ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 021
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 285
Моят син е на 6 месеца. Педито ни каза, че към 7 месец трябва да се "забели" пишата, че иначе бебетата имат спомен. Ние с мъжа ми пробваме по време на къпане по малко да забелваме, но без резултат. Много ли е болезнена процедурата? Рано ли ни е?
Не се "забелва", не се пипа. Нищо не е нужно да се прави по несъществуващ "проблем".

# 286
Имам въпрос.
Не ни е забелено пишлето. Борис е на 2г и 6 м ( почти) . Като дръпна кожичката, се оголва колкото почти 1 ст. Аха да премине най-широката част на главичката. От известно време ми се струва че има събрана смегма ( поне така си мисля! ) Като забеля до колкото позволява, "прозира" бяло топченце, на почти ръба да се покаже.
не зная дали си въобразявам, но ми се струва че по-често се пипа по чурката детето, не само като му се пишка. Възможно ли е да го дразни , "щипе" нещо?
Дали е необходима лекарска намеса?

Само да запиша, че на 1г. направихме опит за забелване, но повече не сме го пипали, няма да се повтарям как стана.

# 287
Не е нужно да правите нещо. Не съществува проблем.
Само обикновената регулярна хигиена.

# 288
Педиатърката иска да го забели, защото смегмата щяла да доведе до бактерии и възпаление. Против съм, но как да махнем смегмата - само едно топче е?

# 289
Педиатърката иска да го забели, защото смегмата щяла да доведе до бактерии и възпаление. Против съм, но как да махнем смегмата - само едно топче е?
Не е необходимо да се маха. За никакво "възпаление" не става реч. Ако кожичката спонтанно и без насилие отстъпва назад, може да се опита избутване на колекцията смегма напред, но това не е задължителна процедура. Често тази колекция си се резорбира сама.
Добра, обичайна хигиена и избягване на памперс-гащички.

# 290
  bouquet Благодаря за светкавичния отговор! Ще спя по-спокойно !  bouquet

# 291
  • густо майна Филибето
Синът ми е на година и пет месеца, никога не съм забелвала, уринира съвсем нормално, но кожичката в самия край е постоянно зачервена, вече дори нямам спомен от кога. Споделих с педито, той ми препоръча да го забелвам, не съм го правила, но това положение ме притеснява. Нормално ли е?

# 292
Да, нормално е!
Кожичката се трие непрекъснато в тази област поради повишената двигателна активност на детето.
Ползвайте по-широко памперса и не го стягайте много. Избягвайте памперс-гащички.

# 293
Имам въпрос до BIRDIE.....От всичко изчетено и изписано по темата никъде не видях до колко години детето може да остане с незаголена чурка?Когато започне да се" изправя"в пубертета няма ли да е проблем?Чувала съм от приятелка,че братовчед и е на 20 години и е бил в болница за точно този проблем-незаголена чурка...Везможно ли е да си остане така незаголена до тази възраст или това е някакво изключение и ако все пак не се заголи операция в по-късна възраст няма ли да е по-голям стрес за децата?

# 294
Обикновено до 4-5 годишна възраст нещата сами си идват на мястото.
Има ли дете, което в пред-пубертетна възраст не се "самоизследва"?
До пубертета може да се изчака, ако детето не е било насилствена подлагано на "манипулации".
Случаят, за който говорите са именно тези случаи, при които са налице патологични сраствания от "забелвания". Тоест, случаят е друг.

# 295
Благодаря за бързия отговор.Когато сина ми беше на 5 месеца,педиатърката му дръпна кожичката,но аз от страх да не го боли  Embarassed не дърпах(моя грешка) и тя се върна в старото си положение(предполагам).Да разбирам ли че може да очаквам такъв проблем като на братовчеда на приятелката ми?

# 296
Не, добре сте направили че не сте продължили.
Изчакайте до 4 годинки. Следете при спонтанните ерекции в тази възраст дали има изкривяване на половият член.
Ако няма, не е необходимо да правите нещо специално, освен добра хигиена.

# 297
Благодаря за отговорите Hug

# 298
Искам да благодаря на доц. Бранков за отзивчивостта, която днес прояви по телефона и за професионалня съвет, който ми даде!   bouquet  bouquet  bouquet

Хубаво е, че все още има лекари като него!

# 299
Здравейте и от мен.
Моят син е на 4 години. При нас проблемът е такъв, че всъщност бубата му се забелва наполовина. Ходила съм и съм се консултирала с много лекари. Едни ми казват да изчакам, други, че сега е времето да направим оперативна интервенция. Иначе всяка вечер се мием и правим лек масаж. Но засега никакъв резултат - седи наполовина забелено.
Моля посъветвайте ме има ли нужда да ходим на уролог?

Общи условия

Активация на акаунт