Идва ред за сбъднати мечти- бъдещи Май-ки Добре сте дошли!

• 27 812
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Добре дошли на новите май-чета Simple Smile Леко и приятно до колкото може бременеене Simple Smile
Аз май забравих да кажа, че по моите странни изчисления термина ми трябва да е на 09.05. Simple Smile))
Дали да не направим някакъв график - календар Simple Smile)))
@Pelteshka аз съм ужасно страстен пушач, бях - пушех докато правя всичко Simple Smile Като видях двете чертички се стреснах и намалих наполовина - да кажем 8-10 цигари на ден. Това няколко дни и сега вече два дни не пипам хич и съм горда със себе си Simple Smile))
Кафетата - също съм хипер любител - пиех по три къси, но силни кафета на ден. Четох, че безкофеиновото, макар и да съдържа съвсем малко количество кофеин е вредно с това, че по химичен път, с разни химикали извличат кофеина. Аз питах док, каза по едно кафенце сутрин, хубаво кофеиново, няма никакъв проблем. И аз така съм решила едно хубаво сутрин - за разсънване и тоалетна Simple Smile и ако много вече не издържам едно по-слабо следобяд. Аз съм с ниско кръвно и сега се прозявам в общи линии постоянно, но се забелязавам, че започвам да свиквам и сякаш се чувствам по-свежа. Мисля, че си имам кофеинова зависимост и ще отнеме малко време на сменя режима, но ще стане Simple Smile
Иначе спя добре, попишквам по два-три пъти де, не ми се гади от нищо, огладнявам сутрин предимно - хапвам плод или мляко. Гледам да не нарушавам предишния си режим на хранене. Не ям хляб, сладко, газирано, тестено, пържено , панирано. Мисля от време на време да си позволявам пълнозърнести неща, не за друго , а защото, чета че е полезно.

Имам един въпрос към опитните мами. Днес ужасно ме стегна сърдечната област. Но не като еднократен бодеж, а продължително и при вдишване и при издишване. По принцип от време на време получавам сърцебиене и си нося мента-глог-валериан. Пия едно и съм ок. Не можах да се въздържа и сега изпих едно, въпреки че пише да не се взима от малки деца и бременни.
Някой пил ли е такива по време на бременност и по колко ?

# 121
  • морето и сините вълни :)
Bebka,мисля че не трябва да вземаш повече мента,глог и валериан.
Аз също получавам такива бодежи от време на време.По добре изпий един айран или нещо освежаващо.И си полегни Peace
И аз гледам да не се впускам в някакво ядене постоянно,защото предния път 27 кг качих.Което е мноооого Whistling ooooh!.Тогава постоянно се тъпчех с тесто-може би защото по принцип не ям и тогава се отпуснах  сигурно Shocked
Сега мисля да се поогранича с хапването.Ще наблегна на плодове-естествено докато има пресни,после със сушени .По принцип обичам да закусвам мюсли със сушени плодове.Но сега ми се догади щом хапнах такова за закуска newsm78

# 122
  • София
Аз днес се ошашках нещо и си записах набързо час за преглед. В крайна сметка се оказа, че за момента всичко е ок - има 13,5 мм сакче и жълто тяло, което отговаря на 4-5 седмица. Следващият преглед е насрочен за 23.09, когато се надявам да видим и сърчице.

Мен честно казано вагиналният ехограф не ме притеснява. Не съм чувала да е вреден, но пък и не съм се интересувала досега де Blush Rolling Eyes

# 123
Охх , ами точно това казвам, че не са бодежи, а е постоянно и даже сега продължават Sad(((
Не мога да полегна, защото съм на работа Sad

А иначе и аз предния път се отпуснах и както не ядях гореизброените неща, спрях цигарите и просто започнах да си ям от всичко. Резултатът 25 кг. за близо 5 месеца, когато прекратих бремеността. И си казах този път , просто ще ям нормално. Simple Smile))

Оххх, не знам какво да правя с това сърце....

# 124
здравейте, мили Май-ки, присъединявам се към вас и аз!
Малко инфо: това ми е втора бременност, много желана, имаме си дъщеричка на 4,5 години и много ни се иска този път да е момче, за разнообразие, но и момиченце никога не бих върнала! Simple Smile
Този път стана от третия месец сериозни опити.
Терминът ми трябва да е на 16 май по мои сметки, тъй като си следях ову, БТ и т.н. Вчера по спешност бях на АГ, понеже ми зацапа леко розово. АГ каза, че бременността е още много ранна и май вижда малка точка Simple Smile даже снимка си имам. Пия дуфастон 2х1 и но шпа - при болки (засега веднъж).
Още нямам изразени симптоми на бременност, а при първата след 5 с-ца започна ужасно гадене от ВСИЧКО (вкл. вода) и повръщане - щом хапнех. даже свалих цели 5 кг за 2 месеца...е после качих общо 12, но нищо работа...
някоя от вас не е ли чула вече сърчицето? тези с по-ранен термин? аз мисля да ида на преглед за сърцето след 3 седмици, нали до 28-ия ден вече е образувано?
за цигарите - мисля че наистина трябва да упражните воля и да ги спрете - като знам, че една майка не й пукаше и си павкаше цигари, а след това имаше сериозни последствия за детето - повярвайте, не си струва НИЩО повече от човешкия живот!
Ако някоя мама е от Пловдив - аз също, може да ми каже добър АГ, който задължително работи със ЗК, че миналия път бях само на частно, и бая парички се оръсих... пък и искам да ползвам повече болнични, а моята скръндза - частната - не даваше повече от 7 дни...

# 125
Здравейте момичета! Извинявам се за дългото отсъствие, но нямах нет !  Embarassed
Честито на новите мами добре дошли, желая ви много много леко бременеене и още по леко раждане!
Мили мами не съм ви чела, че нета е за малко, но при първа възможност ще прочета.
Ние иначе сме много добре. Гадене нямам, но и с първата нямах. Единствените ми симптоми са нервност, сънливост и тн.
При първа възможност ще пиша. Чао от мен за сега целувки на дсички  Mr. Green

# 126
Dollface, недей да имаш никакви притеснения. Прегледа е съвсем нормален. По време на бременноста ми правиха два или три такива, взимаха само цитонамазка всъщност.
С цигарите направо ме стряскате..... Shocked Shocked Shocked е как може да не ви мотивира достатъчно една бременност и да ви се пуши?
Bebka, не се обиждай ама 8-10 цигари не са си никакво "стряскане". Аз като пушач си пуших по-толкова.
Не съм ви нравствен учител, нито пък искам да бъда, но да си бременна и да носиш живот в утробата си е ОТГОВОРНОСТ!
Предстой ви да направите далче по-големи компромиси от едни цигари!
Малко по-сериозно се отнасяйте към бременността и към грижите, които трябва да полагате за плода.
Съвсем приятелски ви го казвам, не го приемайте като лична обида, просто едно дете е огромна отговорност и човек трябва да се отнася наистина сериозно  Peace Peace Peace

Tai преди години, когато живеех още в Пловдив, ходих при д-р Калинов, мисля, че сега работи в Медикус и съм била много доволна.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 20:09 от madlene

# 127
Dollface, недей да имаш никакви притеснения. Прегледа е съвсем нормален. По време на бременноста ми правиха два или три такива, взимаха само цитонамазка всъщност.

Защо цитонамазка, не е ли просто да се огледа дали всичко е наред?

# 128
цитонамазка и взимане на кръв са част от "гледането дали всичко е наред". не се тревожи, правят обичайните бактериални изследвания! всичко ще е ок, бъди спокойна.  Peace

# 129
Благодаря на всички мами, които ми вдъхнаха кураж. Пия фолиева киселина от 1 месец преди бебеправенето, тъй като бе планирано. И все пак не сме се надявали да стане толкова бързо.

И аз си запазвам час за 19.09, за да може да чуя сърчицето. Е, няма да съм нито първата, нито последната отишла на вагинален ехограф.

Дали навсякъде могат да ми извадят снимка от ехографа? Малко като по филмите мисля да спретна една изненадка на моя мъж като се прибере, тъй като пътува по корабите. :*

Целувкииии на всичкии

# 130
Добро утро, как сте тази сутрин  Hug
Аз за днес си открих лек срещу гаденето, пък ще видим утре дали ще действа  Praynig Сложих си парче хляб на нощното шкафче и с отварянето на очите хапнах три залъка. Не последва гадене след ставането, което е прекрасно  Party
Добре си дошли   missmall  Hug tancheto22  Hugtai Hug желая ви лека  preggo и здраво  newsm32 на термин  Flowers Four Leaf Clover
ani-bani как сте..малкият оздравя ли. Преглед чак средата на октомври и за консултация ноември ми се струва много далеч. Аз нямам спомен как е било при предишните ми бременности  Thinking сега ми се струва, че е много...но това предполагам е защото съм нетърпелива  Grinning
Бебка, не ги пий така хапчетата  Peace ако не се чувстваш добре се консултирай с лекаря си. Да не си нещо напрегната  Hug
Daylight88 не мисля, че е проблем да ти дадат снимка..за всеки случай си поискай  Peace
Слънчев ден ви желая!
п.п. Забравих да се оплача, че ме хваща фарингита  Rolling Eyes Втори ден усещам един гъдел в гърлото и имам редки позиви за кашлица  Confused Идеи за лекуване без лекарства..?

# 131
Daylight88 изобщо не се притеснявай от вагиналния ехограф. Хората си знаят работата. Мисля до 8 седмица няма никакъв проблем да се гледа по този начин - тогава си спомням, че така видяхме тупкащото сърчице предния път. След това вече започват само през коремчето. Simple Smile

бейли по принцип гледам нищо да не пия, но вчера бях командировка и ужасно се притесних. Не мога нито да вдишам, нито да издишам докрай - болката беше много стягаща. Много е неприятно. Отворих нета и видях из форумите, че много бременни пишат, че пият, че лекарите разрешават. Все пак са билки. И взех едно. Не ми помогна, болката продължи дооо вечерта. Прибрах се, хапнах, намерих една поза, в която горе-долу мога да дишам и съм заспала. На сутринта бях по-добре, пак леко ме стяга сега, но не е като вчера. Нещо неврологично е според мен.

# 132
Добро утро!
Аз с предната бременност си лекувах сутрешното гадене с лукчета  Peace Вършат работа, но през останалото време на деня не можех да го контролирам съвсем (понеже забравях за лукчетата). Вагиналния ехограф не го пъхат навътре въобще, съвсем в началото го слагат.. И дават снимка, поне на мен са ми давали, дори и сега си имам една с 1,33см сакче Simple Smile Аз пък съм с хрема от няколко дни, помня,че и с каката бях често хремава и избягвам да пия хапчета освен парацетамол  Peace
Някои казват,че бременностите и децата едно с едно не си приличат Simple Smile Силно се надявам при мен да важи този принцип Simple Smile Някой ако има наблюдения може да сподели Simple Smile А също и за апетита към определени неща - солено-кисело за момиче и сладко за момче  Laughing И това съм го чувала Simple Smile И ако съдя по моето първо дете може и да се окаже вярно, хихихи Simple Smile
Желая ви лек и спокоен ден  Hug

# 133
Бейли, missmall някакви чайчета няма ли да ви дойдат добре ? Боже, идва зима, не искам да си представям като се омешаме тук в офиса какво ще е....Док ми каза единствено, че не позволява да седим в затворени, непроветриви помещения с много хора и да се пазя от такива дето казват "Леко съм настинал" Simple Smile))

Момичета, имате ли вече червени кончета, вярвате ли в това ?

# 134
    Добро утро на всички и добре дошли на новите майчета!
    missmall да нито бременностите нито децата си приличат ,аз съдя от моите.Първата ми бременност беше супер, никакво гадене или неразположение,налитах на кисело и солено и спрях за 4м да пия кафе ,че не ми понасяше.През втората бременност ми беше лошо по цял ден,беше ужасно(ставаше ми лошо дори и от препечени филийки).Третата бременност беше нещо средно между първата и втората.Сега пак не ми се гади и не ми става лошо(поне за сега)  Grinning.
     бейли за гаденето пробвай бисквитки с джинджифил,а за гърлото чайчета с мед  или смучи само мед(малкия като кашля много и му давам,облекчава го доста бързо).
      bebka_8 вероятно тези болки са били интеркостална невралгия.Като вдишваш и издишваш все едно ,че с трънен венец те стягат.А за конци ,връзчици ,връбчици,сиджимки и други такива,които  си слагат някои бременни ,а после на бебетата(според мен супер нехигиенично)  ми е странно.Не съм суеверна и не мисля ,че това ще ме предпази от нещо.
    Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт