МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 795
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
машините нали са произведени (сглобени) в дивия запад. а там не знаят що е то убаво пр.мляко. за това в рецептите използват сухото. рецептите са техни , преведени на наш език.

# 91
Здравейте имам машина за хляб марка EUREKA но си изгубих бъркалката.От къде мога да си купя нова?

# 92
машината ми е Горение с две бъркалки и си е наред, но явно партидата брашно е кофти. Ще ползвам това на Лидл за сега - тип 650. Ще търся и друго евентуално за проба.

# 93
  • Пловдив
Моля ви, препоръчайте ми добре брашно, не само за машина за хляб. До сега работих със София мел, но последните 3-4 неща, които правя, все не втасват. Според вас не е от маята. Вече ме е страх да замеся тесто, защото се опасявам, че няма да втаса. Държа мъжа си гладен...  Mr. Green

# 94
  • София
 Брашното не е лошо. Просто му трябва доста повече време за втасване напоследък.И аз това забелязах.

# 95
Имам машина за хляб Мулинекс с две бъркалки от известно време като завърти вече тестото започва да тропа, сякаш има несмазани колела. Занесах я в сервиза, след 4-5 дена ми казаха, че е ремонтирана, платих 21 лв. и като се върнах в къщи пак същия тропот. Някой имал ли е подобен проблем?

# 96
зависи къде е тропането. може да е в осите , да е самия контейнер ако не е закрепен устойчиво на основата , може и в предавателния механизъм на въртенето.

# 97
Мамино, тропа си понякога и моята Мулинекс и тя с две бъркалки XXL. Не й се връзвам въобще.

Аз имах проблеми с казанчето, че протече, дадох пари за ново около 40 лв, то взе че се повреди още при 2-3 печене. Бетонира се едната ос и с нищо не мога да я помръдна. Така че сега пак ползвам старото казанче, но никога с отложен старт  Naughty

Решила съм, повреди ли ми се окончателно Мулинекса, ще си купя или лидълска хлебопекарна или Финлукс 1250 гр- имам добри отзиви и за двете  Peace

# 98
зависи къде е тропането. може да е в осите , да е самия контейнер ако не е закрепен устойчиво на основата , може и в предавателния механизъм на въртенето.
Мамино, тропа си понякога и моята Мулинекс и тя с две бъркалки XXL. Не й се връзвам въобще.

Аз имах проблеми с казанчето, че протече, дадох пари за ново около 40 лв, то взе че се повреди още при 2-3 печене. Бетонира се едната ос и с нищо не мога да я помръдна. Така че сега пак ползвам старото казанче, но никога с отложен старт  Naughty

Решила съм, повреди ли ми се окончателно Мулинекса, ще си купя или лидълска хлебопекарна или Финлукс 1250 гр- имам добри отзиви и за двете  Peace
Благодаря ви, чудех се дали да ползвам едномесечният срок за рекламация или след като не са ге оправили, няма да го отстранят и втория път. Проблем ми е носенето, защото работят с моето работно време.

# 99
  • Градът на липите
Здравей те групичка. Редовно ви чета и ползвам от вашите рецепти, но никога до сега не съм писала. Реших да ви споделя какво ми се случи вчера. Ползвам хлебопекарна Мулинекс  може би повече от две години и мога да кажа че съм доволна. От брашната доста съм изпробвала и за сега съм се спряла на Мел София, но никога не бях сменяла маята- д-р йоткер .Понеже в магазина беше свършила купих на Долче прима (суха). Направих бял хляб по рецепта от книжката на хлебопекарната и резултата беше ето този Simple Smile  http://didonna.snimka.bg/nature/gledka-ot-prozoreca.455529.31792039   както си омеси тестото тъй и си го изпече без грам да втаса. Ядосах се и купих мая на кубче. Сложих 1/4 от него (като предварително маята с 1 л брашно и малко захар я оставих да шупне) останалите продукти бяха същите , на същата програма и резултата е този http://didonna.snimka.bg/nature/gledka-ot-prozoreca.455529.31792040 , http://didonna.snimka.bg/nature/gledka-ot-prozoreca.455529.31792041 .Такъв резил до сега не беше ми се случвал Simple Smile

# 100
  • София
  Ясно е,че маята не струва.Аз Пък с Дама работя,че с Йоткер бавно ми се струва, но и с Дамата има дни, когато хич не ще да бухне.

# 101
  • SHOOT ME 10 $
Офф, аз пък преди 12 дни си дадох машинката да и сменят платката и казват , че я нямат в наличност.Чакали да я доставят от някъде си. Но, аз разбрах, че до 30 дни ,ако не я отремонтират ,трябва да ми я подменят. Тя е в гаранция още. А колкото до маята, май ще си ползвам само тая на доктор "Йоткер". И аз не знам вече кое какво е...

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 15:14 от midkoo

# 102
Аз използвам прясна мая от Лидл-около 27 ст. струва. Суха мая от Кауфланд македонска, също евтина, пише "Суви квасец" И двата вида, освен че са евтини, са и много качествени  Peace

# 103
  • SHOOT ME 10 $
Тая на Лидл ,прясната съм я ползвал няколко пъти - доволен съм , с 1/6 от кубчето даже, съм правил великолепен хляб. А тая македонската ,не я знам, но определено маята е много важен фактор.

# 104
но определено маята е много важен фактор.

Ето защо аз хлябоправя с квас Wink

Общи условия

Активация на акаунт