмяхме и се наложи да и обяснявам подробно що е то електронен адрес.

# 35
Нашето училище, въпреки че е най-близкото, е на 3 км, два баира и няколко улични кучета от дома. Вървяла съм това разстояние веднъж пеш с нея, когато беше малка, отне ни 45 минути. Така че дълго ще се водим и взимаме. Иначе, ако училището беше през улицата (малка, вътре в квартала), както някога беше моето, не бих се замислила дали да ходи сама, пускам я веднага.

За ФБ - против съм.

# 36
  • No Line On The Horizon
Със сигурност може да се оправи и да отиде на училище с рейса. На три спирки от нас е и няма пресичане, но мисля че още й е рано. Сестра й тръгна сама в пети клас.
На есен започва уроци по английски и е много развълнувана. Дано да й се задържи ентусиазмът.

# 37
  • Габрово
А-а-а, момичета той моят хубостник е щур, та бесен, но от мъничък е самостоятелен. Наблюдателен е, съобразителен, винаги сме се отнасяли с него като с голям и дори в ситуации, които не сме проигравали успява да се справи.
Лошото е, че наистина си вярва, че е голям и често иска съвсем сам да взима решенията, касаещи го. Адски ме уморяват споровете и пазарлъците с него, голям е инат.

Фейсбук профил си направих само и единствено за да имам връзка с приятели и роднини в чужбина, рядко го ползвам и не смятам, че малкия се нуждае от профил.

# 38
  • София
Със сигурност може да се оправи и да отиде на училище с рейса. На три спирки от нас е и няма пресичане, но мисля че още й е рано. Сестра й тръгна сама в пети клас.
На есен започва уроци по английски и е много развълнувана. Дано да й се задържи ентусиазмът.
fros къде ще я записваш на английски?

# 39
  • София
Изключено е да я пусна сама до училището. Та тя не може да си занесе чантата.  Joy

# 40
  • No Line On The Horizon
При частна учителка. От опита, който имам със сестра й, за мен това е по-добрият вариант.

# 41
  • Русе/София
И аз ще си го водя на у-ще.Близо е,но има глутница с кучета и ме е страх.

# 42
  • Китна Тракия
И аз ще си го водя на у-ще.Близо е,но има глутница с кучета и ме е страх.

eee, много гадно Sad Нямам нищо против животинките, но това с глудниците си е страшничко Sad Сори за офф-а

# 43
  • Русе/София

eee, много гадно Sad Нямам нищо против животинките, но това с глудниците си е страшничко Sad Сори за офф-а

Наистина е гадно.Няколко пъти писах мейли на кмета и на екоравновесие,но проблема се решава временно.Дойдат,приберат кучетата и след 2 дни те пак са на същото място. ooooh!

# 44
И мен изключително много ме е страх от кучета, 2 пъти са ме хапали без никаква причина /за щастие много леко/. Не знам до кога в тази държава кучетата ще са по - важни от децата ни! Кога веднъж за винаги ще реши този проблем!

Общи условия

Активация на акаунт