ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 925
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 105
Ние започнахме забелването по-препоръка на педиатърката след първия месец .

# 106
едната педи каза от 4-5 месец,другата от 6 месец,свекърва ми има 2 момчета и идея си нямаше какво е забелване на чура,не ги е пипала въобще,сестра ми има момче на което е забелвала до годинка,та аз от незнание започнах още като беше на 4 месеца да я подръпвам,но май доникъде не съм,та четох и това което е писал хирургът от Пирогов-да не се пипа,но той казва да се подръпва докъдето поддава и да се изчиства с вода ,та сега вече незнам как да процедирам.Мия я само във ваната и после леко с памуче с вода подръпвам чурата и почиствам,не знам дали е правилно

# 107
Тъжна Бг педиатрия... Не обобщавам-конкретизирам.
Простете, че се получи дълго и не по темите.
А и Бърди вече е волна птичка... на свобода.
  202uu Тъжно, но факт! Благодарности   и възхищение за ентусиазма.

Аз също се допитвам до различни професионални форуми. Хората откликват от все сърце. Допитвам се също и до моя виртуален приятел Birdie. Ако човек успее да преодолее сковаността и догмите, ще съумее да се почувства волна птичка.

Щастлив полет! 
Успех и кураж!

Последна редакция: чт, 23 фев 2006, 00:09 от mama na Lora

# 108
Благодаря ви , че Ви има   bouquet , помагайте ни все така   bouquet  Hug
извинете за отклонението от темата

# 109
  • В заешката дупка
Не забелвам и не обръщам никакво по-специално внимание на пишката на сина си докато го къпя! Мия я както мия очичките, ушетата, нослето, крачетата...

Живея в чужбина и тук такова нещо като "забелване" няма. В англоезичните книги за бебета, които имам - същата работа. В бебешките сайтове по Интернет - пак така. Само по българските форуми -  друго яче. Дано някой ден и у дома влезем в крак с времето....

# 110
казаха да не я пипам до годината , а сега вече имало лека фимоза newsm78

# 111
моята лекарка каза до годинката да не го пипам.
сега имало лека фимоза , но било нормално и каза да го слагам в леген с бледорозов р-р на калиев перманганат , след това да забелвам и да мажа с едно мехлемче. Така ще се оправи пишлето Wink

# 112
@мойри
Няма какво да се "оправя"!
"...сега имало лека фимоза, но било нормално..." ->>фимозата не е "нормално". И тъй като тук едва ли се касае за фимоза, всичко е нормално.
Останалите неща са просто несериозни. Калиев перманганат НЕ СЕ използва при деца от много време...

# 113
След като изчетох доста и няколко пъти не разреших да педиатъра да "дръпне" пишлето на Никола, реших да ви попитам нещо, което малко ме притеснява. Пишлето му си е добре, според мен. Откакто се е родил, никой не му го е забелвал, подръпвал. Като го къпя, го мия само отвън и 1-2 пъти съм правила опити да дърпам леко кожата надолу, но без особен успех и се отказах.
Друго ме притеснява (сигурно много е писано по въпроса и моля да ме извините, но искам конкретен отговор  Embarassed). До каква възраст тестисите трябва да се смъкнат надолу в торбичката? Мисля, че тестисите му са асансьорни. И 2та са налице, но слизат долу след баня или като му е горещо, и после отново се качват горе. Кога това се превръща в проблем? На каква възраст трябва да заведем Никола на лекар? И при какъв лекар - хирург или уролог?

Благодаря!   bouquet

# 114
Тестисите трябва да се палпират след раждането долу. Дали малко по-високо единият от другият няма значение-но да се палпират в скротума. Няма такова нещо "тестисът не се палпира сега, но ще слезе" (четох го някъде тук това нещо). Не е менторски тон-просто така си е. Това е много важно.
Ако тестисите са в скротума и няма налична херния или варикоцеле, това дали са "асансьорни" или не е без клинично значение. Детето не се нуждае от никакъв лекар в повече или нещо особено, стига в затоплено състояние и двата да се палпират в скротума.

# 115
много искам да се свържа с този доктор-Бирдие!
Малкият  преди седмица навърши 2 годинки, и до сега не му се е заголило пишлето, двамата с нашия татко се опитваме ,но ни е страх да  не би да го боли, и заголваме само мъничко, оголва  се само отворчето отгоре,но това беше до тази сутрин,като се роди той имаше от двете страни на пишлето две бели точета които растяха ,и тази  сутрин, едното изтече,приличаше на (гной),незнам, не мога да го позная...
сега се зачерви отгоре ,ни казва че има(бо) там-болка!и не дава да му пипаме пишлето,едното  от едната страна сега го  няма ,и остана от другата страна.незнам дали и там ще се спука от само себе си ,само знам че това пречи .да се заголи,или поне така си мисля!!! Ако някой е  срещал този проблем или знае какво може да се направи нека ми даде съвет..предварително благодаря

Последна редакция: чт, 02 мар 2006, 13:50 от Аурелия

# 116
mnogo iskam da se svurja s tozi doktor-Birdie!
Malkiqt  predi sedmica navur6i 2 godinki, i do sega ne mu se e zagolilo pi6leto, dvamata s na6iq tatko se opitvame ,no ni e strah da  ne bi da go boli, i zagolvame samo muni4ko, ogolva  se samo otvor4eto otgore,no tova be6e do tazi sutrin,kato se rodi toi ima6e ot dvete strani na pi6leto dve beli to4eta koito rastqha ,i tazi  sutrin, ednoto izte4e,prili4a6e na (gnoi),neznam, ne moga da go poznaq...
sega se za4ervi otgore ,ni kazva 4e ima(bo) tam-bolka!i ne dava da mu pipame pi6leto,ednoto  ot ednata strana sega go  nqma ,i ostana ot drugata strana.neznam dali i tam 6te se spuka ot samo sebe si ,samo znam 4e tova pre4i .da se zagoli,ili pone taka si mislq!!! Ako nqkoi e  sre6tal tozi problem ili znae kakvo moje da se napravi neka mi dade savet..predvaritelno blagodarq
Така по описание само не може да се каже нещо. Защо не го заведете да го види педиатърът Ви и да Ви каже нещо по-конкретно?
Иначе не е необходимо нищо да правите за несъществуващ "проблем"-нито да дърпате, нито да заголвате. Само нормалната хигиена.

# 117
Birdie, благодаря! Мисля, че и двата са в скротума, когато им е топло.

# 118
  • Петрич
И аз искам да питам нещо.Когато Ванката беше на 2м. в Петрич дойде д-р Момчилов.Ние ходихме на преглед,защото единия тестис още не се е смъкнал.Ако не се смъкне до 1г.ще трябва да правим операция така каза той.Казаха ми,че не е страшна,но много важна.Искам да питам толкова ли е важна тази операция или може и така да си бъде добре детето?Повече ме притеснява пениса.Тогава той го заголи,аз му се доверих,защото казват,че е голям специалист.Беше много болезнено и се затвори докато се приберем.Педито каза да започвам всичко отначало.Сега вече пениса е напълно заголен,но усещам един вид съпротива от страна на детето,имам чуството,че го боли.Освен това пениса е като лилав на цвят,а ми казаха,че вече трябва да е розов.Казха да не почиствам по специален начин,но около главичката има нещо бяло.Възможно ли е да е натрупана мръсотия,заради това че не почиствам?И последно - около пениса има някакви пъпки.Лекаря каза,че са гъбички и ми даде някакъв крем който не помогна. Не знам какво да правя вече!Моля ви дайте ми някакъв съвет.

# 119
Положението на тестисите трябва да е ясно. Всички съмнения се разрешават с уз, като се търси липсващият. Ако наистина се касае за крипторхи(ди)зъм след годинка детето би трябвало да се оперира и тестиса да се фиксира в скротума. Тук (Гърция) не се правят никакви хормонални лечения като опит да се "смъкне" тестиса. Оперира се направо.

Всичко останало около "забелването" не би трябвало да се случва.
В областта на главичката по ръба и има ред "жлези", които изглеждат като бели пъпчици по ръба. Това си е нормално и не изисква "лечение". Ако правилно съм Ви разбрал за находките в тази област...
Ако имате пред вид бели пъпчици по кожата на пениса, то това пак си е нормална находка и не изисква някаква намеса.

Общи условия

Активация на акаунт