ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 795
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, на 17 години съм и имам бели точици по кожата на главичката на пениса ми обърнал съм внимание че се появяват още една до друга , ще сам ви много благодарен ако може да ми дадете савет какво е това и дали е някакво заболяване и как да го лекувам. Благодаря ви предварително
Като "перлички" и се забелязват подкожно?
Да това е даи ми някаква информация

# 541
  Здравейте ! Синът ми е на 1г.7м.  и все още не му е забелено пишлето докрай , не се вижда "смегма", както беше бри баткото и това тогава  ме у лесняваше доста. Преди месец дръпнах  леко и забелих по голям участък , но сега се притеснявам да продължа.
  Незнам да ли това е проблем , но аз да си попитам все пак - струва ми се , че не  му става пишлето или поне много рядко се случва , и сутрин  като става от сън  и когато го мия не става - има ли връзка с това , че не му е забелен  ?
   благодаря предварително!

# 542
Да това е даи ми някаква информация
Регистрирай се и пиши на лс или питай в нарочна тема. Настоящата е за фимоза, а не за кожно-венерически заболявания!

# 543
Здравейте,синът ми е на 6 месеца и вчера на консултацията педиатъра му опъна чурито,но ципичката си беше там и сношти като го къпахме,като му го забелих да го измия видях,че ципата я няма и че чурито се е отворило цялото.Зачервено е и е подута самата чурка.Промивам с риванол.Моля ви кажете ми има ли вероятност отново да залепне и кога ще му мине зачервяването?Бебо не е спокоен,изглежда му щипе като пишка.

# 544
Може би д-р Христов от детската хирургия на Окръжната болница е най-подходящ.
Извинявам се, но може ли да дадете кординати на д-р Христов или друг ваш варненски колега.
Бах писала в темата, че детето има асансьорни тестиси, които притесняват мен, но не и двете ни педиатърки.
Все пак искам да го види специалист.
На година и месец, късно ли е за такъв преглед.

# 545
  • София
Не е късно, може да се следи докъм 2 година.
Допълнително ще Ви дам информация за д-р Христов.

# 546
Бих искала и аз да опитам д-р Оги нещо  Rolling Eyes

Калоян е на 10 месеца и все още пишата не се е забелила. Повод за притеснение ли е това? И принципно в какви граници се вмества финализирането на този процес?

Благодаря !  bouquet

# 547
  • София
Не е повод за притеснение. Не позволявайте на личния педиатър да прави драстични манипулации.
Ако нещо Ви безпокои, доведете детето да го видя.

# 548
  • София
А проблем има ли когато на 2 не е забелена напълно...не му пречи да пишка, няма подувания, зачервявания и т.н...но все още има сроастване и смегма...
Нашата педиатърка казва, че ако до 2 години не се забели (за което няма изгледи има още месец докато стане на две) ще ни дава направление...но наистина ли е притеснително...

# 549
Не е късно, може да се следи докъм 2 година.
Допълнително ще Ви дам информация за д-р Христов.

Добре, много благодаря!!!

# 550
Здравейте

На 17 години съм и смятам че имам фимоза

когато не съм в ерекция се забелва тръдно но все пак успявам т части, а в ерекция съвсем малко

предполагам това е не чак толкова развита фимоза

въпросът ми е наложително ли е обрязване  Confused не ми се иска да стиам до там, а се чудя дали така мога да водя нормален полов живот

# 551
  • София
Опитайте да мажете с Дипрозон 0,005 %, два пъти дневно по стегнатата част на кожичката, в продъление на 4 - 5 месеца. Слагайте по минимален слой. Ако не помогне, може да направим леко цепване на пръстена.

N.B. Порасналите деца могат да ползват форума на www.pedsurg.net

# 552
zdaraveite,az iskam da spodelq s vas i na6eto polojenie sinut mi e na 1 godina i sum parvila nqkolko puti opiti da my zabelvam bybata no bez yspeh,mnogo se pritesnqvam,moqta svekurva kaza 4e ne e zabelvala ni6to na mujut mi no vse pak mi e pritesneno.dali da go zaveda na hiryrk da my q drupne izvednuj ili prosto da ostavq ne6tata  ot samosebesi.mislq 4e ve4e e kusno da zapo4na pak da my q zabelvam postepeno a ne iskam da my pri4inqvam bolka ako my q drupnat izvednuj.posavetvaite me molq vi. Sad Sad Sad

# 553
Не е повод за притеснение. Не позволявайте на личния педиатър да прави драстични манипулации.
Ако нещо Ви безпокои, доведете детето да го видя.

Благодаря!

Педиатъре е против драстичните манипулации, също.

Днес правих обичайната гимнастика и леко натисках повече. "Отвори" се изведнъж малко повечко от обикновено и аз се стреснах и веднага "затворих".  Rolling Eyes Калоян не реагира изобщо, което ме успокои. Мисля, че всичко лека по лека ще си дойде на мястото.

Peace

# 554
Здравейте Д-р Оги,имам въпрос за пилето на моят син  забелено е съвсем малко и под кожичката на не забелената част се вижда натрупване на бял секрет които започва от там до където е забелено и е  покрай цялата главичка моля за вашето компетентно мнение детето ми е на 1година и 5 месеца.Държа да отбележа че всяка вечер  го измиваме внимателно до толкова до колкото се забелва,доста изказвания прочетох по темата и много се притесних .Благодаря ви предварително. 

Общи условия

Активация на акаунт