73 СОУ - гимназиална степен

• 118 476
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
Много жалко, че се чуват подобни отзиви за преподавател на 9-ти клас, точно по немски език  в 73 СОУ! Следя с интерес темата, не мога да взема отношение, защото детето ми е в 8-ми клас. Искам само да споделя мнението си за нашата преподавателка по немски език. С госпожа Цая Йолова - Гласерман децата уцелиха в десетката, дано  да имат късмет и за напред с подобни преподаватели  по немски език, а и по останалите предмети!
Наистина сте улучили десятката с г-жа Цая Йолова.Тя беше преподавател миналата година и на нашите деца от 8б клас.Рядко има такива преподаватели като нея.Всеки ученик,минал през нейната школа,овладява немски на много високо ниво през подготвителната година в 8 клас.В 9 клас също има страхотни преподаватели.Г-жа Богданова по руски език е едно друго голямо съкровище.Г-жа Ганка Симеонова по математика е невероятен учител.Г-жа Панова,която преподава история на немски също е страхотен педагог..Не мога да не спомена с възхищение и преподаватели като г-жа Макавеева,която преподава психология и логика на немски.Също така и Г-жа Ташева по география на немски.И Г-жа Здравкова по физика на немски.Много си обичаме и г-жа Добринова по биология,която е класен ръководител на нашия клас.Само г-жа Лазаринка Хранова/по немски език/не й е мястото в 73СОУ,защото разваля реномето на училището и влошава нивото на езикова подготовка на учениците по немски език.Но скоро този проблем ще бъде разрешен.С помощта на родители и ученици.След като самото ръководство не желае.Успешна година ви желая!
Много Ви благодаря за информацията относно преподавателите! Дано всички деца в 73 СОУ да имат успешна година и късмет! 

# 721
  • София
Според МОН (визирам официалния им отговор) на нито един директор не е връчено предизвестие за пенсиониране, а само са ПРЕДУПРЕДЕНИ, че това ще се случи.
И то чак в края на учебната година. Това означава, че ще са си действащи Директори още поне 7 месеца.

винаги пряма, ако правилно съм разбрала написаното от МОН, има някакво разминаване с това, което вие пишете.
Не обвинявам никого, просто искам да съм правилно информирана, защото и моето дете учи в това училище.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 15:30 от mimchoni

# 722
  • София
Тези неща, които пишете за г-жа Запрянова меко казано е пълен абсурд. Просто сте афектирана и обидена. Г-жа Запрянова е невероятен човек и директор. Ако не беше така, днес ние учителите от 73 СОУ нямаше да застанем пред камерата на БТВ в нейна подкрепа.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/elitno- … direktora-si.html

# 723
  • София
Още нещо ще напиша. Стела Запрянова е работохолик. Незнам дали има директор, който да работи от сутрин до вечер, който да работи и праз лятото, който да прави седмичното разписание и още куп други неща. Хората, които са извън сферата на образованието, не знаят колко много задължения има едно училище. Това е директор, който създава спокойна атмосфера за работа, гори за училището си. Вие не знаете, че ако дойде от раз и от нищото директор, спуснат от МОН с "мисия", за 3 години 73 СОУ няма да е това, което е сега. Освен това, не ми цитирайте 91 НЕГ ( видите ли, ако някой не е приет там, отива по неволя в 73 СОУ), защото това е смях в залата.

# 724
Нека и аз да се намеся за т.нар. "чистка"! Предстои ПЕНСИОНИРАНЕ на 33 директори в град София! Така че, да се твърди, че пенсионирането е чистка е меко казано нахално, а нивото е тип махленска вечеринка!
Относно професионалните качества на г-жа Запрянова може да се спори много! Това, че досега от МОН си мълчат, не значи, че не се знае за нейните нарушения и фалшификации на документи! Да, фалшификации! Резултатите от външни оценявания се завишават и писмените работи на децата се поправят, разбира се не грубо от слаб (2) да стане отличен (6), но писмените работи на децата се пооправят, за да се държи добър рейтинг на училището! Това, което пиша аз, са сигнали от учители от 73. СОУ. Също така, знае се, че в училището има деца, които идват с хладно, огнестрелно оръжие! Да, мили родители, това е факт и се знае! Но детето е парашутист, партийно отрече! За хилядите опити, къде успешни, къде не, на Запрянова за натиск върху учителите за оценки бледнеят пред хилядите нередности, които се случват! Рекет на родители за прием в 1. клас също е стил на работа на г-жа директора! От една страна г-жа Запрянова, служи вярно на когото трябва, но не забравяйте, че е и бушон по веригата, на който му е дошло времето да гръмне и то уредено законово!
Не трябва да се забравя, разбира се, и приноса й за подобряване на материалната база и сградния фонд!
Приятна вечер! Не забравяйте, че нещата не са черни и бели!

# 725
  • София
Нека и аз да се намеся за т.нар. "чистка"! Предстои ПЕНСИОНИРАНЕ на 33 директори в град София! Така че, да се твърди, че пенсионирането е чистка е меко казано нахално, а нивото е тип махленска вечеринка!
Относно професионалните качества на г-жа Запрянова може да се спори много! Това, че досега от МОН си мълчат, не значи, че не се знае за нейните нарушения и фалшификации на документи! Да, фалшификации! Резултатите от външни оценявания се завишават и писмените работи на децата се поправят, разбира се не грубо от слаб (2) да стане отличен (6), но писмените работи на децата се пооправят, за да се държи добър рейтинг на училището! Това, което пиша аз, са сигнали от учители от 73. СОУ. Също така, знае се, че в училището има деца, които идват с хладно, огнестрелно оръжие! Да, мили родители, това е факт и се знае! Но детето е парашутист, партийно отрече! За хилядите опити, къде успешни, къде не, на Запрянова за натиск върху учителите за оценки бледнеят пред хилядите нередности, които се случват! Рекет на родители за прием в 1. клас също е стил на работа на г-жа директора! От една страна г-жа Запрянова, служи вярно на когото трябва, но не забравяйте, че е и бушон по веригата, на който му е дошло времето да гръмне и то уредено законово!
Не трябва да се забравя, разбира се, и приноса й за подобряване на материалната база и сградния фонд!
Хах, смях в залата, отново. Всички вие публикувате инкогнито, зад някакви никове. Някой от вас каза ли, как се казва, на кое дете е родител? Само моето име е известно и не се страхувам да го напиша пак. Казвам се Ганка Симеонова и преподавам математика. Детето, което дойде не с хладно действащо оръжие ( но все пак с оръжие) вече не е в 73 СОУ, ако не ви е ясно. Смешно е да говорите за оценки от НВО, които се поправят. Пишете инкогнито и гадости, които не можете да докажете. Аз съм действащ учител и ще ви опровергая. Повръща ми се от такива като вас!

# 726
Хах, смях в залата, отново. Всички вие публикувате инкогнито, зад някакви никове. Някой от вас каза ли, как се казва, на кое дете е родител? Само моето име е известно и не се страхувам да го напиша пак. Казвам се Ганка Симеонова и преподавам математика. Детето, което дойде не с хладно действащо оръжие ( но все пак с оръжие) вече не е в 73 СОУ, ако не ви е ясно. Смешно е да говорите за оценки от НВО, които се поправят. Пишете инкогнито и гадости, които не можете да докажете. Аз съм действащ учител и ще ви опровергая. Повръща ми се от такива като вас!
Поговорете си с вашата колежка г-жа Елисавета Иванова Стефанова! Тя е запозната с външното оценяване! Питайте и Цвета Кирилова Пеева по-подробно за далаверите около изпитите по немски, които върти заедно с настоящия ви работодател!

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 22:19 от Ha_poznai

# 727
  • София
Бихте ли, публикували името си и заявите лично нещата, които твърдите? Кажете открито името си и името на детето си. Аз моето го казах.

# 728
  • София
Ако аз кажа, че имате сестра и тя е...? Това е публично пространство и всеки може да публикува глупости. Бихте ли се легитимирали? За кои далавери да питам г-жа Пеева, че не ми стана ясно?

# 729
Тези неща, които пишете за г-жа Запрянова меко казано е пълен абсурд. Просто сте афектирана и обидена. Г-жа Запрянова е невероятен човек и директор. Ако не беше така, днес ние учителите от 73 СОУ нямаше да застанем пред камерата на БТВ в нейна подкрепа.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/elitno- … direktora-si.html
Да,че част от учителите/не всички обаче/застанахте пред камерата на БТВ в подкрепа на г-жа Стела Запрянова го видяхме всички родители,които се интересуват какво се случва в 73 СОУ.Но във вестниците и интернет новините се въртят статии със заглавия"Всички учители,ученици и техните родители от 73 СОУ се надигнаха в подкрепа на г-жа Стела Запрянова срещу нейното пенсиониране."Това изобщо не отговаря на истината.Ученици и родители не застават в подкрепа на г-жа Запрянова.По време на родителската среща на 25.11 беше пуснато писмо и в нашия 9б клас,за да се съберат подписи в нейна подкрепа.Беше разписано само от 4 родителя,от клас с 32 ученика.Същото се е случило и във всички останали гимназиални класове/9,10,11,12/.Така ,че тя няма масова подкрепа от родители и ученици в горните класове.За останалите класове от 1 до 8 клас нямам информация точно колко са сложили подписи в подкрепа на директора.Ще кажа само едно:г-жа Запрянова няма да бъде повече директор в 73СОУ след изтичането на годината.И заедно със нея ще си отидат още няколко учители от училището/за съжаление някои от тях са страхотни учители,а за други отдавна е трябвало да си тръгнат поради некадърност/.Г-жа Запрянова много добре знае какво й предстои и на добра воля е била извикана и предупредена от нейни вътрешни хора в министерството.Така,че и да събира подписи и подкрепа от колеги,родители и ученици,това няма да й помогне.Г-жа Кастрева правилно зададе въпрос:"Искам да попитам г-жа Запрянова:тя когато е уволнявала свои учители и служители допитвала ли се е до нейните колеги и колектив?.Това е било решение на ръководните кадри!"Ето и ние също не искаме г-жа Хранова по немски език да преподава на нашия 9б клас.Но г-жа Запрянова/без да обърне внимание на нашите причини за смяна на преподавател/ се произнесе от позициите на ръководен кадър-директор,че няма да уважи молбата ни.Затова ние вече спряхме да се обръщаме към нея за разрешаване на нашия проблем.Вече се обръщаме с писмени молби към РИО и МОН за проверка по случая.И в тези писма,ние родителите не се крием,заставаме с нашите имена и подписи.И няма да спрем да се борим,защото децата ни заслужават по-добро и по-качествено образование в 73 СОУ.Особено по немски език.Все пак 73 СОУ е Втора Немска Гимназия и трябва да отговаря по ниво на немскоезиково обучение като такава.А г-жа Запрянова с нейните лозунги:"Уча немски,мразя Германия!и"Защо са ви тези немски дипломи,не се напъвайте с този немски",няма място в 73 СОУ!!!Лично аз/както и всички останали родители от 9б клас/вярваме в институции като МОН и РИО,които г-жа Запрянова няколко пъти злепостави.Същото направи и зам.директора г-н Петков,който си позволи да каже на нашия клас:"Не се обръщайте към институции като МОН и РИО,те няма да ви обърнат внимание и няма да ви помогнат."Затова сега аз ще си позволя да попитам:"Наистина ли ръководството на 73 СОУ смята,че един директор и един учител не може да бъде уволнени по искане на родители?Когато има неоспорими факти и доказателства за злоупотреби и корупция от страна на директор като г-жа Запрянова,и не добра езикова и педагогическа подготовка от страна на учител като г-жа Хранова?

# 730
Напълно ви подкрепям във всичко казано дотук.Затова и аз,и всички родители от 9б клас,които подехме инициатива за промени в 73 СОУ,смятаме че:КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЕДНА КОРУПЦИОННА СИСТЕМА В 73 СОУ ДА БЪДЕ РАЗРУШЕНА!!!Ние вече сме започнали борба с това.И дълбоко вярваме в институции като МОН и РИО.Затова и се обърнахме към тях.А промяната,която ще се случи в края на годината ще бъде за добро!И най-вече ще бъде в полза на всички талантливи,кадърни и умни деца,които не са влезли по втория начин в 73 СОУ и се борят честно със своите знания за място в това училище.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 02:38 от винаги пряма

# 731
  • София
Винаги пряма, това, че не сме застанали всички пред камерата на БТВ, не значи, че не я подкрепяме, защото изпратихме и подписка. Няма как да застанат в петък, в 7 сутринта всички учители, въпреки, че дойдоха доста колеги, които са 2 смяна. Не преиначавайте нещата. Изказвате се за неща, които не може да докажете и са само злъчни коментари. Много жалко. Предполагам, на кое дете от 9б клас сте родител и което дете аз много уважавам, но изказаното не ви прави чест. Ако искате да знаете, множеството ученици от горен курс и най-вече от 12 клас застанаха в подкрепа на г-жа Запрянова. Вашето дете е едва втора година в това училище, а аз съм вече 7 година и знам какво направи Запрянова за тези години.

# 732
Винаги пряма, това, че не сме застанали всички пред камерата на БТВ, не значи, че не я подкрепяме, защото изпратихме и подписка. Няма как да застанат в петък, в 7 сутринта всички учители, въпреки, че дойдоха доста колеги, които са 2 смяна. Не преиначавайте нещата. Изказвате се за неща, които не може да докажете и са само злъчни коментари. Много жалко. Предполагам, на кое дете от 9б клас сте родител и което дете аз много уважавам, но изказаното не ви прави чест. Ако искате да знаете, множеството ученици от горен курс и най-вече от 12 клас застанаха в подкрепа на г-жа Запрянова. Вашето дете е едва втора година в това училище, а аз съм вече 7 година и знам какво направи Запрянова за тези години.
Току-що видях,г-жо Симеонова,че по-горе сте се представили с името си и по какво преподавате.Искам да ви кажа/а и вие може би знаете/,че моето дете/както и всички деца от 9б клас и другите девети класове/ви уважават като преподавател и страшно много ви харесват.Моето дете дори споделя,че започва да харесва математиката като предмет точно заради самата вас.Защото вие преподавате разбираемо,влагате душа и сърце в професията си и в желанието си да научите децата  да бъдат успешни по математика.С цялото ми уважение към Вас искам да кажа,че съвсем очаквано е да защитите своя директор.Както правите от няколко дни насам.Но в училището има много нередности,утвърдени като"вътрешен правилник"от самата директорка.Ще ви посоча конкретен пример:в нашия клас има момиче,което е прието от директорката с 2 еденици по-нисък бал от класиралите се по законен ред в 73 СОУ.Това дете е прието,защото неговата майка е преподавател в 73 СОУ.Това дете ще бъде прието/и то без значение на оценките от положените изпити това лято/в т.нар.DSD паралелки.Друго дете е прието в нашия клас пак по този начин,защото неговата майка е директор в друго училище.И за него също се пази място в DSD паралелките.Децата,приети в нашия клас по този начин стартово/още в 8 клас/са общо 5.Във всички останали паралелки също има такива деца.От 5 паралелки по 26деца,учебната година започна с 32 деца във всяка паралелка.Някак е обидно за мен като родител/и за моето дете още на 14 години/да вижда какво се случва в училище и как се уреждат нещата за някои деца.Затова не харектеризирайте моето поведение като злобно или жлъчно.Никак не ми се нрави,че и един некадърен учител като г-жа Хранова се ползва с протекциите на директорката от години.А в същото време аз трябва да отделям средства,а детето ми време,за да ходи на частни уроци по немски.За да усвоява учебен материал по немски език.Нещо,което г-жа Хранова трябва като педагог да прави в училище.Заради НИЩО ПРАВЕНЕТО в часовете по немски с г-жа Хранова,всички деца от 9б клас тръгнаха тази година на частни уроци.И това не е болна амбиция на родители,а личното желание на нашите деца да усвоят добре немски и да се представят успешно на изпитите за прием в DSD паралелките.И да бъдат приети в тях.Както знаем,и там ще има парашутисти.Но се надяваме,че с пенсионирането на г-жа Запрянова/което ще бъде факт в края на учебната година/,тези"вътрешни правила"на директорката ще се разпаднат.Няма да влизам с Вас повече в словесен спор.От уважение към Вас като преподавател.И за който се радвам,че го има в 73 СОУ.Ако всички преподаватели бяха като Вас и като много други/които по-горе споменах поименно в своя предишна публикация/,образованието в 73 СОУ щеше да бъде много по-добро.Желая Ви успешна учебна година!И много успехи-професионални и лични!

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 02:30 от винаги пряма

# 733
Според МОН (визирам официалния им отговор) на нито един директор не е връчено предизвестие за пенсиониране, а само са ПРЕДУПРЕДЕНИ, че това ще се случи.
И то чак в края на учебната година. Това означава, че ще са си действащи Директори още поне 7 месеца.

винаги пряма, ако правилно съм разбрала написаното от МОН, има някакво разминаване с това, което вие пишете.
Не обвинявам никого, просто искам да съм правилно информирана, защото и моето дете учи в това училище.

Мило майче,ако има разминаване в информацията,това се дължи на динамичното развитие,което протича от 24-30.11 в МОН и РИО по отношение на уволняването,или по точно ПРИНУДИТЕЛНОТО ПЕНСИОНИРАНЕ на директори и учители в цялата страна,навършили пенсионна възраст.При г-жа Запрянова има и други фактори/освен пенсионирането/,заради които е колегиално предупредена от министерствата какво следва при нея.За никого от ръководството не е тайна,че срещу нея има и сигнали за злоупотреба с власт и корупция.И от различни инстанции има и заведени дела срещу нея.Иначе-беше решено до края на годината/календарна,не учебна/ да бъдат пенсионирани всички директори,навършили годините за пенсиониране.А до края на учебната година и всички учители,навършили пенсионна възраст.За да се отворят места за много нови и млади преподаватели,добре обучени,амбициозни и мотивирани да упражняват тази професия.В нашия 9б клас има такъв млад преподавател/г-жа Цветелина Макавеева по психология и логика на немски/.Всички деца,на които тя преподава/включително и на моето/споделят,че тя е страхотен преподавател с различен,нов,модерен стил на преподаване.Преподава разбираемо,увлекателно и интересно и на децата им е приятно да изучават нейния предмет.После министерствата  излязоха с изменение,ново уточнение и разяснение по реда на пенсиониране.Да,всички директори и преподаватели,навършили пенсионна възраст през 2015г ще бъдат пенсионирани и закона ще бъде изпълнен КЪМ ВСИЧКИ без изключение.Но за да не се наруши учебния процес в училище и да не бъде прекъснат,е решено за всички/и директори,и учители/това да стане в края на учебната година.Тъй като има много директори,които също така и преподават в училищата и са пряко свързани с учебния процес.Желая на вашето дете успешна учебна година!И искрено се надявам с промените,които ще настъпят в края на учебната година и с 1 бъдещ нов директор на 73 СОУ да се изкоренят корупционните практики,утвърдени от сегашния директор г-жа Стела Запрянова!

# 734
  • София
Утре е писменият изпит за ДСД. Искам да пожелая на всички деца, които ще се явяват, включително и на дъщеря ми Моника да бъдат спокойни, смели и дръзновени.

Общи условия

Активация на акаунт