Може ли да се компенсира лошата дума към децата?

• 10 666
  • 115
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И аз бях мека Мара, доброто ченге и пр.
Някак полека-лека усетих, че трябва да следвам една линия, една граница и да не я пускам, пък ако ще да се наложи да кресна и на улицата. Не някаква лоша дума, а просто "СТИГА!"
А те винаги се пробват дали може да прекрачат границата!

Много хубава статия по темата:
http://www.puls.bg/health/relationships/news_14406.html

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 16:16 от L'Agent

# 91
На всяка майка се случва да изпусне лоша дума, не е нарочно. Не търся оправдание, извинявам се като на голям човек. Не купувам играчки и не лигавя, ако съм сгафила. Обяснявам защо съм го направила и се и моля за прошка.

# 92

Отвратителна позиция- тази сигурно си осакатява децата ако се придържа към глупостите си.

# 93
Когато се заинатят и врънкат за нещо(до тръшкане никой не ми е стигал) моментално отклонявам вниманието на детето към нещо друго интересно,било то история,или негова играчка,или моя измишльотина. Научих се много много отдавна да не се хващам и аз на инат с детето,да споря и да си мерим волите- не може това да го получиш/купим, децата са будаленца и лесно им се отклонява вниманието и на мен ми е сравнително спокойно навън.
Иначе,НИКОГА не обиждам , виж може да изкрещя като хитлерист(вкъщи ако сме Laughing ) или някой шамар да отнесе някой(това вече крайна мярка) но не обиждам.
За мен обидната дума остава задълго в паметта,наранява и подбива самочувствието на детето,освен това то после ще я използва и навън,за да обижда самото то.

# 94
  • Burgas, Bulgaria
Аз съм от викащите и обиждащите ,преди час му казах охлюв .Толкова много ме нервира понякога , а не беше такъв , при нас появата на сестра му ,сега започна да се усеща ,в смисъл той сега започна да прави някакви простотии ,които изобщо не ми харесват , на 6г, и половина е . Днес искаше нещо в магазина и му казах ,че не става,брех ,тръгна да реве ,лошо ми стана , дръпнах го на една страна и му казах моментално да си поправи физиономията ,защото или аз ще му я сменя или повече няма да дойде с мен никъде , та се оправи , но си признавам ,че не се сдържам и не мога и не искам ,но въпреки това ,разбирам ,че по този начин му мачкам самочувствието и се старая да не прекалявам .

# 95
  • София - Рим и обратно

Отвратителна позиция- тази сигурно си осакатява децата ако се придържа към глупостите си.
Глупости и алабализми на квадрат.

# 96
Много ми става неприятно, все повече хора чувам да обиждат децата си и то на всеослушание, това е наистина много мачкащо  психиката и самочувствието, наистина се старайте да си сдрържате нервите..
Днес докато пиех кафе, на съседната маса майката нарече сина си (около 5 г.) " глупендер" три пъти на висок глас. Идваше ми да и направя забележка...направо побеснях. Close
Наскоро пак така в едно КФС до нас седяха семейство с дете и майката наричаше детето си "олигофрен яж бе", Sick
Как искаме децата да са със самочувствие и успешни хора, когато най-важните за тях (тоест ние родителите им) ги смятаме за такива....
По-кротко, бройте да сто преди да изречете подобна престъпна обида Stop

# 97
  • София
Е, да, това вече е пълна дивотия. И аз съм се вбесявала, като видя/чуя агресия, вербална или не, от родител към дете...Броя до десет и си повтарям, че сигурно има ужасен ден и хлапето го е изкарало извън нерви, та затова...Защото алтернативата да е пълен чук, който си осакатява детето, ме смачка и предпочитам да си предствям, че просто е имал лош ден...

# 98
  • Куциндрел
То не е само лошата дума.
Тук до нас има един прекрасен пример за влудяване на дете. Всяка забележка към него се изкрещява истерично, иначе обиди няма. На скоро забелязах, че детето е започнало да копира и се кара на другите деца по площадките. Crazy

# 99
Цитат
Наскоро пак така в едно КФС до нас седяха семейство с дете и майката наричаше детето си "олигофрен яж бе"....................
Това явно са си редовни реплики за хранещите се там.    Laughing
Скрит текст:
Преди две седмици някъде се видяхме с една позната.Била в Сф по работа и й се наложило да обядва в един от МОЛ-овете.Не разбрах в кой точно, но сред наредените на етажа вериги за хранене търчало някакво 4-5 годишно момченце, докато след 10-на минути от сектора на КФС станала една натокана кифла, хванала го за качулката на суичъра и му плеснала един зад врата с думите:"Колко пъти да ти повтарям, бе, келеш!"  , какво да повтаря, не станало ясно.    Simple Smile

# 100
  • София - Рим и обратно
Ха! НАистина май това държание е за абонати на въпросната верига Laughing Няма да забравя една майка с двете си дъщерички и баща им, който мълчеше като пуяк през цялото време, докато онази вещица не спря да обижда децата: "Яж бе, идиот такъв...погледни как си се омазала, мърла недна...погледни одеве как ми скъса чорапогащника, тъпо същество...ще видиш ти" Shocked Аз не можех да повярвам на ушите си, защото всичко това се каканижеше нон стоп с един тих, нисък, заплашителен тон, а през това време децата ядяха и не мърдаха от столовете си #Crazy...

# 101
  • В сърцето на любимите мъже!

Глупости и алабализми на квадрат.
Частно казано, не разбирам какво ви възмущава в статията. На мен пък всяка гледна точка, грамотно изразена и аргументирана, ми е полезна и гледам да запомня най-доброто от нея, за да го приложа на практика.
Изчетох цялата тема и се открих в много от мненията; и аз викам понякога, понякога използвам и думи, които не ми харесват (интересно, но използвам все думи, които съм чула от майка ми), преди плясках в много редки случаи, но вече не, че и моят е на 7 и се обижда. Но също така е истина, че децата като че ли водят една непрестанна битка за надмощие с нас и понеже сме майки, не можем да галим с едната ръка, а да действаме здраво с другата, ако ме разбирате.
Няма две деца едно с едно еднакви, както и две майки и накрая всеки оформя свой собствен подход на база на прочетено, чуто и видяно. Но е факт, че моделите се повтарят - от родители на деца, а те на техните деца.

# 102
Но също така е истина, че децата като че ли водят една непрестанна битка за надмощие с нас...............
Не знам дали става дума точно за надмощие.Поне не в масовия случай.
А по-скоро, когато детето осъзнае, че е отделно "АЗ" от майка си, то определено иска да пробва какви са му възможностите.
Забелязали ли сте колко обичат децата да се качват/слизат по стълби?И колкото и да им повтаряте "Недей, спри, ще паднеш!", те продължават, докато не ги изкачат или докато наистина не паднат.
Така е и с всяко едно нещо.Майката казва :"Не пипай в контакта!" , а детето сякаш нарочно все натам го влече.
"Не стъпвай в локвата, ще се намокриш!"-но то иска да разбере от собствен опит.

# 103
  • София
А като почне да мрънка да му се купи нещо, кои точно свои възможности изпитва?
Според мен точно се пробва колко може да изпили нервите на майка си.
Ей в такива случаи кресвам, след половин часова атака и тихо обясняване.
Но НЕ използвам обидни думи.

# 104
А като почне да мрънка да му се купи нещо, кои точно свои възможности изпитва?
Не знам.Моите не са мрънкали.
Когато са поискали нещо, което съм преценила, че им е излишно, просто се задоволяват с отговор:"Не може!"
Обикновено са се получавали конфликти, когато са изпитвали своите възможности, а не моите нерви.    Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт