Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 7

• 53 711
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
Аз вчера ходих при д-р Магунска и останах със добри впечатления. Беше много мила. Единственото което не ме хареса е, че не дават резултат от прегледа  и  изследването.

# 526
  • София, Бургас
Изследването винаги може да ти го разпечатат на регистратурата. Аз ако съм нетърпелива докторката да ми звънне ходя и си го вземам и после я чакам да ми се обади да го коментираме. Мисля, че няма проблем, ако искаш да ти ги разпечатват.

# 527
Emika - как така не дават резултат от прегледа?  newsm78
Доста различни мнения, благодаря на всички, които споделиха. Ще видя аз с какви впечатления ще остана и дали ще продължа с нея или ще я сменям.
Хубав ден на всички

# 528
Ами на регистратурата ми казаха, че нямали такава практика да дават резултат от прегледа. Оставало всичко във системата на болницата.

# 529
  • София, Бургас
Да, от самия преглед мисля, че не дават, но ако имаш пуснато изследване можеш да си го поискаш.

# 530
тоест казват ти резултатите, но не ти дават документ? Може би такава е практиката на клиниката, не на конкретен доктор? Ами ще видим днес как ще протече прегледът...

# 531
  • София
Какво означава да ти дадат резултат от прегледа?
Докато си на преглед си задаваш въпросите и лекаря ти отговаря.
Резултати от изследвания винаги съм получавала при поискване от регистратура  Peace

# 532
Да, но аз мисля, че не правилно, защото нямаш никакъв документ, че си бил на преглед и какво са ти открили. При мен има проблем и затова исках не да ме кажат какво виждат при прегледа, а да го имам написано. Ако сменя лекарката как да докажа какво са ми правили.

# 533
  • София, Бургас
Като си отидеш при доктора, тя ти преглежда резултатите, които са или отпечатани в досието вече, или са на компютъра. Коментирате ги и тя нищо не ти дава, Ако искаш да си имаш резултатите, отиваш на регистратурата и ги молиш да ти ги разпечатат и на теб. А иначе , ако е резултат, който чакаш, но не искаш да ходиш при докторката, се обаждаш на регистратурата, казваш си името и те проверяват дали ти е готово конкретното изследване. Ако е готово ги молиш, когато докторката се освободи да ти се обади и да ги коментирате по телефона. Слдващия път като ходиш в клиниката, може да си ти ги разпечатат  Има и друг начин, но понякога момичетата, на регистратурата забравят и трябва да им напомняш - като си пуснеш изследването и казваш на регистратурата, че искаш да ти ги пратят по мейла. Попълваш една бланка и чакаш да ти ги пратят, ако не ги получиш, се обаждаш да ги подсетиш...

# 534
  • София, Бургас
Ако смениш лекарката и си в същата клиника няма проблем, то досието ти и всичко в компютъра си остава и новата докторка го гледа. Ако сменяш клиниката, мисля, че правят нещо като епикриза и описват всичко, но не съм много сигурна. Само съм чувала, че някои момичета си искат такъв документ за всичко, което са правили...

# 535
# 536
  • София
Емика, в репродуктивните клиники не съм чувала за такава практика да ти дават документ от прегледа. Ако например са ти правили интервенция (лапароскопия, хистероскопия) след това получаваш епикриза. От доста места на които съм ходила само на едно са ми давали документ от прегледа - във МЦ Фемина

Ако трябва да отидеш при друг лекар, в друга клиника ще ти се наложи ти да разкажеш какво се е видяло на предишни прегледи.

# 537
Аз понеже имам друго заболяване което следя и затова.
Като отида на контрола доктора винаги иска да види какво ми е правено "черно на бяло" както казва той.
Иначе, клиниката е прекрасна и всички бяха мили.

# 538
  • В сърцето на любимия човек
Емика - момичетата са ти отговорили доста подробно, искам само да добавя нещо относно получаването на резултатите по e-mail:

Миналата седмица ни изпращаха резултати и от регистратурата ни казаха задължително да се обадим по телефона, за да ни ги изпратят, въпреки, че сме попълнили бланката . Вероятно, за да се избегнат недоразумения, вече искат потвърждение по телефона дали да ги изпращат. Резултатите получих няма и 5 мин. след като потвърдих.

# 539
Благодаря Ви за инфото  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт