МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 5 739
Благодаря ти, Астера! Писах им преди десетина дни и ми отговориха, че нямат такъв асортимент в наличност и няма да го предлагат вече. Confused

# 301
  • Мнения: 4 454
Здравейте! Аз пак имам проблем с хлътване на хляба.

Да не би да сипваш много топла вода? Ако искаш, намали още малко маята (да е 5 г вместо 7, примерно).
Снощния хляб,който сложих със страх-с малко по-малко мая и брашно 2.5/1 бяло/грахам,този път не хлътна,но стана една педя и като тухличка(без заоблено отгоре). Иначе е добре изпечен отвън. Не съм го рязала още,но по вида му предполагам,че ще е сбит,но все пак ще става за ядене.
Май спирам това брашно грахам,че само хабя продуктите.

# 302
  • Мнения: 1 934
Грахамът е доста специфичен, той си иска повече мая, според мен, но и достатъчно време за втасване. Аз черни хлябове не правя на цялостна програма, а поотделно месене, втасване и печене. Така е най-прецизно  Peace

# 303
  • София
  • Мнения: 5 632
Със захлаждането на времето бях споделила, че уж без видима причина хлябът у дома почна да не става добре. Трудно се вади, не втасва добре и т.н. Смених брашното и маята - слабо подобрение. И миналата седмица се оказа, че пръчицата, на която се забучва едната бъркалка, се вади  Shocked Явно уплътнението е сдало багажа. Взехме нов контейнер и веднага имаше ефект. Споделям, понеже беше масово явление в темата - без видима причина да не стават съвсем добре до скоро ставащи рецепти Peace

# 304
  • София
  • Мнения: 8 535
Със захлаждането на времето бях споделила, че уж без видима причина хлябът у дома почна да не става добре. Трудно се вади, не втасва добре и т.н. Смених брашното и маята - слабо подобрение. И миналата седмица се оказа, че пръчицата, на която се забучва едната бъркалка, се вади  Shocked Явно уплътнението е сдало багажа. Взехме нов контейнер и веднага имаше ефект. Споделям, понеже беше масово явление в темата - без видима причина да не стават съвсем добре до скоро ставащи рецепти Peace

Специално за недовтасването причината е видима - повишаване на влагата и намаляване на температурите.

# 305
  • София
  • Мнения: 5 632
Нали го дъвкахме тогава, примерно аз почнах да внасям пекарната на топло в кухнята и т.н. Сега що става като сменихме дефектиралото казанче Simple Smile Някой май имаше електроника заминала...

# 306
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Да , на  моята Мулинекс ХХL и смениха платка някаква. Направи три хляба маалко по-...и пак същата песен. Цял месец мъки, проби, варианти и им я върнах вчера. Да видим, но няма да се откажа, 270лв. съм дал и искам да си я ползвам! И е гаранционна! Но да не забравяме,че сме в България.Не е изключено да ми я върнат и да ми кажат "Ми тва е положението" newsm61

# 307
  • Мнения: X
Да , на  моята Мулинекс ХХL и смениха платка някаква. Направи три хляба маалко по-...и пак същата песен. Цял месец мъки, проби, варианти и им я върнах вчера. Да видим, но няма да се откажа, 270лв. съм дал и искам да си я ползвам! И е гаранционна! Но да не забравяме,че сме в България.Не е изключено да ми я върнат и да ми кажат "Ми тва е положението" newsm61

И аз минах по този път с едната Мулинекс и познай кога ще си купя вече нещо от тази марка. Що не се оплаквам от Панасоника или от Силвър Крест - защото работят и съм доволна, пу-пу.

# 308
  • Мнения: 1 174
Докато си чакам Панасоник-а от Амазон да ви питам за препоръка за хубаво брашно и мая - суха и прясна.

# 309
  • Мнения: X
Докато си чакам Панасоник-а от Амазон да ви питам за препоръка за хубаво брашно и мая - суха и прясна.

Ползвам брашно на София Мел, купувам от МЕТРО на чувал (25 кг) и няма провали. Суха мая - харесвам френската saf-instant, а прясна купувам без значение на марката (всички са добри). Кой модел си поръча и от кой Амазон? Сподели каква е цената на машината, доставката и срока за доставка (информативно). Simple Smile

П.П. Сигурно от английския Амазон си поръчала (около 220 лв. с доставката?).

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 10:32 от Анонимен

# 310
  • Мнения: 12 933
alys на какви пари излиза кг от този чувал в Метро, и като е толкова много не овлажнява ли или ти си го разсипваш в по-малки разфасофки?

# 311
  • Мнения: X
alys на какви пари излиза кг от този чувал в Метро, и като е толкова много не овлажнява ли или ти си го разсипваш в по-малки разфасофки?

Последно купихме на цена около 17 лв. и нещо за 25 кг, което е около 68 ст. за килограм. Не съм имала проблем с овлажняване. Така си ползвам от чувала директно.

# 312
  • Мнения: 12 933
Благодаря  Simple Smile ще взема и аз така да пробвам.

# 313
  • Мнения: 13
може ли някой да сподели рецепта да тесто за питка, което да си замеся на хлебопекарната и после като се омеси там да си го извадя, да втаса, да си го оформя на каквато форма искам аз примерно със сиренце;
питам защото от два дена имам хлебопекарна и не съм на ясно точно с всички възможности които има

# 314
  • София
  • Мнения: 8 535
може ли някой да сподели рецепта да тесто за питка, което да си замеся на хлебопекарната и после като се омеси там да си го извадя, да втаса, да си го оформя на каквато форма искам аз примерно със сиренце;
питам защото от два дена имам хлебопекарна и не съм на ясно точно с всички възможности които има


Всяка една рецепта става за тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт