Суровоядство - втора тема

  • 88 853
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 8 163
Салатата в китайските ресторанти е с температурно обработени кълнове => не е сурова.

Аз ям всичко наред на мунговите кълнове: бобче с кълн + зелена люспа.

# 76
  • UK
  • Мнения: 600

Аз ям всичко наред на мунговите кълнове: бобче с кълн + зелена люспа.

И аз така! Peace

Само че досега си покълвах в буркан, който после прибирах в хладилника. Държах бобчетата 8 часа във вода на (тъмно??), после пак на тъмно? за 12 часа отцедени, поливам за 10 минути, пак за 12 часа на тъмно и после бам в хладилника и ям! Wink Обаче ми се ще да ме поправите ако греша някъде... + това приемам всякакви съвети за по-добро домашно покълване! за да избегна всякаква възможнст за мухъл в последствие. (особено сега!)
След като ги прибера в хладилника в същия буркан, в който са покълвали - ги премивам всеки ден!
Трябва ли да прехвърля в друг съд, може би с по-голяма площ...? И трябва ли да са затворени с капачка/капак??

# 77
  • Мнения: 5 714
Не държа на тъмно - нито при накисване, нито при покълване.
Оставям да покълнат за 2-3 дена.
Като прибирам в хладилник, прехвърлям в друга купа и не ги мия вече, но не се и задържат дълго в хладилника.
Слагам капак на съда, но не е плътно затворен.

Консумираме и други бобови кълнове в сурово състояние, но за това мисля, че писах вече...

# 78
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Някой да е слагал амарант за покълване? Хубаво нещо, безглутеново, но засега най ми харесва така - http://www.healthylivingrevelations.com/2013/03/03/how-to-make-p … amaranth-popcorn/ което вече не е суровоядство.

# 79
  • Мнения: 8 163
Атланта, не съм покълвала амарант, ама the sprout people твърдят, че е хубаво и че върви с всичко.

***

Тиквените ми крекери станаха фан-тас-тич-ни!

# 80
  • Мнения: 5 714
Покълвали сме амарант - и на кълнове и на трева.

# 81
  • Мнения: 56
Мис Дрийми, аз моите кълнове ги прибирам в хладилника в буркана, в който съм ги покълвала. Не ги затварям с капачка, а оставям тензуха, защото като се сетя ги преплаквам с вода. До сега не съм имала проблеми с разваляне и мухлясване.

# 82
  • София
  • Мнения: 925
Гледах, че някои от кълновете са леко лилави-това какво значи? Да не са се развалили вече?

# 83
  • Мнения: 8 163
Гледах, че някои от кълновете са леко лилави-това какво значи? Да не са се развалили вече?

Престояли са повече, отколото трябва. Изяжте ги в рамките на ден, макс. два.

***

В момента дояждам салата от бейби зеленища, тиквичка, домати "Кампари", лещени кълнове, пролетен лук, настърган пармезан, зехтин, балсамов оцет и солчица.

# 84
  • Мнения: 23
Влизам да се похваля.Онзи ден сътворих много вкусни неща  Heart Eyes Правих експеримент с сурови крекери-Карфиолено-спаначени.Сложих карфиол,малко спанак,златен лен,сусам,хранителна мая брашно от тиквени семки и ги изсуших.Станаха разкошнииии!Мисля,че едни от най-добрите на вкус,които съм правила.Разбрах,че не трябва да прекалвам с лена,защото като преобладава на вкус и не ми допада особено.После дехидратирах сурови бананово-кокосови курабийки,които направих от 1банан,няколко парчета пресен кокос,(от които преди това си направих кокосово мляко),кокосово брашно,кокосова захар,конопен протеин,канела и джинджифил.И те станаха много вкусни.Отделно забърках едни таханови бонбонки  Grinning
Обаче в събота бях на един био пазар и се поблазних от една пълнозърнеста багета със сушени домати и си хапнах,а не бях яла такъв хляб от доста време.Вече цяла седмица съм с наистина много подут корем и вече започнах да се филмирам,че карам цветна бременност  ooooh! Нямам и никакъв апетит,особено вчера.Тези два дена хапвах печена тиква,не знам дали може от нея да ми се получава някакъв дискомфорт,тъй като досега не съм имала проблеми.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 13:25 от desinka8810

# 85
  • Мнения: 0
Фея, заинтригува ме с този кейл чипс.. Какво представлява?
Правя си чипс от кейл (къдраво зеле се води в БГ), като омазвам накъсани листа от кейл с комбинация от зеленчуци, ядки, семена, хранителна мая и подправки, след което оставям бъдещия чипс в дехидратор за 20 часа.

***

Току-що заредих дехидратора с тиквено-ленени крекери, за които почерпих вдъхновение от Десинка  Hug . На тесто са м-м-м! Да видим как ще станат, като се изсушат. Малко промених рецептата: сложих тиквички, смлян лен, сушени пушени домати, копър, сусам, слънчоглед и чесън.

Благодаря за инфото, Фея Simple Smile не съм пробвала да правя домашни крекери, но все повече се зарибявам като ви чета. Страхотни кулинарки стее   smile3501

# 86
  • София
  • Мнения: 925
Гледах, че някои от кълновете са леко лилави-това какво значи? Да не са се развалили вече?

Престояли са повече, отколото трябва. Изяжте ги в рамките на ден, макс. два.

***


Май ще ги изхвърля.Не ми се иска да рискувам точно сега.

# 87
  • Мнения: 8 163
Май ще ги изхвърля.Не ми се иска да рискувам точно сега.

Ама ти още ли ги държиш? Хвърляй ги! Следващият път направи по-малко количество или ги изяж по-бързо.

# 88
  • София
  • Мнения: 925
Май ще ги изхвърля.Не ми се иска да рискувам точно сега.

Ама ти още ли ги държиш? Хвърляй ги! Следващият път направи по-малко количество или ги изяж по-бързо.
Те бяха много малко количество. Като за проба.

# 89
  • София
  • Мнения: 1 641
Момичета, ядете ли ябълките със семките?

Общи условия

Активация на акаунт