От плода на нашата любов,през МАРТ ще се роди нов живот!

• 24 680
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Мамчета... да се оплача и аз Simple Smile Изпадам в паника, вече влизам в 4 месец, а все още немога да си избера доки за ЖК. Остана да се чудя последно между кварталната поликлиника в Младост, окръжна болница и Вита, но като доктор нямам никаква представа. Ако можете да препоръчате някой ще съм много благодална  Simple Smile 
Как така влизаш в 4ти месец? моя термин е 2.03 а чак септември влизам в 4тия   newsm78
Ако термина ти е на 2.03 би трябвало да влезеш в 4-ти месец на 18 август, а не чак септември.

# 286
  • Пловдив
Ми то аз само на часно ходя....Д-ра има супер апарат 4Д,пък и специализира ФМ и аз се възползвам,е вярно е,че всеки път са 30лева,ама пък спокойствието ми е безценно

Мога ли да питам кой е доктора,ако не е тайна де?

# 287
а бе и моят доктор ми каза за следващия преглед имай впредвид че ще взимаме цитонамазка и още нещо,а той предстой тази седмица искам да попитам нормално ли е,понеже с 1-вата бременност изобщо не са ме преглеждали с ръка а само на видеозон

# 288
Креми86, цитонамазката не е преглед с ръка, а ти бъркат с една дълга пръчица като клечка за уши, за да се вземе влагалищен секрет и да се изследва Wink

# 289
да Биби ясно ми горе-долу  Blush ,ама нормално ли е да се прави

# 290
да Биби ясно ми горе-долу  Blush ,ама нормално ли е да се прави
Да, нормално е, нищо няма да му стане на бебето. Ето един цитат:
Цитат
"Вагинален секрет-Взима се веднъж в първите месеци на бременността (до 3-тия месец) и един месец преди термина. Целта на изследването е саниране на влагалището от патогенни микроорганизми. То е наложително и при всеки случай на клинично проявено течение, парене, сърбеж, генетален дискомфорт по време на бременността."

# 291
Благодаря много

# 292
Аз не съм се записала на ЖК и нямам идея къде да го направя и дали изобщо да го правя. С предната бременност единственият, който ме следеше беше лекарят, който ме изроди (секцио де) , само за болничния преди да родя отидох при един и той ми го написа.

Сокове изобщо не пия, още по-малко сега, толкова ми се гадеше от всякакви химии, че не ми е минало през главата да си купя сок Simple Smile

Някой питаше за кафето - днес изпих първото от месец и половина Simple Smile

За цитонамазката специално питах доктора и той ми каза, че ще я направим след като родя newsm78  

В четъртък съм на първия скрининг , но не вярвам в края на 11 седмица да могат да видят пола на детето, а и на мен ми се иска Simple Smile Но след това отново в 13 ще ми повтори скрининга и моят си лекар, та се надявам тогава да имам повече информация Simple Smile

За помощта - струва ми, че всеки изживява различно периода след раждането.  Аз лично имах неприятна следродилна депресия и в общи линии само кърмех детето. Баща й и баба й вършеха останалото Simple Smile Надявам се сега всичко да е наред и да не се налага да ми помагат Simple Smile 

# 293
  • Варна, морето, сините вълни...
На мен също не са ми вземали цитонамазка  newsm78 но и кръвни изследвания не са ми пускали...Казаха на 21.08 да отида със стерилна урина, това за ПКК и урина ли е или нещо за БХСто   newsm78 Blush

# 294
  • Лондон/Пловдив
Да се отчета ,че чета всеки ден почти обаче нета ми е слаб и не ми стигат нервите да пиша  Joy
Аз също съм запазила час за ФМ за 2 септември , после като се прибера в Англия ще правя и там .
Аз не съм се качвала на кантара ,но корема ми личи с всеки изминал ден повече и вече си мисля дали не са две  Joy

# 295
Здравейте отново!
Как сте мамчета? Вчера бях на преглед и да се похваля и аз - чухме Two Hearts. Промени се малко термина - от 23 на 25.03, но явно изчисленията не са много точни. Всичко е наред и вече съм много по-спокойна.
За пишкането - при мен не е толкова често. През нощта е само веднъж -  сутрин, около 4,00, но пък след това гаранция не мога да заспя до 6.00. Лошото е, че в 7,00 трябва да ставам за работа Simple Smile и там си дремя, няма как.
За гаденето - помагайте! С първата бременност нямах такива проблеми. Знам, че сутрешното гадене и повръщане е нормално, но моето започва вечер. Вчера направо не можех да си намеря място - не повръщам, но чак ме тресеше. И предните дни ми се гадеше вечер, но беше търпимо и като хапна нещо, особено грозде, отшумяваше. Леле, чак ме е страх да си помисля, че това ще се повтори тази вечер. Трябва да има нещо, което да облекчава малко поне. Някой ако знае да каже. Praynig

# 296
На мен също не са ми вземали цитонамазка  newsm78 но и кръвни изследвания не са ми пускали...Казаха на 21.08 да отида със стерилна урина, това за ПКК и урина ли е или нещо за БХСто   newsm78 Blush
Искат ти урина за изследване, а кръв за ПКК предполагам, че ще ти вземат на място.

Момичета, вижте кои са задължителните прегледи и изследвания през бременността. За цитонамазката не знам дали е задължително, но поне влагалищен секрет трябва да ви вземат. Ако имате гъбички или нещо друго,  може да са опасни за бебето. http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm

# 297
Добро утро от мен   bouquet

Относно цитонамазката - при нея се взимат повърхностни клетки от шийката на матката и такова изследване по принцип е желателно да се прави всяка година от жените с цел профилактика рака на шийката на матката. В началото на бременността не се взима цитонамазка, а секрет за микробиологично изследване. По принцип след като родим около 6-тия месец след това е желателно да си пуснем цитонамазка. И двете изследвания се взимат с клечка.

Повръщанията при мен вече ги няма, но както и при предната бременност си минах на свещички, защото още като излязох от болницата и повърнах, направо е ужасно това.

# 298
Здравейте и от мен. Тези дни малко ме помръзва да пиша. Моя прелгед и записването за ЖК са на 19ти този месец, тогава точно влизам в 10та седмица. Лекарката не ми е казвала какви точно изследвания ще се правят или какво да си нося (освен направления то е ясно  Laughing) единствено каза че 2 часа щели да се занимават с мен покрай всичките неща дето имало да прави, мери и т.н.

Мен от няколко дни ме мъчат така да се каже разни бебешки сънища newsm78 какво ли не сънувах чужди деца, мой деца, болници, лекаари, изписване и още много. Други от вас сънуват ли такива неща или аз вече много съм се ффлмирала покрай наближаването на прегледа  Thinking

ето и 2 мног поезни според мен линка който 100 процента ще ни взязат в употреба поне на мамите който за 1ви път ще имаме бебоци  Hug
http://www.momentofpeace.net/2008/baby_list/2
http://www.momentofpeace.net/2008/pregnancy_lists

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 10:10 от Laddy D

# 299
  • Варна, морето, сините вълни...
Аз не съм качила и грам!
Вече от 3 седмици не ми се гади - раййй  Party

Пишкам доста често но аз винаги съм била така, през ноща само един път ставам и то не винаги (мързела не мори ами мъчи hahaha)

Laddy D аз ще ходя на 20.08 за записване на ЖК и на 21.08 за ФМ и БХС. Явно понеже трябва повече време и за това за 2 дена са ме оставили. Само ме притеснява че казаха на 21.08 в 9:30 гладна и жадна  ooooh! не знам как ще стане това, аз докато си отворя очите и съм гладна като вълк  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт