МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 574
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • SHOOT ME 10 $
Цитат
Има възможност програматора да прави някакви пропуски.

Като моят. Наложи се да го сменят. Аз да попитам, какви са вашите машини ,дето можете да включвате допълнително втасване,доизпичане, само изпичане,и изобщо да променяте времето на процесите и пускането им по отделно.

# 241
  • София
Цитат

Като моят. Наложи се да го сменят. Аз да попитам, какви са вашите машини ,дето можете да включвате допълнително втасване,доизпичане, само изпичане,и изобщо да променяте времето на процесите и пускането им по отделно.

Моята имаше една програма само за месене и втасване и една за печене. Та с тях си играех да пускам и спирам и да нагласям. Сега имало пък по модерни машини дето ти можеш да програмираш.

# 242
  • SHOOT ME 10 $
дядо хаджия
Цитат
Моята имаше една програма само за месене и втасване и една за печене. Та с тях си играех да пускам и спирам и да нагласям. Сега имало пък по модерни машини дето ти можеш да програмираш.
Само за месене и втасване всички имат, а само за печене си използвам ел.фурна,смятям,че е по-добре... newsm78 Благодаря!

# 243
Цитат

Моята е Morphy Richards английска Simple Smile 2009 г. модел, с 1 бъркалка.
Има 12 програми - за бял, френски, тостер, пълнозърнест, многозърнест, 2 програми супербързи (за час), сладко, кекс, панетоне, тесто, печене

# 244
Има таблица с описание на програмите, но като на другите модели , на които е описано подробно-5 мин меси после почива и пак меси.Пак на моята е показано общото време, времето на приготвяне и печенето само, не подробно -колко пъти меси и втасва.Затова се интересувам ако някой има такава или 5023 да сподели.А за Хляба слагам задължително мазнина.Правила съм рецептата в старата машина и там стана добре , а тук не ми хареса.

# 245
  • SHOOT ME 10 $
Има таблица с описание на програмите, но като на другите модели , на които е описано подробно-5 мин меси после почива и пак меси.Пак на моята е показано общото време, времето на приготвяне и печенето само, не подробно -колко пъти меси и втасва.Затова се интересувам ако някой има такава или 5023 да сподели.А за Хляба слагам задължително мазнина.Правила съм рецептата в старата машина и там стана добре , а тук не ми хареса.
Аз имам Мулинекс 5023. Опитай да направиш хляб от 600гр.брашно,325мл. течност и др...на 4-та програма за основен бял хляб,като настроиш машината за 1кг.  и средно препичане. Ще се получи

# 246
Мисля да пробвам с някаква рецепта от книжката, пише на програма 5.Вчера правих по рецепта на моя приятелката, която има 1101, за 750 гр и стана ужасен , явно прекалих с брашното  и се напука, и после клисав стана.Явно като е с две перки трябва да се прави по голям грамаж, за 750 не се получава добре.И при теб ли  е така?

# 247
  • София
...Явно като е с две перки трябва да се прави по голям грамаж, за 750 не се получава добре.И при теб ли  е така?

Не не е така. Има проблем с рецептата и затова си следете тестото докато се оформи.

# 248
Аз го следих и слагах по малко брашно за да не лепи
и да остава под бъркалките,и като се опече явно брашното вече му е дошло повече.Със старата пекарна, никакви проблеми със всякакви рецепти

# 249
Аз го следих и слагах по малко брашно за да не лепи
и да остава под бъркалките,и като се опече явно брашното вече му е дошло повече.Със старата пекарна, никакви проблеми със всякакви рецепти

От пекарна до пекарна има разлика. Някои работят добре и с по-меко и с по-твърдо тесто, но други не го "умеят" Simple Smile. Не знам какво толкова му баете... Като се спазят две-три правила, всичко е ОК. Правилата, които спазвам, са: течността е 60% от количеството на брашното, прясната мая е 1 г на 100 г брашно, хладка вода и хубаво брашно (не кое да е, попаднало ми в магазина). Нито следя тестото, нито се суетя около машината. Зареждам и изваждам. Еднакво добре се получават малките и големите хлябове.

# 250
  • Пловдив
Когато се използва пълнозърнесто брашно, топката пак ли трябва да се отделя от стените на машината , като на снимките от форума? Моята все залепва по стените   Whistling

# 251
Ивка, голямо мазало е с пълнозърнестите брашна в машина  ooooh!

Лепнат по стените, трудно е, помагам със силиконова шпатула. Особено ръжен хляб като правя. Забелязала съм, че тъкмо докарам топката и след 2-3 минути месене пак лепне и пак добавям брашно или просто спирам месенето.

# 252

Лепнат по стените, трудно е, помагам със силиконова шпатула. Особено ръжен хляб като правя. Забелязала съм, че тъкмо докарам топката и след 2-3 минути месене пак лепне и пак добавям брашно или просто спирам месенето.
И не само това,на мен тестото ми избутва бъркалките от осите им.Спирам,търся ги и накрая хвърлям тестото защото реално чак аз усещам как се мъчи машината...

# 253
  • София
Лично аз пълнозърнестото и ръжено тесто ги правя по-мокри с повече мая.

# 254
  • Пловдив

Ох, да, голям зор е ...Преди малко сложих в машината да се прави хляб от лимец, като добавях след това бяло брашно, за да се получи все пак някаква топка ...След като втаса го извадих от машината, точно преди да започне да пече, премесих го още веднъж на ръка, оставих го 10мин да се понадихне и го метнах във фурната, върху един сач да се пече.. Дано се получи  Praynig Ще сложа снимки после .

Общи условия

Активация на акаунт