2880лв накуп за майки-студентки - 11

• 43 926
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Здравейте, прочетох доста теми назад и получих много полезна информация, но само едно не разбрах и ще Ви помоля да ми отговорите- Има ли в закона нещо за ограничение на възрастта на майката-студентка.
Благодаря за отговора Hug

До колкото знам, до 35 години.

Нищо подобно. Това е ограничението за студентския кредит, не за помощта, за която говорим. Още в първия пост на темата е обяснено.

# 271
Не. се притеснявай,аз подадох на 24,07и преди 2-3 дни взех решението...сега се моля с тези детски да пратят паричките:)
Ти в кой университет си записана? И от кой град си?

# 272
Основанието е, че към датата на подаване не съм редовен студент. И това, защото в уверението от ВИНС-а пише, че студентските ми права започват от 14.10 т.е. началото на учебната година.
И на мен ми отказаха на това основание и в момента обжалвам в съда. Обжалва се в 14 дневен срок от получаване на решението.

# 273
Здравейте, случайно някоя мама, която сега се е записала във ВИНС-а да е получила помощта?   bouquet

# 274
Здравейте искам да ви следя, защото се реших и аз да се запиша редовна магистратура и се надявам да взема помощта. Ще се запиша някъде началото на октомври, ще раждам края на ноември най-вероятно и мисля още декември да подам, когато е готов акта за раждане заедно със другите помощи за раждане и за детски, дали ще има проблем, надявам се, че не, доколкото разбрах това са условията да съм редовно към момента на подаване и детето да не е навършило 6 месеца.

# 275
Здравейте, случайно някоя мама, която сега се е записала във ВИНС-а да е получила помощта?   bouquet
Аз ще взема бележка от университета след началото на учебната година - т.е. след 25ти.

# 276
Утре ми почва учебната година,а ме няма в регистъра на действащите и прекъснали студенти  Shocked Платила съм такса,всичко.. защо така?

# 277
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
МОН още не са си обновили регистрите. Това ще стане октомври месец.

# 278
МОН още не са си обновили регистрите. Това ще стане октомври месец.

Кате, знаеш ли, дали ако сега си взема уверението, мога с него чак другия месец да подам документите в социалните?

# 279
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Сиянка, не съм сигурна. Някой в темата беше писал, че е месец за месец. Аз се чудя дали не може да се попълни, пък датата да се напише, когато трябва?  newsm78 Само на мястото на датата един печат да потвърди...такова ми се върти в главата като идея.

# 280
Аз ще взема бележка от университета след началото на учебната година - т.е. след 25ти.

Аз вече взех бележка и ми отказаха помощта, но ми е интересно дали на някоя мама със същото уверение със студентски права от октомври са й отпуснали паричките.

# 281
Сиянка, не съм сигурна. Някой в темата беше писал, че е месец за месец. Аз се чудя дали не може да се попълни, пък датата да се напише, когато трябва?  newsm78 Само на мястото на датата един печат да потвърди...такова ми се върти в главата като идея.
Абсурд, те си слагат входящ номер и дата, с които си водят и списък с издадените уверения.

# 282
Бележката важи до края на месеца в който е издадена.А от университета няма да ти издадат без дата само с подписи няма как да стане.

# 283
Честит първи учебен ден на всички,които започват днес!(и аз в това число).Получих си решението на 3септември и се надявам днес или утре с детските да си взема паричките и да зарадвам децата:)Успех на всички

# 284

Аз вече взех бележка и ми отказаха помощта, но ми е интересно дали на някоя мама със същото уверение със студентски права от октомври са й отпуснали паричките.
Защо ти отказаха? Взе я рано преди да започне учебната година ли?

Общи условия

Активация на акаунт