Без пазар събота и неделя

• 12 131
  • 221
  •   1
Отговори
# 195
Специално в нашите три квартални магазина трудно ще видим разнообразието в хипермаркета
Разнообразие на кое?    Laughing
От марките кисело мляко например, една или две дали стават за ядене?
А от марките сирене?
А от марките колбаси?
Или да вземем пакетираните като боб, леща, ориз....Дали знаете, че вносните се внасят с тонове в насипно състояние, а тук се пакетират под различни марки?    Laughing
Та, в какво точно се състои разнообразието?   Grinning

То и кафето в малките магазинчета се пакетираше така преди да дойдат веригите (само сменяха лентата с опаковъчното фолио), ама в големите вериги няма ментета. Има евтини и скъпи марки. А онова дето ако затворят големите вериги, че потока щял да се преориентира, и малките щели да снабдяват от всичко... като видиш пресни трюфели и живи омари в малко магазинче ми пусни един-два реда на лични. Да не сме го преживели този момент, да ти повярваме. Ей ти най-пресният пример с дините. Във веригите ги има почти целогодишно, а на местният пазар е само сезонно. И като започне сезона, веригите определят цените на дините на местните пазари. Всяка промоция във веригите сваля цената на дините по кварталите, а не обратното, та не бързай с оплюването. Големите вериги имат голям пазар, а производителите за да изтеглят кредит (и да отворят цех с работни места) трябва да имат достъп до голям пазар, а голям пазар се прави с евтини стоки... та кръгът се затваря. 

# 196
Е в случая с плодовете и зеленчуците, предпочитам сезонно от пазара, отколкото целогодишно от веригите. В диня, купена през зимата, няма нито една полезна съставка.

# 197
гост22 , ако ми се приядат пресни трюфели или живи омари, предпочитам да ги купя от специализирани магазини, а не от магазин-ширпотреба като хипермаркетите.   Laughing
И не знам кой "диктува" цените на дините, ама аз плодове и зеленчуци посмъртно няма да си купя от хипермаркет, особено през зимата.   Peace

Апропо, ти си вярвай, че във веригите няма ментета....   Grinning

# 198
гост22 , ако ми се приядат пресни трюфели или живи омари, предпочитам да ги купя от специализирани магазини, а не от магазин-ширпотреба като хипермаркетите.   Laughing
И не знам кой "диктува" цените на дините, ама аз плодове и зеленчуци посмъртно няма да си купя от хипермаркет, особено през зимата.   Peace

Апропо, ти си вярвай, че във веригите няма ментета....   Grinning

А, аз точно през зимата избягвам да купувам от пазарите - хубаво замръзнали отвътре и като ги прибереш вкъщи стават на прекрасна кашица  Stop

# 199
Сигурно зависи и какви купуваш.
На мен ми се случи май 2 пъти да купя замръзнали по-миналата зима, когато температурите паднаха до -20 градуса......не знам защо, тогава мъжете у дома решиха ,че им се ядат домати.    Shocked    Mr. Green
Зимни зеленчуци и плодове не ми се е случвало да купувам вкочанени.Само студени.

# 200
 Krasi ***, не знам къде живееш и какво работиш, явно имаш време за губене по магазините. Разбрахме, че не пазаруваш от големите вериги. Тук всеки изказва мнението си, никой никого не кара да променя навиците си. Не разбирам смисъла всеки втори пост да е твой.

# 201
Аз именно защото нямам излишно време, а и да имам не обичам да го пилея в пазаруване, не ходя до хипермаркетите или го правя наистина много рядко. Отиване и връщане до там може да ми отнеме час. Отделно че и там много време губя. Това е само добавка към негативите ми към тези магазини.
Но така или иначе стана ясно, че новината не била за хипермаркети, а за хипотенузи или нещо такова.

# 202
  • София
аз плодове и зеленчуци посмъртно няма да си купя от хипермаркет, особено през зимата.   Peace

Аз само през зимата купувам оттам, защото по пазарите всичко е замръзнало.

Като + на хипермаркитите мога да отбележа минималнта вероятност да те излъжат в сметката. По малките магазинчета редовно лъжат.

# 203

Като + на хипермаркитите мога да отбележа минималнта вероятност да те излъжат в сметката. По малките магазинчета редовно лъжат.

Последния път в Карфур на касата забелязах, че цената на една от стоките не е като на етикета, който беше на стелажа. На касата ми казаха, че нищо не могат да направят, да си платя сметката каквато е и да отида на информация. Наложи се със служител от информация да ходя до стелажа и да показвам от къде съм взела стоката. Видя разликата, извини се, наплю касиерките и ми върнаха парите. Това за един артикул, на който по случайност съм му запомнила цената. Кой знае за колко такива на ден минава номерът.

# 204
  • София

Последния път в Карфур на касата забелязах, че цената на една от стоките не е като на етикета, който беше на стелажа. На касата ми казаха, че нищо не могат да направят, да си платя сметката каквато е и да отида на информация. Наложи се със служител от информация да ходя до стелажа и да показвам от къде съм взела стоката. Видя разликата, извини се, наплю касиерките и ми върнаха парите. Това за един артикул, на който по случайност съм му запомнила цената. Кой знае за колко такива на ден минава номерът.

Сигурно има такива недоразумения, но се съмнявам да са умишлени. В била понякога по стелажите оставят промоционалните цени, след като стоката вече не е в промоция. По малките магазинчета непрекъснато шмекеруват.

# 205
Как точно шмекеруват? Маркират стоката по същия начин като в големия магазин. Освен ако не говорите за хоремаг със смятане на кафява хартия и касов апарат под щанда.

# 206
Точно в големите магазини човек трябва да си отваря очите, защото тогава купуваш повече неща и им забравяш цената. После малките разлики в сметката не ти правят впечатление. Случвало ми се кутийка плодове, която е обозначена с цена 1лв да кажем на касата да ми я маркират за 2. И това го забелявах, защото бях купила 3 неща, и точно знаех колко ще ми поискат. Ако бях пазарувала повече, сигурно нямаше да ми направи впечатление.

В малките  купуваш 3 неща, можеш да ги сметнеш. Не че не мернят.
Чивек трябва да си отваря очите винаги.  Peace

# 207
гост22 , ако ми се приядат пресни трюфели или живи омари, предпочитам да ги купя от специализирани магазини, а не от магазин-ширпотреба като хипермаркетите.   Laughing
...
Дай име(адрес) да го видим това малко, специализирано, квартално магазинче с живи омари, пресни трюфели, и разни гъдели. Дай да видим и тези ментета (маркови продукти, произведени в гараж) дето ги имало във веригите. Повече вярвам, на вносните нискокачествени стоки, отколкото на нашенските био (домашни, дворни) продукти по пазарите и багажниците. Спомни си, кой бракува тонове мляко и сирене за своя сметка, и коИ се покриха, и не предадоха надоеното мляко (защото кравите не са спрели да дават мляко) за бракуване в село Радювене.

# 208
  • София
Уважаеми гост22, така ме радвате с вашата убеденост, че, видиш ли, веригите не се опитват да ни излъжат по един или друг начин... Laughing Нали не смятате, че големите играчи не обичат да реализират големи печалби от евтини нещица? Моя приятелка работеше във фирма, която зареждаше голяма верига с доста известна марка бира и кафе. Споделяла е, че се е налагало шефът им да събере персонала, да им връчи тампончета с памук и спирт и да разпореди да трият изтичащия срок на годност. След това бирата и кафето отиват за промоция. Освен това примерът с дините е крайно неподходящ. Онези боклуци, наречени от вас дини, са лежали, лежали в нечий склад доста дълго време преди да стигнат до заветния щанд, нооо... пък са евтинки.
Иначе не отричам, че пазаруването в хипермаркетите има известни предимства, но смятам, че човек трябва да е толкова бдителен колкото и в малкия магазин.
И още нещо, бракуването на каквато и да е стока в хипермаркетите Е за сметка на производителя или доставчика! Този, наред с други, е един от основните проблеми, а не работното им време и други бля-бля.

# 209
гост22 , заповядай.Доставят ти ги до вратата.    Grinning
http://www.truffles-bg.com/

Относно омарите, няма начин да сваря живо същество.Има ресторанти, в които ще го направят вместо мен.Макар че, точно поради начина на умъртвяване досега не съм изявила желание да опитам, а пък отсега нататък просто е почти невъзможно да ми се случи.

Цитат
Дай да видим и тези ментета (маркови продукти, произведени в гараж) дето ги имало във веригите.
То не е нужно да са произведени в гаражи, за да са боклук.
Ето ти пример, "Данон" е международна марка, но е най-големият боклук и менте, който може да съществува сред млечните.    Laughing
Същото се отнася и за почти всички марки кисело мляко, сирене, кашкавал.....
Саламите/колбасите, да ги споменавам ли?    Mr. Green

Скрит текст:
Купувам козе мляко, сирене, кашкавал от домашен производител.Вчера, при обаждане за поредната поръчка, човекът ми казва, че козите му са болни, сега ги лекува и не продава мляко.
Т.е., млякото в момента не е чисто, не става за консумиране.
Магазини, сергии, на които съм постоянен клиент, винаги ме предупреждават, когато някоя стока не става.Продавачка на насипни зърнени не ми продаде кафяв ориз, защото получила оплаквания от клиенти и ще го връща.А можеше да ми го пробута....
Няма да изброявам всички случаи на лоялност, която са проявявали към мен като към редовен клиент.Много са....
Ето, такова отношение очаквам и изисквам от всички.
А големите вериги не ми го предлагат.Затова съм намерила начини да не завися от тях.    Laughing

Общи условия

Активация на акаунт