Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 76 255
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
Guess Who   bouquet благодаря за изчерпателният отговор.Непременно ще го пробвам.
 И  тези таблетки ще взема.
 Била ми е далеч,но ще ида да си взема.
Праховете/течни препарати , с които дрехите си остават меки след пране -засега са /аз което съм ползвала/ -Тема  Памук ,Бинго Сензитив, и Формил с марсилски сапун.

# 706
  • Русе
И аз да питам за италианскит Даш. Бил на оферта 2х28 пранета, течен, за бяло за 5 евро и нещо. Ясно е че е на далавера но става ли? Иска ми наистина да избелва а не само да отбива номера. Друг препарат/омекотител да препоръчате от Италия че ще ми пращат след 10-тина дена багаж?

Нямаше на близката Била MyForest за бяло иначе щях да взема за проба. И малки кутии за цветно нямаше     Sad

# 707
Златна си! Hug  bouquet Излиза, че всичко, което съм си мислела е погрешно... Мислех, че естествените издържат, а изкуственяците - не, а то било обратното...
Ами не е обратното. Естествените влакна като памук и лен издържат на по-високи температури, а изкуствените - не. За вълната е ясно.

# 708
Някой пробвал ли е Fairy гел/капсули/прах? Как е като мирис, пране, справя ли се с петната и избелва ли?

Както и да е, поръчах го. Надявам се да пристигне читаво.

# 709
И аз да питам за италианскит Даш. Бил на оферта 2х28 пранета, течен, за бяло за 5 евро и нещо. Ясно е че е на далавера но става ли? Иска ми наистина да избелва а не само да отбива номера. Друг препарат/омекотител да препоръчате от Италия че ще ми пращат след 10-тина дена багаж?
Да, заслужава си италианския Даш. Това е познатият Ариел, но с друго име и опаковка. Поръчай си варианта с бикарбонат, ако искаш да е за бяло.
За друг препарат можеш да вземеш нещо на Диксан, също така Даш за вълна и деликатни беше много хвален тук.

Някой пробвал ли е Fairy гел/капсули/прах? Как е като мирис, пране, справя ли се с петната и избелва ли?

Както и да е, поръчах го. Надявам се да пристигне читаво.
Съжалявам, че толкова късно отговарям, но си направила добър избор с Fairy non-bio. Това е специализирана марка за бебешки дрехи и чувствителна кожа. Хубав е, ще си доволна според мен.

# 710
Ами не е обратното. Естествените влакна като памук и лен издържат на по-високи температури, а изкуствените - не. За вълната е ясно.
Сложна работа тия материи... В крайна сметка 40 градуса е оптималната температура, при която хем ще съм спокойна, че съм прала хем ще съм спокойна, че нищо няма да се събере?

# 711
Изкуственото влакно се слага, с цел дрехата да не си губи формата, например при вълнени дрехи или фин памук. Полиестерът не се свива, но високата температура може да доведе до развличане. Затова се спазват инструкциите на етикета. Ако не искаш да переш на 30°, тогава пери на 40°, но 50 - 60° мисля, че ще са много. Ако не от първото пране, то с времето ще развалиш дрехата.
Попивам информацията като гъба! Hug Най-вероятно на 40 ще пера. След като естествените материи (памук и лен) издържат на висока температура и не се свиват, изкуствените и те не се свиват, кои материи се свиват при пране?  bouquet
о мила, ленът се свива, имам горчивият опит...на етикета пишеше 50градуса, и аз разбира се , хайде на 50, но...получих детския размер на ризката
памукът - зависи как е накроен -също се свива...редовно вземам пижамки един номер по-големи и след първо пране са ни по мярка...даже се свиват 2номера и после леко се отпускат;

от голямо значение е тъкането на материята и в последствие накрояването

# 712
Абсолютно си права. Ако самата изработка е лоша няма какво да се направи. Редовно примерно тениски от 100% памук стават къси и широки, което е свързано с последното ти изречение - тъкане и кроене. Какво да ги правиш такива - нито да ги носиш, нито да ги хвърлиш, защото са съвсем здрави.

# 713
аз също нямах идея, доколко един памук е памук, но моя близка ми показа различни варианти на памучни блузки....накрая ми каза, че добрите шивачи първо перат/накисват платовете и после ги кроят  Crazy

# 714
Да, това, на което американците му казват „pre-shrunk cotton”.
Последно взех от Кауфланд унисекс бели тениски за 10 лв. 2 броя. Пакистански, от страхотен памук - чист, бял и мек дори след много пранета, не става на мъхчета и топчета... Обаче и те станаха къси и широки, слава богу, не фрапантно, а съвсем малко, но достатъчно кръста ти да е вечно навън. Но няма как като я купуваш дрехата да разбереш дали ще стане така, или не.

# 715
Бебешки бодита на каката от M&S  100% памук се бяха свили с 5-6 см при пране  на 40 градуса както е по етикет  Crazy А това е страшно много за едно толкова малко парче плат.
С никоя друга марка не ми се е случвало, така че може би ги обработват платовете.

# 716
Отивам да купя след малко омекотителя My forest  Crazy

# 717
  • София
Пробвах My Forest за цветно. Добре пере, но повече не бих го купила, освен ако не е на промоция. Не ме кефи нещо...Няма миризма, а аз си падам по прахове, които миришат силно... За тази цена ще си вземам от вносните прахове...

# 718
  • София
Някои производители посочват процент свиваемост на памучното изделие.Отдавна не съм виждала обаче такива етикети, а и не съм се заглеждала много.

Ако имам път към Била и аз ще взема от този форест за проба Simple Smile
От както открих трибуквеното  Laughing, благодарение на тази тема, за бяло и устойчиви ползвам само него.

# 719
Да похваля ОМО-то че се справи с петна от черна черница по няколко дрешки - изпраха се на 60 градуса, предварително третирани с препарат за петна, без следа - доволна  Simple Smile
Освен това да похваля ето това 
Много хубав и траен аромат, не е официалния внос - италианското е. (ако има значение)

Общи условия

Активация на акаунт