Сандалке, аз на мойта госпожица не й правя никакви муцуни, а тя си умира да ми се хили и плези, когато е на кеф.
Да бе да, ти така си мислиш
Представям си Желязната Майка с Лице от Стомана как безизразително отглежда бебока си
Следи се
Представям си Желязната Майка с Лице от Стомана как безизразително отглежда бебока си
Следи се

) и малкия от самото начало не може да ги налапа, така че почнах да го храня със силиконови протектори. Един два пъти успях да го излъжа да яде на голо, но като цяло не иска - свикнал си е със силикона и това е, а и му е много по-лесно - той налапва само стърчащата част. Има ли някаква стратегия как да се отучи бебето от силиконовите протектори и да се приучи да яде директно от гърда?
Една добра идея в тази посока е напълнена еднократна бебешка пелена (задържа топлото за по-дълго време). Много от нещата вече прилагаш - топъл компрес, масаж изцеждане и след това хладен компрес. Добра идея може да е обърнеш внимание на хладните компреси. Като цяло идеята на хладния компрес е да успокои тъканта(след загряване, масажи и цедене).
Понякога, когато бебето суче със силиконово зърно, не успява да изсуче добре гърдата. Споделяш, че трудността при вас са по-големите ти зърна. Бебетата растат много бързо и е възможно скоро твоето бебе да може да поеме зърното без протектор. От друга страна зърното макар и по-голямо за разлика от протектора е меко, еластично и ако бебето успее да поеме и по-голямата част от ареолта, то самото зърно би отишло назад към гърлото. По този начин сукането би станало по-ефективно и на бебето би му било по-лесно да стимулира и изсуче гърдата.

[/color]
обаче ако наистина ми се случи 

Щях да пиша снощи,ама ми трепереха краката и си легнах. 

. Иначе през нощта й давам и дори и да имам повече кърма, нито се задавя нито нищо.
!

) и малкия от самото начало не може да ги налапа, така че почнах да го храня със силиконови протектори. Един два пъти успях да го излъжа да яде на голо, но като цяло не иска - свикнал си е със силикона и това е, а и му е много по-лесно - той налапва само стърчащата част. Има ли някаква стратегия как да се отучи бебето от силиконовите протектори и да се приучи да яде директно от гърда?
Една добра идея в тази посока е напълнена еднократна бебешка пелена (задържа топлото за по-дълго време). Много от нещата вече прилагаш - топъл компрес, масаж изцеждане и след това хладен компрес. Добра идея може да е обърнеш внимание на хладните компреси. Като цяло идеята на хладния компрес е да успокои тъканта(след загряване, масажи и цедене).
Понякога, когато бебето суче със силиконово зърно, не успява да изсуче добре гърдата. Споделяш, че трудността при вас са по-големите ти зърна. Бебетата растат много бързо и е възможно скоро твоето бебе да може да поеме зърното без протектор. От друга страна зърното макар и по-голямо за разлика от протектора е меко, еластично и ако бебето успее да поеме и по-голямата част от ареолта, то самото зърно би отишло назад към гърлото. По този начин сукането би станало по-ефективно и на бебето би му било по-лесно да стимулира и изсуче гърдата.

Стреса понякога изглежда твърде голям за справяне - сякаш всичко трябва да се случи в едно и също време - майката да кърми, да спи, да се радва на бебето бебето да суче ефективно, да наддава, гърдите да правят достатъчно мялко, но не прекалено много и всички да са щасталиви.
Е да, ама живота не е по учебник писан. Както казваш теорията е хубаво нещо, дайте сега да видим как стават нещата на практика 
Има вероятност бебето ти да не е съгласно да свърши "черната работа"
Понякога е нужно малко повече време и постоянство. Друг път бебето се справя много по-лесно да освободи каналите, от колкото майката сама с цедене(може да са няколко качествени засуквания само). Ето защо известна синхронизация между вас, може да даде добър резултат.
Вече си предприела някои от най-важните мерки, правиш каквото е нужно, стараеш се много.
Това обичайно дава добри резултати. Иска ти се кърменето да е просто кърмене – спокойно и без усилия, без да завзема цялото ти ежедневие и това е естествено. Обичайно след като запушванията преминат гърдите се успокояват и кърменето става такова каквото майката иска да бъде и каквото е потребно на бебето. 

Чак сутринта с хиляда родилни мъки се изходи яко. Днес е спокоен. ММ дойде вчера с кучето, днес бяха на лов. Та сега отивам да скубя пилци.
Иначе е все по-сладичък и аз се скъсвам да го мачкам и целувам
Вечер обезателно заспива сладко гушнат в мен, не ме изпуска 
Препоръчани теми