Без пазар събота и неделя

• 12 214
  • 221
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
От трите квартални магазина, разположени направо едно в друго, пазаруваме само плод-зеленчук, хляб и понякога мляко. Всичко друго се купува от големите вериги. Собствени марки, други марки - има разнообразие и избор. Освен това два от трите ни квартални магазина са толкова тесни, че като влезем повечко хора, се чудим как да не се настъпим.

# 91
Пазарувам основно след 20 часа, събота или неделя, не съм по майчинство да се моткам по градинките.
Тоест само жените по майчинство могат да пазаруват и в друго време освен след 20ч?

Не съм чула до сега много хора да вземат двойни надници по празниците от работещи в магазините. А не е като да нямам познати.

# 92
Около нас няма магазинче, за което да не съм сигнализирала за някаква нередност: стоки с изтекъл срок на годност, неиздаване на касова бележка, немаркирана везна, отказ да се вземат дребни/едри пари, липса на данни за произхода на стоките, неправилно съхранение на стоки, наличие на хлебарки/мишки в магазина, неспазване на елементарна хигиена... За тези се сещам на прима виста, ако си извадя преписките (С НАП, КЗП, РИОКОЗ и сие), ще се сетя за още "хубавини" от съвсем, ама съвсем близката ми действителност - дет се вика, на една ръка и два блока разстояние.

Съмнявам се, че из другите квартали или градове положението е различно. Е тези ли хора да "стимулирам" и за какво - за още нередности и нарушения? Не, благодаря.

bouquet  bouquet Всички трябва да сме така.
Между другото няма магазин без мишки. И в хипермаркетите има, но се вземат мерки.  Simple Smile

# 93
Пазарувам основно след 20 часа, събота или неделя, не съм по майчинство да се моткам по градинките.
Тоест само жените по майчинство могат да пазаруват и в друго време освен след 20ч?

Не съм чула до сега много хора да вземат двойни надници по празниците от работещи в магазините. А не е като да нямам познати.
Аз взимах, ако изровя фиш да сканирам ли?

# 94
Уикенда, може да не е, неделята е достатъчна.
Неделята по принцип е непазарен ден, нито молове, нито хипермаркети,  дори и малките не трябва да работят. В много държави нищо не работи в неделя.

Не виждам нищо лошо,, цялото това пазаруване ме отвращава.
А и не е като да затворят всички магазини.  newsm78

Който му е интересно, една статия за предложението в Полша да не работят всички магазини в неделя и позитивите и негативите. http://www.employmentlawworldview.com/poles-apart-proposed-ban-o … nday-retail-work/

Работещ човек също може да се припособи, въпрос на навик.

# 95
  • София
Все си мисля, че няма да посмеят да приемат такова ограничение.
Но ако стане - следващия етап е да се възроди Наркооп и СД "Хранителни стоки". Малките магазинчета да се влеят в ДСОто, за по-лесно снабдяване и контрол. После да възродят единствения  денонощен магазин в София, на ъгъла на бул. Витоша и ул. Алабин.
Ами няма лошо ако сме на купон и  ни свърши пиенето с такси ще ходим да си докупим. Пък и така за такситата ще има оборот.  Party
Ако понеделник и петък спрат метрото - екстра. Шишо- бакшишо ще си плаща по-лесно лизинга и месечната такса.

# 96

Ако понеделник и петък спрат метрото - екстра. Шишо- бакшишо ще си плаща по-лесно лизинга и месечната такса.
хахахх, не е лъжа  Grinning

# 97
Това ме подсети за едно непросъществувало магазинче до нас. Имаше преди няколко години промоция на Хрибо 2+1 безплатно. Та от магазина бяха накупили такива, но ги разделяха и ги продаваха по единично. Веднъж пък мъжа ми отиде в неделя да купи олио за 4лв, когато същото се продаваше за 3лв. Та от такива търговци няма нужда. Stop

# 98

Могат Главно жените в майчинство и пенсионерите. Работещите хора денем-много рядко да могат.
Факт-излизам сутрин в 7.00, прибирам се в 16-17.00, за да изведа децата навън, до 20.00, а сега лятото и до 21.00 часа. Кога предлагаш да купя хляб? Така са всички работещи около мен.
Всички с извънреден труд около мен са заплатени двойно.

# 99
  • Варна/Лондон
Държавата винаги е вървяла с дупето напред към Европа. В много държави има ограничено работно време на маркетите, но тук още не ни е дошло времето за това. Има много по важни неща за решаване, а не такива глупости, само да си запълват времето депутатите.

# 100
Ако е достатъчно разпространено работенето на половин работен ден, особено за майки-би било добре. Тогава мога и в 14.00 да напазарувам.

# 101
Jizzlobber, имаш 3часа м-у 17-20ч, от които можеш да отделиш 30мин. за пазаруване.
И когато съм била на работа и когато не съм, никога не съм пазарувала след 20ч.

# 102
Jizzlobber, имаш 3часа м-у 17-20ч, от които можеш да отделиш 30мин. за пазаруване.
И когато съм била на работа и когато не съм, никога не съм пазарувала след 20ч.

На мен 1 час не ми мърда. Причина е и това, че с колата губя 15мин докато отида.

# 103
Никак не съм фен на хипермаркетите, макар да купувам доста неща и оттам. Освен това  пазарувам български стоки, когато са съотносими като цена и качество с чуждите (дори съм от ентусиастите, които са склонни да купят при съотносими стоки по-скъпата българска). Защото тази икономика трябва да се развива и нещо да се произвежда, иначе няма да ни се случи нищо хубаво. Но проектомярката не ми се вижда продуктивна по вече изложени причини - кварталните магазини често продават некачествени, но скъпи стоки, нямат богат асортимент, нерядко са собственост на мошеници и съмнителни типове, не дават касови бележки и т.н.
От друга страна, забелязала съм, че много неща в хипермаркетите никак не са по-евтини от стоките в други магазини. Просто се осланят на това, че хората очакват, че там е по-евтино и е накуп.

# 104
Работещите в големите вериги се натискат да работят събота и неделя, и по празниците - реално, голямото пазаруване е ПРЕДИ празниците, на самите дни нямат почти никаква работа, а получават двойно заплащане.
Прилагането на трудовото законодателство се следи много повече и по-стриктно в големите вериги, отколкото при чичо Гошо, наел комшийката Мара, която работи по 12 часа, а я осигуряват на 4 часа и 350 лв...

Общи условия

Активация на акаунт