ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 022
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 240
  • София

Не прекалявайте и не го насилвайте. Нещата постепенно ще си дойдат на мястото. А на личния педиатър кажете, че прибързаните работи са опасни.

# 241
  • София
Моля ви и аз за съвет. Когато момченцето ми с фимоза беше на 1 годинка и малко започна да му се зачервява пишето и ни пратиха в детската урология на Пирогов, където една доцентка /вече не и помня името/ с две марлички с риванол му забели пишока и ми каза да забелвам всяка вечер и да поливам с риванол. И аз така и правех една седмица, но на втората седмица вече толкова трудно се забелваше, че напрактика почти не успявах да го забеля. И така срастна отново и се получи и възпалителен процес и отново на доктор в Пирогов. Този път д-р Момчилов отново го забели и ми обясни, че трябвало освен с риванол да използвам и вазелин или гентамицин за да не се изсушава лигавицата и да не слепва. Е да ама детето започна само да се къпе след 4 годишна възраст и не е забелвало съвсем до край пишока и пак срастна малко в единия край на ръбчето на главичката. Сега е на 6 години и незнам така ли да го оставя или отново на хирург. Дали след това няма пак да срастне. Измъчих го детето с тези процедури и незнам какво да правя. Напоследък обаче се оплаква отвреме навреме от сърбеж и парене при уриниране. Правихме му изследване на урината, но нямаше нещо нередно, но педиатърката смята че трябва отново да отдем на хирург.
Благодаря предварително

# 242
моят син беше на около 2 годинки когато разбрахме че трябвало да забелваме чурата. това стана като открих по гащичките му гной . наложи се уролога да я забелва . водихме го два пъти.доста е болезнено.
иза това според мен трябва отрано да да се обърне внимание .

# 243
  • София

Ако трябва да отговоря на база лични наблюдения и професионален опит, порастналите момчета могат сами да разрешат проблема си, в случай че няма травмирана тъкан на препуциума. В общи линии сексуалното развитие минава през такъв етап. Често външна намеса не е желателна, но разговори на тема полово съзряване и външни полови белези са част от семейното общуване (което няма нищо общо с възпитанието, характерно за тоталитарното общество).
Ако проблемът с Вашето дете граничи с медицинската област, доведете го при мен на консултация. Но засега оставете нещата на спокойствие и не създавайте това, което ние наричаме "патологична доминанта", тоест негативен комплекс.

# 244
  • София
за това според мен трябва отрано да да се обърне внимание .

Това, което описвате като гной, може би е секретът, който наричаме смегма. Аз съм наблюдавал случаи, когато този нормален секрет се възпалява, но причините са други - предимно външни.
В тези случаи насилственото забелване засилва възпалението. Трябва много внимателен подход, а в случай че се наложи някаква хирургична манипулация, тя трябва да се направи под краткотрайна обща наркоза.

Потърсете консултация от нас.

# 245
  • София

Ако трябва да отговоря на база лични наблюдения и професионален опит, порастналите момчета могат сами да разрешат проблема си, в случай че няма травмирана тъкан на препуциума. В общи линии сексуалното развитие минава през такъв етап. Често външна намеса не е желателна, но разговори на тема полово съзряване и външни полови белези са част от семейното общуване (което няма нищо общо с възпитанието, характерно за тоталитарното общество).
Ако проблемът с Вашето дете граничи с медицинската област, доведете го при мен на консултация. Но засега оставете нещата на спокойствие и не създавайте това, което ние наричаме "патологична доминанта", тоест негативен комплекс.

Точно заради този комплекс не смея да предприема нищо, дори консултация при вас, но се притеснявам че ако остане така, той би могъл при по-силно дръпване на кожичката сам да я отлепи и ако не се дизинфекцира мястото да му се появят проблеми. И понеже е притеснително дете се опасявам че няма да сподели. А педиатърката ни настоява да отидем на хирург, та може би все пак ще ви посетим.

# 246
  • София
За Доц.Бранков и Д-р Боева   bouquet

Много благодаря!

# 247
Здравейте,
имам въпрос, които може би е задаван, но не можах да се върна да чета кой знае колко назад, а ме притеснява

Мони е на месец и половина почти......педиатърката му забели леко и внимателно пишлето веднъж .. на консултация преди 2 седмици .....показа ми как става....ма мен все ме е страх и повече не съм го правила .....въпроса ми е
Оттук нататък ако не го пипаме ще имаме ли проблем, понеже късно  намерих темата и не знаех че не е желателно да се пипа.

Ще се радвам да получа отговор

# 248
Оттук нататък ако не го пипаме ще имаме ли проблем, понеже късно  намерих темата и не знаех че не е желателно да се пипа.
Ще се радвам да получа отговор
Не, няма да имате никакъв проблем, ако оставите нещата както са, без да пипате повече.
Нормална хигиена и нищо повече.

# 249
С хипоспадия се занимават детските уролози на "Пирогов" в София (доц.Кюркчиева, д-р Чаначев, д-р Пандарев) и детските хирурзи в Пловдив (доц.Чаталбашев, д-р Йонков, д-р Велев).
Операцията се извършва след 2-годишна възраст и в зависимост от нейния стадий се правят едноетапни или многоетапни пластики.

Мисля ,4е и преди съм ви писала,но...няма ли някакъв вариант операциата за глави4на хипоспадия да се прави с лазер?
Не ми се иска да му слагат пълна упойка на малкия? И ...задължително се шие... Sad

# 250
Здравейте,
първо да уточня, че съм против насилственото забелване, както и педиатърката ми.
Но днес докато бяхме на консултация и го преглеждаше видяхме, че има леко изтичане на бял секрет и както леко придърпваше да излезе, изведнъж пишлето се забели.
Детето много плака, явно си го боли, сега го боли като пишка и ни изписаха антибиотичен крем за мазане.

Нормално ли е така да е болезнено, при положение че си мисля, че стана почти от самосебе си?
Сега има остатъчни бели неща, които тя каза, че са епителни клетки и щели да паднат сами.
Чудя се с какво друго мога да облекча детето..... вкъщи имам малко Лидокаин на спрей, дали е безвредно да го напръскам да не го боли поне докато пишка?

Да добавя - сега цяла вечер детето е неспокойно, непрекъснато проплаква и не е пишкал от поне 5-6 часа.
Какво да го правя?

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 23:22 от Nadia79

# 251
мами кажете  Thinking до кога да продължавам да заголвам пишлето на бебо.от 2 месец лекара ни каза да почнем със заголването,но вече го няма в нашта болница и не знам до кога да продължавам.има разлика по малко всеки път се заголва,но не мисля че напълно се е заголила.ако знаете отговорете.мерси Simple Smile

# 252
Заголването е с цел по-добро измиване, така че "докога" няма - доживотно! Но може да питаш "колко често?". Ние го правим 1-2 пъти седмично.

# 253
  • някъде ... тук ...
Прочети тук и тук. После реши какво да правиш Peace

# 254
  • UK/София
Ами според мен при всяко къпане.Преди месец в София на два пъти оперираха Алекс от фимоза, защото не се бяхме справили както трябва и кожичката беше залепнала.Но тук лекарите до третата годишнина на детето не дават да се забелва Confused

Общи условия

Активация на акаунт