Суровоядство - втора тема

• 88 856
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, изчетох всичко което сте писали по темата. Simple Smile Вече мога и аз да се включа. От няколко месеца се придържам към веганско хранене. По-голямата част от храната ми е сурова. До обяд ям само плодове, след това салата и малко готвено. Сега когато свършиха доматите и краставиците трябва да мина на кореноплодни. Но съм по 10 часа на работа и не знам кога и как да си ги стържа. Дали ако ги приготвя от вечерта ще им стане нещо до следобяд на другия ден. На работа нямам хладилник. Но пък и нямам условия да си ги приготвям на момента. Не знам какво да правя. Sad

# 91
Момичета, ядете ли ябълките със семките?
Не, но това е защото не ми харесват вкусът и консистенцията на семките по принцип. Аз и грозде, и диня със семки не мога да ям.

Дяволицата, можеш да слагаш храната си в топлоизолирана чанта с пакетче лед. Старай се при дълъг престой нарязаните зеленчуци и плодове да имат колкото се може по-ограничен контакт с кислород.

# 92
Момичета, ядете ли ябълките със семките?

Спомням си, че майка ми ни даваше семки от ябълки със закуската като бяхме малки, по 10 на ден, но обелени, предполагам има нещо токсично в ципата. Не съм търсила повече информация по проблема. Ти защо питаш Laughing

За салатата от моркови, запазва се свежа, ако се напръска обилно с лимон Peace

Моят процес на покълване е малко смешен Joy след като се покаже кълнче ги прехвърлям на тавичка заслана с пекарска хартия, премити, леко влажни оттам нататък се сушат няколко дни на стайна температура, докато им дойде реда. Не знам дали всичко полезно се запазва в тях, на мен ми приличат на хербарий Laughing

# 93
Dqvolicata,и аз съм така с работата-работя по 12 часа 3-4 дни седмично.Аз например сутрин ставам малко по-раничко и си правя една бърза салатка,наистина не отнема повече от 10минути.А вече като дойда на работа мога да си я подправя,само с оцет я ям принципно.Отделно си нося някакви крекери,ядки,плод,понякога сурови курабийки.
Знам,че темата ни е за суровоядство,но понеже няколко пъти си забърквам и дехидратирам киноа крекери и просто не ми понася на корема,а толкова я обичам.Та в този ред на мисли,се чудя дали бих могла да я сваря малко,да я пасирам и да я омеся с останалите продукти,които искам да сложа и след това да дехидратирам.Дали ще се получи нещо?  newsm78
п.п.Замислила съм да пробвам някакви морковени крекери и някакви курабийки от тиква и рожков  Wink

# 94
Ето един начин да се носи сравнително прясна и запазена салата на работа.

http://natureinsider.com/2013/09/in-goodfood-magazine-2/

# 95
Благодаря за съветите. Това с буркана е много хитро, но аз ям големи салати. Не знам дали ще се поберат. Ще опитам. Преди и аз си приготвях салатата сутрин, но напоследък не ми остава време, защото тренирам, правя си смути и се приготвям. Понякога си режа салатата на работа, но когато има много хора не остава време. А и трябва да се храня на бюрото в промеждутъците когато няма никой. Не е никак приятно, но няма как.

# 96
Дъщеря ми си носеше храна за обяд в училище 4 години.
Термо чанта с охладител/лед и подходящи купи.
Храната я приготвяхме сутрин преди да тръгне. Не отнема много време т.е. разните му салати.
Ако ще се вари нещо, го правех вечерта.
За сушенето  ясно, че трябва от предишния ден.
Всичко е въпрос на план и организация.

# 97
  • UK
И аз не ям ябълката със семките, но познавам много хора, които го правят, знам че така е по-полезно!

# 98
  • София
Ами замислих, че пектина май е в тях, пък ги давам и на кучето и от солидарност с него, проядох и аз така ябълката  Laughing

# 99
Вери имам въпрос към теб, но не мога на лични, защото си забранила получаването на лични съобщения, затова пиша тук. Интересува ме този твой пост:
" Допълнителна екстра към въпросната сокоизстисквачка, която съм повече от убеден, че ще може да се използва и от нашата е приставката за изстискване на масла от семена и ядки. Тази приставка се купува отделно и струваше около 100$, но ако Ви потрябва, винаги можете да си я набавите. В крайна сметка тя е предназначена именно за Samson Juicer. Ето и линк за какво става дума:
http://www.877myjuicer.com/samson-gb9001-juicer-black.html "
Може ли да се поръча от този сайт  или някъде другаде тази сокоизстисквачка? А също така, от къде може да се закупи приставката към тази сокоизстисквачка за изстискване на семената (не намирам линк)? (мислим за нова година да си направим подарък за семейството и избираме сокоизстиквачка, която ще е добра и за бебо, а твоето мнение и разбор за сокоистиквачките много ми харесаха Simple Smile ).

# 100
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,относно носенето на храна на работата,то аз си слагам в купичка кълнове най-често от люцерна.Вземам си крекери или хляб от семена,едно авокадо и един домат.Намазвам си авокадото,застилам го обилно с кълнове и отгаре слагам резени домат.Бързо,удобно и вкусно.
Относно киноата,някой беше питал дали да си я вари.Аз я ям сурова на кълнове.Така,че пробвай,на мен ми е много вкусна.
Аз да попитам за по-калорични продукти.Искам да запазя теглото си,така че трябва да приемам повече калории явно.Очаквам вашите съвети.
Благодаря на всички!

# 101
Калинка, правиш ли и сурови десерти? Разгледай www.rawmazing.com. Там има много рецепти за по-високо калорични храни (кремове, сладоледи, торти, браунита и пр).

Държиш ли да си 100% суровоядец? Ако не, можеш да ядеш продукти с високо съдържание на нишесте. Те обаче обикновено изискват готвене.

# 102
Вери имам въпрос към теб
Извинявам се за закъснялото включване.
Не съм в България. Ще ти пиша на лични.

# 103
  • Където ми покаже сърцето
Фея,ами то ако не бях само на сурова храна,нямаше така да свалям килограми.Харесва ми суровоядството и се чувствам прекрасно.Имам тяло-мечта и искам да остана така.Ще се наблюдавам,възможно е да спря свалянето на килограми.Сега се сещам ,че с по активен спорт мога да кача повече мускулна маса.За сега като килограми съм ОК.Важното е ,че се чувствам душевно и физически прекрасно.

# 104
Калинка, поздравявам те за постигнатите резултати! И аз имах този проблем в началото, но в едни момент тялото достига оптималното си тегло и спира да отслабва. Аз поддържам килограмите си със спорт и в този случай най-вече силовите тренировки са важни. Поне според мен и го казвам от опит. Но аз не съм на 100%суровоядство, 1-2 пъти седмично хапвам и нещо готвено като сварени картофи, киноа или пък нещо друго, което ми се яде. По този начин задържам килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт