Операция на перианална фистула

• 217 619
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 1 005
  • ново
Това за “узряването” кой лекар ви го каза?
Имате ли ЯМР? Каква е фистулата, проста, сложна, има ли разклонения?

# 1 006
И доктор Петко Димов (Бургас) и тукашният ми хирург, както и мой близък хирург, който работи в Германия.
Нямаше противоречия по темата.
ЯМР предстои.

# 1 007
  • ново
Щом така казват, чакайте. Не си представям лятото как се живее с марли и превръзки, с отворена фистула. Следете я да не се затвори, защото пак ще направи абсцес.
Относно фистулата на ММ сме правили консултация с трима хирурзи и никой не е казвал за узряване, за това питам. Първо се видя на скенер с контраст, после преди операцията направи и ЯМР.

# 1 008
Щом така казват, чакайте. Не си представям лятото как се живее с марли и превръзки, с отворена фистула. Следете я да не се затвори, защото пак ще направи абсцес.
Относно фистулата на ММ сме правили консултация с трима хирурзи и никой не е казвал за узряване, за това питам. Първо се видя на скенер с контраст, после преди операцията направи и ЯМР.
И аз не си го представях така лятото Sad
При Вашия съпруг фистулата се образува непосредствено след абсцес или я открихте самостоятелно? Предполагам този период на зреене се налага тогава, когато е тъкмо формирала се, а не е някоя, която е работила дълго време… знам ли и аз…
В края на февр ме оперираха от абсцес, при операцията не беше установена фистула. Просто оперативната рана не се затвори напълно и се формира каналче, което секретира.

# 1 009
  • ново
Абсцесът е следствие от фистулата при ММ. Запушва се изхода на фистулата и образува абсцес. Месец след операцията на абсцеса се видя първо на скенер с контраст.
Ако не е правено образно изследване няма как да се види. За жалост и ММ попадна първо при хирург, който просто махна абсцеса и каза, че може и да стане фистула, и толкоз! То щяло да стане ясно ако не се затвори раната 😡 Е, стана ясно, но не с чакане…

# 1 010
Абсцесът е следствие от фистулата при ММ. Запушва се изхода на фистулата и образува абсцес. Месец след операцията на абсцеса се видя първо на скенер с контраст.
Ако не е правено образно изследване няма как да се види. За жалост и ММ попадна първо при хирург, който просто махна абсцеса и каза, че може и да стане фистула, и толкоз! То щяло да стане ясно ако не се затвори раната 😡 Е, стана ясно, но не с чакане…
Май масово това твърдят хирурзите… уви…
Значи да не се бавя много с образното изследване…
Аз се уповавам на това, че е новообразувала се фистула и съм се хванала за надеждата, че ще я третираме докато не е причинила мн поразии, но Вие ми давате др поглед над нещата.
Благодаря!

# 1 011
Аз вече съм ужасена и незнам какво да направя,трябваше да ме оперират в много добра болница чаках отлаганията им че хирурга все отсъстваше.Отивам приемат ме и в последния момент ми казват че ако ми направят операция и изрежат фистулата няма да е успешна операцията най вероятно и ще направя нова инфекция и абцес,следователно трябва да съм с анус претер за около 6 мес или 1год нямало страшно.При това аз изпаднах в шок и се отказах,бебето ми е на 9мес и съм на 32год немога да преживея да се видя с торбичка..Дайте съвет къде да отида и какво да направя...

# 1 012
Откога е вашата фистула, как е установена и каква е?
Звучи наистина ужасявящо…

# 1 013
Здравейте. И при мен се получи фистула след абцес. Опитите да се оправи бяха несполучливи. На четвъртия месец отидох във ВМА и ме оперираха. Всичко мина много бързо, без конци и ластици. Раната заздравя за около 2 месеца. Не чакайте.

# 1 014
Здравейте може ли да ми кажете тази фистула има ли някакви симптоми по различни от хемероиди и може ли да се види на колоноскопия?Имах абсцес,как може да се разбере дали се образува от фистула,външно не съм имала нищо

# 1 015
Здравейте в тази тъжна тема.
Искам да попитам за ЯМР на малък таз, който си е правил, за  оглед за фистула, всъщност коя част на тялото е в тунела, не е ли само таза, а главата да си е свободна?
И тогава има ли значение дали е отворен или затворен тип апарат?

И още нещо, някой знае ли дали потребителката нефертари вече е добре след всички страдания?
Видях, че в някакъм момент си е сменила името на гякимова, а после профилът е изтрит.

# 1 016
  • ново
Здравейте в тази тъжна тема.
Искам да попитам за ЯМР на малък таз, който си е правил, за  оглед за фистула, всъщност коя част на тялото е в тунела, не е ли само таза, а главата да си е свободна?
Няма такъв вариант! Цялото тяло е в тунела. Не се настройвайте предварително, не е нищо страшно.

# 1 017
Здравейте може ли да ми кажете тази фистула има ли някакви симптоми по различни от хемероиди и може ли да се види на колоноскопия?Имах абсцес,как може да се разбере дали се образува от фистула,външно не съм имала нищо
Фистулата се образува около месец след операция на абсцес,може и да не се образува.Симптомите са като при абсцес.

# 1 018
blueeyes при мен ЯМР беше отворен. От средата на главата до коленете тялото ми беше вътре.

Емануела,зависи къде е бил този абсцес.Според мен,ако няма връзка с червата,няма как да се види на колоноскопия.Само доктор може да ти отговори.
Фистулата след като се образува,прави канал и търси изход.Може да избие навън,което е по-добрият вариант.Но,може да избие и някъде вътре като посоката на движение никой не може да предвиди.
Ако имаш съмнения върви при хирург,той ако прецени вече ще те прати при гастроентеролог.

# 1 019
Здравейте,

За пръв път се включвам във форума, и се извинявам ако темата е дискутирана вече.

Бих искал да попитам за лазерното лечение на анална фистула (FiLaC), който е най-новият и засега най-успешен и безболезнен метод за лекуване на анална фистула. Казано на прост език, използва се специален лазер (FiLaC) като един вид електрокоагулация на фистулата, постигайки максимален ефект без кръв, болка, игли, конци, тапи и т.н. остарели методи, използвани досега.

С FiLaC няма белези, възстановителен период и рецидив на фистулата, както е в повечето случаи при конвенционалните методи използвани досега.

Знам че много проктолози в Западна Европа вече работят с този метод (който е доста скъп), но бих искал да попитам дали някой знае за клиника или проктолог в България, които предлагат този минимално-инванзивен метод за премахване на анална фистула.

Благодаря!

Здравейте пак, попаднах на това питане от 2016 г. , но профилът е закрит.
Погледнах и един форум, където се казва, че този метод FiLaC се прилага в Турция.
Някой има ли по - запознат в последните години.

Общи условия

Активация на акаунт