Без пазар събота и неделя

• 12 283
  • 221
  •   1
Отговори
# 45
Въпросът е, че едва ли някой им е забранил със закон

Със закон, не...просто държавна политика.

Касита, и какво, много ли е важно супермаркета да работи до 22ч, когато и без това хората пазаруват основно до към 20ч? И то точно в неделя? Или трябва тези, които работят в супермаркети да блъскат като говеда?

# 46
  • 221B Baker Street
Въпросът е, че едва ли някой им е забранил със закон

Със закон, не...просто държавна политика.

Касита, и какво, много ли е важно супермаркета да работи до 22ч, когато и без това хората пазаруват основно до към 20ч? И то точно в неделя? Или трябва тези, които работят в супермаркети да блъскат като говеда?

Работното време си го определя супермаркета.Всички, започнали работа там, са запознати с него.Или да ги питаме поотделно на кого до колко часа му е приятно да работи?

# 47
Касита, вчрно не работеха, но майка ми свършваше работа в 3:30, пазаруваше на път към къщи. Аз работя на 35 км от нас и приключвам в 4:30 - 5:00. Ако са затворени магазините не ми остава друга възможност освен "Fast food" или да пазарувам :bulk" в събота с цялата тълпа.
Йивях така година и половина и не ме кефеше, ама никак. И сега тук има ограничение за магазини за не-хранителни стоки, а ние правим ремонт и буквално ми се налага да си взимам отпуска за да си купя тоалетно казанче например.
Не е лошо да се подкрепя местното производство и малкия и среден бизнес, но не и с тази цена.

# 48
Смятате ли, че новата мярка ще помогне? Съгласни ли сте с нея или не?
http://dnes.dir.bg/news/hipermarketi-uikend-14830930?nt=4
Ами малките ще фалират по-бързо. Хипермаркетите така и така плащат на персонала да работи до късно, поне ще си спестят надниците през уикенда. От друга страна ще има "вечерно пазаруване по хладното", та хич не ги виждам малките. Има и това, че като свикна да пазарувам през седмицата (след първите неделни надценки ще се науча), уикенда ще остане за по-далечни разходки, което пак не огрява малките обекти.  Mr. Green

# 49
Айрин Адлер, ама разбира се, трябва да вземат да ги направят и денонощни, че да е по-удобно за тези, които се сещат в 3ч., че им трябва кисело мляко.
А кръчмите по 24ч. да работят....то и без това само магазините и кръчмите са пълни в БГ. )

# 50
...много ли е важно супермаркета да работи до 22ч, когато и без това хората пазаруват основно до към 20ч? И то точно в неделя? Или трябва тези, които работят в супермаркети да блъскат като говеда?

На мен ми е важно - точно миналата неделя пазарувах за вечеря към 21h и нещо, а редовно ми се случва да се разбираме в последния момент към 21h-22h да си ходим на гости с приятели и пак опираме до някой по-голям магазин. Явно и магазинът е преценил, че има клиенти по тези часове, щом осигурява персонал.

Другата седмица ще пазарувам през нощта в Метро преди да заминем за екскурзия (учудвам се, че не е споменат досега като единственият денонощен хипермаркет). За мен е удобство. Тревогите и неудобството на персонала не ме интересуват, както и персоналът в тези магазини не се интересува от моите работни тревоги.

# 51
wild poppy, ако не живееше в БГ и магазините не работеха до 22ч., както и в неделя, тогава дали щеше по това време да се сещаш да пазаруваш?

# 52
И ние пазаруваме след 21.00. Първо защото работим до късно, а и по това време е много спокойно.

# 53
Мирама, какво лично теб/ в качеството на каква те бърка факта, че магазините работят 24/7?

Down Under, така де, явно за удобство магазините работят събота и неделя, вечер до късно или денонощно. Едно време моята майка работеше до 18 часа, а в петък аз имах грижата да подсигура хляба от фурната, че заводският в неделя ставаше като за храна на гълъбите в парка. А десетина години по-рано в събота магазините са работели и в събота, но пък и всички останали наравно с тях. Та, тамън приключиш работа в 13,00 часа и хоп, и хоремагът затвори.

# 54
  • 221B Baker Street
Мирама, прекалено ги преекспонираш нещата, не се ли усещаш?
Има и денонощни магазини, и какво, пресоналът им все още е жив, че и си работи...
Има и денонощни кръчми, и аз съм работила в такива, и ,о ,ужас, още съм жива!!!
Сигурно има и хора, които ги е страх от много работа, добре, че не сме от тях ... Laughing
Едва ли ако забраниш на някого да работи, ще стимулираш икономиката на страната... Sunglasses

# 55
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Абсолютна Peace

# 56
Хаха, те и болниците работят денонощно.
"Раждания, спешни операции и травми от катастрофи се приемат от 9 до 12 и от 13 до 17 часа от понеделник до четвъртък, в петък до 14,30, че докторът си пътува на село да копае лозето!".

# 57
  • София
Абсурдът е в това, че подобна интергалактическа глупост може да излезе от устата на депутат. Дето уж трябва да има акъл повече от кокошка.

Спас Панчев, ака Лакомото, ака "Идеята" е този дУпетатин. Да не му спестяваме името.

# 58
  • 221B Baker Street
wild poppy, ако не живееше в БГ и магазините не работеха до 22ч., както и в неделя, тогава дали щеше по това време да се сещаш да пазаруваш?

Мирама, ами ако живеехме на Луната?!  ooooh!
Ако, ако, обаче живеем в България...  Laughing

# 59
Mirama, ясно е, че се сещам да пазарувам по това време, защото има работещи магазини. И явно са на сметка, за да работят до късно и както е случая с Метро, дори през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт