На море в Гърция 2013 - XI

• 73 725
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Хахах, veka Joy

Живи и здрави, догодина отново да сме на хубави места по Гръцко. Simple Smile

Между другото по магазините в Солун нямаше тентура и продавачките ме гледаха неразбиращо ... Наложи се една българка да им обяснява, че има такъв ликьор в Гърция. Laughing

# 601
  • София
Хахах, veka Joy

Живи и здрави, догодина отново да сме на хубави места по Гръцко. Simple Smile

Между другото по магазините в Солун нямаше тентура и продавачките ме гледаха неразбиращо ... Наложи се една българка да им обяснява, че има такъв ликьор в Гърция. Laughing

Хихи, вие изпихте ли я тентурата?   Laughing
На безмитния няма ли такова чудо?

# 602
  • София
Биби, благодаря!  Hug  И ние точно там отидохме. Около кантината нямаше спрели, а ни се стори, че е тясно и затова продължихме по много тесния път до паркинга за 2 коли, който беше зает. Трябваше да се върнем назад. Може би ако беше по-рано щяхме да сме по-настоятелни, но вече беше станало около 18 часа и решихме да не си губим повече времето и първо да попитаме. А стълбите изобщо не ги видяхме, макар и да се досетихме, че има пътека надолу.  ooooh!

# 603
  • София

Хихи, вие изпихте ли я тентурата?   Laughing
На безмитния няма ли такова чудо?

Ооо, не сме още Laughing Беше за сина ми, а той искаше да е по-обикновена и по-евтинка. Иначе на безмитния има от тази на Pilavas, дето си купихме преди 3 седмици. Цената и е 12 евро половинката.

Танче, ние си намерихме местенце и паркирахме точно там, между последната вила и кантината и после си продължихме пеша. Peace

# 604
Биби, вие сте имали късмет Simple Smile
ние не намерихме изобщо места по стръмната улица надолу, тъй като отидохме в 12 на обяд и още беше нещо като сезон. Наложи се шофьорът да ни остави с малката в подстъпа на стълбите и да се връща чак до кръговото на пристанището.
Таня,носете си напитки и прочие, аз не нося никога нищо, на на острова на Бела врака бар няма (макар да има канута и лодки под наем). Кантината е най-близкото място, откъдето можете да купите, иначе има и бар в големия хотел точно отсреща (на успоредни стълби), стопанисван от ужасни англичани - но пък с чудесна гледка към лагуната и острова.

И, Таня, искам да ти кажа, че направо ни скандализира с това изненадващо (за нас във форума) пътуване Simple Smile  пожелавам ви хубаво време и страхотни открития! (въпреки че вчера на рождения ден на дъщеря ми, за пръв път откак се е родила, бяхме по без ръкави и голи крака, а и днес)

А за болните - здраве, бързо  и веднага!

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 12:50 от Параход

# 605
Таня67, много слънчево и красиво бягство сте си организирали!

k@li , очаквам с нетърпение снимки и разказ за Пелопонес  Hug
И отзиви за пътуването с кепмер /ако правилно помня, нали така тръгнахте?/, мъжа ми отдавна ме навива да опитаме...

# 606
  • София
К@ли, и аз чакам снимки и разказ  Simple Smile

Параход, да ти е жива и здрава дъщеричката, и много прекрасни моменти и пътешествия да споделите заедно  Hug

Вчера и днес времето наистина е разкош, и ние бяхме по къси ръкави, макар и още недоизлекувани напълно..дано целия октомври да е такъв.

# 607
  • софия
Параход, честит празник, да ти е жива и здрава!

Аз пак да кажа за тахана, има го и в кварталния Пикадили дейли. В Редута де  Grinning

# 608
  • Варна
Аз пак да кажа за тахана, има го и в кварталния Пикадили дейли. В Редута де  Grinning

Не знам в софето , но във варненското Пикадили тахана е точно от този който Блага и Тайс харесват , ''Македонико'' на солунската фирма HAITGOLOU BROS S.A. По суперите на Халкидики-ЛИДЛ и още две вериги има бял натурален тахан , а също и със мед и какао на лидълската им фирма за хранителни продукти ELLAS&ZIA D.E. който на вкус е съвсем подобен от другия в Масутис и с евро на 350 гр. бурканче по евтин.В АРВАНИТИДИС има и от двата.
Ципура охладена рекламираха днес по ТВ в ПИКАДИЛИ за 12 лв. вместо за нормално 16.Миналата сряда на пазара в Неа Моуданя беше по 7,8 и 9 евро според грамажа.Имаше и буркани бял и кафяв домашен тахан -600 гр.  за 3,5 евро, на вкус като българския на фирма ''ТРЪНДЕВИ''.В Турция хубави едри риби ципура и лаврак бяха по 15 лири(6 евро).

# 609
  • София
Нещо никой не смее да предложи място. Аз ще се престраша да предложа две неща Simple Smile

1. Бар One More на Шишман;
2. Сладкарница Теа - кв. Изток на Жолио Кюри. Правят уникални сладкиши.

С гръцките ресторанти не съм запозната.

За часа не знам - примерно към 13 часа?

Айде включвайте се да го измислим.

ПП
Параход, да ти е жива и здрава сладунката, много радост да ви носи.

СКО веднага да се оправяте, никакви болници повече. В събота ще те чакаме.

# 610
Предложението за One More Bar го одобрих още първия път, а и лесен за намиране и доста хора го знаят Simple Smile Но може да трябва резервация, ако сме голяма група и часът е някой по-вървежен. Ако някой има други хрумвания - да казва.

За време нямам претенции - може би трябва да се съобразим с Ана Бел и/или някой друг, който евентуално ще пътува. и дневно, и следобедно, и вечерно мога Grinning

# 611
  • София
За резервация за One More аз мога да резервирам. Няколко дни в седмицата работя на пет метра от там Simple Smile
Но наистина часът е хубаво да го определим съобразявайки се с тези които ще дойдат от път.
Но нека и другите предложат местенце ако искате, пък ще изберем.

# 612
Аз съм ЗА и за One more и за Теа .....а ако е за към 16 часа както помоли Таис мисля, че и резервация няма да е нужна ....че не е ни обед, ни вечер ....ама не пречи за по-сигурно Теди да "букне" една  Wink

И аз вече съм за по-следобяд...че сина ми току що ми  връчи една покана за обеден детски РД и ще трябва да го карам и прибирам ...надявам се до към 15 часа  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 18:24 от *2K*

# 613
  • Варна
В Метро има от "нашата" марка само натуралния без добавен вкус.

В ПИКАДИЛИ Център днес ходих за ципура и между другото забърсах и един портокалов  тахан ''Македонико '' за 7,29.Имаше и какаов за 8,29.

# 614
  • София...........
За съжаление на 19 без мен, защото съм на фирмен купон вечерта ... Весело изкарване и надявам се да се включа в среща номер 2 Wink

Общи условия

Активация на акаунт