Частното образование - коментари, плюсове, минуси, разсъждения, гледни точки

• 83 310
  • 1 308
  •   1
Отговори
# 1 005
И в другите държави ли не допускат частни училища в Speling Bee, или само в България е тази практика?

Колкото до турнира за купата на "Лозенец спорт" - не мисля, че е затворен, по-скоро не е много популярен, защото клубът е съвсем нов, от април тази година тепърва прохожда, а също така е платен. Едва ли ще откажат на някое училище (независимо ДУ, или ЧУ) да участва, за тях всяко участие е приход. И в момента имат обява за зимен турнир:
http://www.sfclozenets.com/archives/392

Предполагам, че ДУ предпочитат да участват в Ученически игри, защото са национални и безплатни: http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … dar-2013-2014.pdf ,
или в национални спонсорирани турнири, в които "Разходите, свързани с районните, градските и финалните турнири са за сметка на  организатора" - като турнира на Кока кола: http://www.coca-cola.bg/cup/ , в който са участвали ДУ и ЧУ от много градове (видях отбори на СМГ, ПЧМГ, Увекинд, 104 и мн.други), и не взимат участие в турнири на софийски частни клубове.

Тоест, зависимостта е обратната - не че на платените турнири не се допускат ДУ, а ДУ не проявяват желание да участват.

# 1 006
  • Sofia
Някой да има информация за American English Academy ? Стува ми се, че не е коментирано.

# 1 007
Синът ми кърти миФки с английския си, до голяма степен заслуга за това има АЕА. Ходеше на лятно у-ще там няколко години.

# 1 008
  • Sofia
Моля, да ме извините за невежеството, но повече информация за това съкращение ААА!

# 1 009
Моля, да ме извините за невежеството, но повече информация за това съкращение ААА!

Не си достатъчно бърза в реакциите  Wink

# 1 010
  • Sofia
Може ли да разкажеш повече за обучението там !

# 1 011
За редовното годишно обучение не знам (но предвид това, че дипломите не се признаваха  у нас, не съм се и интересувала). Ползвахме само лятното у-ще, с продължителност месец и половина непосредствено след края на учебната година. Всеки ден от 9-14.30, в изцяло англоговоряща среда, не учат по учебници, само разговарят и се забавляват. Има деца от различни националности, работят по различни  проекти, на моя младеж много му харесваше.

# 1 012
  • Sofia
За редовното годишно обучение не знам (но предвид това, че дипломите не се признаваха  у нас, не съм се и интересувала). Ползвахме само лятното у-ще, с продължителност месец и половина непосредствено след края на учебната година. Всеки ден от 9-14.30, в изцяло англоговоряща среда, не учат по учебници, само разговарят и се забавляват. Има деца от различни националности, работят по различни  проекти, на моя младеж много му харесваше.

Дали е от значение нивото на английския, на който е съответното дете, т.е. дали това обучение ще е подходящо за дете на 9 години, което учи от няколко години, но все пак в момента е в стадий на начално ограмотаване.

Можеш ли да споделиш осигурен ли е транспорт, какви са таксите !? Предларително благодаря   bouquet

# 1 013
  • София
минзухар, тук или тук е ходил синът ти на лятно училище? Аз това лято много се колебаех дали да не пратя синът ми в първото, но ми се видя малък все още. Може би ще го пробвам предстоящото лято

# 1 014
  • Sofia
Ако става въпрос за второто,  много ми е удобно като локация и точно за лятното им училище се чудя. Прочетох, че разделят децата според нивото на владеене на езика и бих се радвала на допълнителна информация . Миналото лято дъщеря ми ходи в Британика , беше й много забавно , но не мисля, че научи кой знае какво.

# 1 015
За АЕА съм чувала, че е доста скъпо училище. Таксите дори се доближавали до Англо-амер.училище в Панчарево. Но никъде не намирам информация за това училище, ще ми е интересно и на мен някой да сподели информация от първа ръка.

# 1 016
За АЕА в Дружба става дума. Да, разделят децата на групи по ниво на владеене на езика, ако няма някакво по-напреднало ниво го слагат в група с връстниците си. Мойто хлапе го нямаше особено с това, което беше научил в у-ще, почна с третокласниците (на възрастта на твоя, значи, алегра)
Таксите  бяха 80Е на седмица без транспорта.

# 1 017
  • Sofia
За АЕА в Дружба става дума. Да, разделят децата на групи по ниво на владеене на езика, ако няма някакво по-напреднало ниво го слагат в група с връстниците си. Мойто хлапе го нямаше особено с това, което беше научил в у-ще, почна с третокласниците (на възрастта на твоя, значи, алегра)
Таксите  бяха 80Е на седмица без транспорта.

Много благодаря     bouquet
Аз мисля, че това лято можем да опитаме да се запишем на лятно училище.
На нас Дружба ни идва малко далече, но ще го преодолеем това препятствие някак   
Дали знаеш - предлагат ли транспорт. Децата там ли обядват?

Разкажи още малко - как се отрази курса на детето ти ? Разговорния му английски ли се повлия?
Аз изпитвам понякога съмнения към някои от заниманията провеждани от англоговорящи - само защото имам няколко познати американци, които преподават, а нямат педагогическо образование.

Това лято моето дете изкара месец летни занимания в АВО БЕЛ и имаше часове с англоговорящи, но не се постигна никакъв напредък. Затова с удоволствие ще експериментираме в АЕА

# 1 018
Защо пропускате лятното училище в АК? Там:
- разпределят децата по групи с оглед на нивото им след препитване
- поне на времето преподаваха и чужденци
- имат разнообразна програма - английски, спорт, занимателна математика. Малките там и рисуват и други неща правят, но нямам впечатление
- всеки си води детето когато може сутринта, макар да почват от 9. Районът е затворен и
охраняем и децата си играят или си четат и в 8,00 да ги оставиш.
- имат обяд, закуска, вода.
- само няма транспорт и някой трябва да прибере детето в 16,30.
- ама пък имат супер готин парк

# 1 019
  • Sofia
Много благодаря за тази идея! Дали знаеш каква е седмичната или месечната такса !?

Общи условия

Активация на акаунт