МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 446
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
На мен пък ми се надигна капакът на машината при втасването Shocked Спрях я, натиснах го, докато легне на място, и пуснах само печене. Надявам се да не съм направила непоправима грешка  Praynig
Да ви питам, нормално ли е кошницата да стърчи на около 1 см над ръба на хлебопекарната? Моята кошница се намества със завъртане, а не с натиск, и стърчи. Реших, че е нормално, а сега голямата доза хляб направо щеше да литне още при втасването и вече не съм толкова сигурна, че е ок. newsm78

# 541
На мен пък ми се надигна капакът на машината при втасването Shocked Спрях я, натиснах го, докато легне на място, и пуснах само печене. Надявам се да не съм направила непоправима грешка  Praynig
Да ви питам, нормално ли е кошницата да стърчи на около 1 см над ръба на хлебопекарната? Моята кошница се намества със завъртане, а не с натиск, и стърчи. Реших, че е нормално, а сега голямата доза хляб направо щеше да литне още при втасването и вече не съм толкова сигурна, че е ок. newsm78
дизайнерите на машината може да кажат нормално ли е или не да стърчи казанчето. щом така са го направили значи за тази марка е нормално.
защо си допуснала втасалото тесто да повдигне капака ?  #Cussing out

# 542
защо си допуснала втасалото тесто да повдигне капака ?  #Cussing out[/color]
Защото е прекалила малко я с продуктите, я с маята Simple Smile

Голяма работа  Crazy

# 543
А как да го спра да не повдига капака? Опря в стъклото, аз се радвам и след 15 мин гледам, че и капакът е нагоре... и казах "аааа, не". Машината има две дози - 700 и 900 грама, аз правя сега голямата доза. Явно трябва да съм на малката. Поне се успокоих, че маята е хубава, майка ми има също машина и често се случва кофти партида мая и хлябът не излиза от кошницата. Нейната кошница поне е голяма и не прави впечатление, но моята е наполовина на нейната.

# 544
защо си допуснала втасалото тесто да повдигне капака ?  #Cussing out[/color]
Защото е прекалила малко я с продуктите, я с маята Simple Smile

Голяма работа  Crazy
дори и да е прекалено с това може да се погледне състоянието на тестото. като е готово нищо не пречи да се пусна да се пече.

# 545
  • София
Помагайте  Praynig Praynig Praynig Praynig(само не се смейте)  ooooh!

пуснах да правя пълнозърнесто хлебче, а съм пропуснала да сложа олио
мога ли да добавя масло на звуковия сигнал?

И преди това можеш. Ако ли пък не - спри програмата, чрез по продължително натискане на бутона, сипи си мазнината и я пусни отново. Повече месене даже ще му дойде добре.

# 546
  • София
Собствениците на Мулинекс Багети, моля кажете спешно, коя беше програмата за месене и втасване само -13-та ли?

# 547
Онзи ден направих беля - забравих за извадя бъркалката от хляба, започнах за режа с ножа и одрасках бъркалката.  Close Сега се чудя откъде да намеря резервна бъркалка за хлебопекарна Tarington hause

# 548
никой не е хвърлил топа от това. изчакай да се гътне и казанчето , и тогава може да поръчаш пълен комплект или да си купиш нова машина  hahaha

ай  да е весела новогодищната нощ 

# 549
И моя мъж е на това мнение, но като прочетох няколко поста по-нагоре какво пишеше и ми настръхна косата.

# 550
ако някога стане на въпрос задължително ли е да се махат бъркалките преди втасване може да изкажеш горчивият си опит  hahaha

# 551
  • София
Днешното ми творение -  новогодишен хляб с картоф и морков в тестото.

# 552
наборе , и за следващата година да имаш такъв ентусиазъм  Laughing

Весели празници

# 553
Да дам отчет : в крайна сметка купихме машина Finlux, всички модели на gorenje, които можехме да вземем бяха свършили. да не говорим,че тая , която взехме имам корпус 1 към 1 с един скъп модел gorenje(оставям всеки сам да си прави извод...). Искаме много някой ден да си купим машина, която от вътре да не е тефлон, не намерихме тук такава в магазините, в сайтовете трябваше време за проучване, а и значително повече средства. Та за цената на тая машина получихме няколко екстри повече- напр. програма за безглутенов хляб, по- мощна машина и две бъркалки , а и на всичкото отгоре черен цвят- идеална съвместимост с нашето кухненско обзавеждане. След малко ще изпечем първия хляб- от черно брашно .

# 554
  • Sofia
А как да го спра да не повдига капака? Опря в стъклото, аз се радвам и след 15 мин гледам, че и капакът е нагоре... и казах "аааа, не". Машината има две дози - 700 и 900 грама, аз правя сега голямата доза. Явно трябва да съм на малката. Поне се успокоих, че маята е хубава, майка ми има също машина и често се случва кофти партида мая и хлябът не излиза от кошницата. Нейната кошница поне е голяма и не прави впечатление, но моята е наполовина на нейната.
Моята машина е до 1.5 кг. но правя наи- много 420 вода 700 гр. брашно т.е. 1.200 кг. че много надига и по - голям грамаж не мога. с бяло брашно.

Общи условия

Активация на акаунт