Падат есенни листа,искаме тестове с втора черта-тема 43

• 22 105
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
  • планетата Земя
Estlar ,гушки  Hug .Пред трудна дилема си.Със сигурност всеки друг лекар би се съгласил да ти направи ЦС.Плаща се 200 и няколко лева май и ти я правят.Преди това се прави микробиология,за да е сигрно,че си чиста и да не ти вкарат инфекция по-навътре.А защо от тази клиника не искат.Нали пак ти си я плащаш?Меко казано ми е странен метода на работа на този АГ
Реално погледнато вероятността да имаш запушване е малък и има огромна вероятност да забременееш със стимлацията

elistoilova ,БТ ти е супер.Още малко остана до датата на М.Аз бих се тествала на 9 ти,с тази БТ

# 391
  • София
Добро утро, момичета   bouquet

Нас ни нямаше през уикенда и сега започвам да ви чета Wink

Erienne да не си се включила в postcrossing?

Estlar, не знам какво да ти кажа – още не съм веща по тези въпроси. Само искам да ти пожелая успех, независимо какво решиш до довечера.  Hug

Milena, съжалявам за приятелката ти. Дано намери сили да се възстанови психически.
Наистина остава малко до датата на МЦ, а аз едвам се сдържам. Тази сутрин с малко страх погледнах термометъра. Дано Т не пада  Praynig И аз от няколко дни се чудя кой ден е най-удачно да направя едно тестче, защото е ясно, че няма да устискам до петък.

# 392
Предполагам ще реша след като видя хормоналните си изследвания. Ако всичко е наред с ФСХ (Денис ми каза, че може да е инцидент предната стойност) няма да започвам. Ако ТСХ е в норми, а ФСХ си е завишен като преди може и да преглътна рисковете и да си повтарям мантрата, че дозите са ниски, че ще е един фоликул и рисковете са като при нормални опити. Реално не съм се притеснявала за извънматочна досега, а шансовете са същите.

П.С Излязоха хормоналните. Ха сега де

Това е втори цикъл поред, в който ги следя, така че ще напиша в скоби резултатите от предния път.

TSH 4.100 mIU/l (реф 0.27 - 4.20), (преден МЦ - 2,310)
Prolactin - 335.6 mIU/l (реф 127 - 637), (преден МЦ - 254,2)
LH - 5.48 IU/l (реф 2,4-12,6) (преден МЦ - 3,25)
FSH - 9.13U/l (реф 3,5- 12,5) (преден МЦ - 9,5)
Estradiol - 113.7 pmol/l (реф 46 - 607) (преден МЦ - 125,8)
Testosterone - 1,06 nmol/l (реф - 0,22 - 2,9) (преден МЦ - 0,9)

Ще съм благодарна на коментар. Ще се консултирам с ендокринолог за ТСХ със сигурност. ФСХ продължава да е завишен, явно не е инцидент.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 11:13 от Estlar

# 393
Добро утро и от мен момичета!
Estlar:  Аз много не разбирам, затова единствено мога да коментирам за TSH. Малко е завишено. Моят еднокринолог казва, че за бременност и дори при желание за бременност трябва да падне под 2.

На мен днес ми е 19ти ден от МЦ и сега почва голямото чакане. Между другото това с внушаването е голяма работа, явно. За първи път го изпитвам. От 2 дена ме болят гърдите, болки в яйчниците, а от два дена така ми се гади, че умирам. Много съм нетрудоспособна. Кафето не ми е приятно на вкус, не ми се пуши. А пък в петък с мъжа ми като излизахме бяхме в един бар и изпитах ужасна непоносимост към няколко парфюма. За първи път ми се случва. Наложи се да излизам през 10 минути. Sick Но знам, че е твърде рано за каквото и да е и затова го отдавам на вирусче или на някакво цялостно неразположение. Просто се чудя дали да пия нещо, защото наистина ми е гадно, а трябва да се работи.

# 394
Здравейте, момичета!
Ние бяхме на хижа в Еленския балкан. Като приказка беше планината. Слънце, есенни багри и малко сняг.
Estlar решението за стимулацията не е лесно, но след тези резултати май първо трябва да смъкнеш ТСХ. Искам да ти благодаря с малко закъснение, че си споделила с нас вашия вълнуващ танц. Много се разчуствах и аз. Като извадени от италиански филм сте.
elistoilova  страхотна графика. Хайде прави го този тест, че нещо ни "спадна успеваемостта"  Wink В теб ни е надеждата.
Милена страхотна закуска. Потекоха ми лигите
Ниана дано да сте го хванали това яйце. БТ от тази сутрин е супер. Започва голямото чакане  wait
Lady_lussy  случай ти е доста сложен и изисква добър специалист. Пожелавам ти да намериш своя лекар
А и Червенокоска се появи пак. Много набързо и кратко. Пиши повече.
Monik@ стискай зъби. Рано е за симптоми. По-добре не взимай лекарства.

# 395
  • София
Monik@, колко си права за внушението  Peace Преди малко размишлявах дали всъщност ме боли корема или не, но и на мен ми става лошо последните дни, едва забележимо обаче  Crazy

Estlar аз също мога да коментирам само TSH.
На 21.01 ми беше 5.03 mIU/l, започнах лечение с Еутирокс 25 и на 01.03 беше станало 2.98 mIU/l. Гледаха ме на ехограф и лявата част на щитовидната ми е една идея по-малка, антителата са ми ок. Заключението беше – хипотиреоидизъм. При всички положения твоята стойност трябва да се смъкне. На мен ми бяха казали, че като започна да пия хапчетата най-рано контролно изследване се прави след 40 дни, тогава ако се налага се променя дозата.

# 396
Да, да и аз това си казвам - нелепо рано е за каквито и да е симптоми. Явно просто си ми е лошо.  Sick  Crossing Arms

По повод TSH отново, аз също пия еутирокс, за да смъкна под 2( и успях, поне при поселдните изследвания), но знам, че е важно да се следи преди и по време на бременността. Ендокринологът ми каза, че е важно за запазването на плода най-вече.

# 397
  • София
Освен ТСХ, всичко друго ми се вижда в граници  Rolling Eyes Но за съотношението нищо не мога да кажа, а и нали дори да е в граници пак се води завишено понякога  Rolling Eyes
Вчера в работата дойдоха 2-3 клиентки и едната сподели на другите 2, че пие еутирокс  Laughing Виках си..ех...сестра по съдба  Joy

# 398
Днес беше екшън. Отидох на консултация с АГ ендокринолог в Света София. Там ми погледнаха изследванията и казаха, че проблемът най-вероятно идва от ТСХ и че стимулация не се налага. Препоръча ми да го пусна отново в конкретна лаборатория, за по-сигурни резултати, същото каза и за ФСХ. Имаме назначена повторна спермограма поради съмнения в лабораторията, където мъжът ми е ходил. След резултатите ще се обсъди хода на лечение. Каза, че следващата стъпка, когато ТСХ се нормализира, е цветна снимка.

# 399
  • София
Estlar, браво! Това вече ми звучи като план за действие  Hug

# 400
Браво, наситина. На едно съм се научила тук в България и то е - винаги преди да направя сериозна крака и някакъв извод да се допитам до още един, дори и втори специалист и никога да не се бърза.

# 401
Estlar браво наистина това звучи по-адекватно. Само не ми харесва това, че различни лекари те пращат в т.н. "конкретна" лаборатория под предтекст, че там се правят най-точни изследвания. Аз от независим източник, който няма финансова изгода (приятелка лична моя и не ми го е казвала, за да ме праща да давам пари във въпросната лаборатория) знам, че най-точни по отношение на изследване на хормони са Бодимед (дано не прозвучи, като реклама) - те били с най-дългогодишен опит и най-добра материално техническа база за изследване точно на хормони. Иначе аз при колкото различни доктори съм ходила всеки ме е пращал с бележка с неговия подпис и печат в точно определена лаборатория - тоест те си вземат % от това. Но пък дано тези от Св. София да не са толкова меркантилни и наистина да има причина да ви пращат в конкретна лаборатория. Стискам палци и желая успех  Hug Hug Hug. Поздравления, че си толкова борбена и дейна - няма начин скоро да не успеете  Hug Hug Hug

# 402
В случая конкретната лаборатория е тази на радиоизотопната клиника в Александровска. Има логика, ходила съм там за изследвания преди много години по друг повод (бъбреци) и наистина са ме препращали там, не ме пратиха в някоя от известните частни. Мисля, че има нещо, наистина, не е финансов интерес, защото самата болница си има лаборатория, не ме прати там или в някоя частна (кандиларов, циба, бодимед...). За спермограмата каза, че е важна не толкова техниката, колкото специалистът, който гледа материала под микроскоп, затова е добре да е в специализираните клиники, а не в обикновена лаборатория и явно има доверие в хората, които правят изследването в тяхната болница. Пак звучи логично. Както и да е, от липса на пари не се оплакваме, та ще пускаме изследвания в 10 лаборатории, ако трябва, това не е голяма драма. Ако има отклонение в хормоните, то ще си проличи независимо от лабораторията, нали? А ако друга лаборатория покаже, че проблем няма, по-добре да повярвам на по-добрите резултати, отколкото да предприема лечение при гранични резултати. Логика.
Та така. Вече дишам малко по-спокойно, мисля, че предприех правилните стъпки. Имам две лекарски мнения зад гърба си, които подкрепят случилото се днес (да са живи и здрави познатите лекари, за какво ли не ги тормозим). Ще се изследвам докато имам нещо категорично, срещу което да се боря. Засега по-големият проблем се очертава ТСХ, а не ФСХ. Четох за една мацка в щатите, която има точно като моите резултати, беше ги публикувала, и тя отказала стимулация, забременяла 6 седмици след нормализиране на ТСХ.  Praynig ФСХ не е такъв проблем, се оказа. Стискайте палци резултатите утре да са показателни.

# 403
Hello Simple Smile
Естлар и аз ти е възхищавам на борбеността, мила! Съвсем скоро ще успеете Simple Smile все се чудя, може и да си казвала, но от колко време правите опити?

Ели Стоилова, Моника, стискам палци момичета, само недейте да се вкарвате във филма със симптомите, че става страшно!!!

Ние вчера направихме една хубава разходка до Рилския манастир, времето беше прекрасно, а там беше толкова тихичко и спокойно, че ако ММ не беше задавал зор можех да остана поне докато се постъмни! Подейства ми доста зареждащо и позитивно...но пък днес вече ме приземиха на земята...ужасно начало на седмицата...но продължавам да гледам позитивно, въпреки негативизма, който ме заобикаля Simple Smile

Erienne напоследък, като се заслушвам и аз покрай мен, разпознавам бая сестри по съдба Wink много сме за огромно наше съжаление...

Приятна и бебеносна вечер и седмица момичета Simple Smile

# 404
привет! аз вече видях двете черти на О теста, днес и вчера ... може би по средата е била О Дано сме хванали яйцето  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт