Класическа семейна история...

• 16 860
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Мен пък не ме притеснява Полито , в случая , защото наистина може всичко да е само на виртуално или поне на комуникативно ниво , а това че хубавецът заявява , че не е искал дете и семейство . ooooh! Може би а с вторката , а може и по принцип . Thinking
Ако това е вярно , той винаги ще гледа навън и ще си търси забавления .

# 166
Оххх много се чудех дали да пиша, такава надежда за промяна има в думите на авторката. Напълно те разбирам Sad_but_true всеки се надява да има сплотено и задружно семейство. Аз обаче също не вярвам в обрата именно защото той вижда, че може да му бъде простено всичко. Аз постъпих като теб първия път, точно с разговор като голями хора, обещания за прекратяване на разговорите, с изграждане уж на доверието на ново, с даване на шанс на двама ни. Общо го хващах ЧЕТИРИ пъти с една и съща "Поли", представи си каква глупачка съм да вярвам, че промяна ще настъпи. Е уви при нас края беше предизвестен още в началото, но сляпо вярвах до края, че ще има промяна. После става много тежко, защото малко или много прекалените компромиси те унижават. Направих предостатъчно за да си вземе поука, но съжалявам дълбоко, че не го изгоних от собственото му жилище след като майка му каза, позволявам ти да смениш бравата и да му събереш багажа. Глупачка съм до няма и къде.

Успех ти желая от все сърце, само един съвет, нека това е последният компромис от твоя страна не прави грешката да прощаваш без край.   bouquet

# 167
Ето ме...

Отново искам да благодаря на всички за съветите и милите думи  Hug

Трдуно ми е, много ми е трудно. И ме боли зверски! Не съм си сложила розовите очила, не му вярвам безгранично и сляпо. Не прави това, което се очаква от човек, който е сбъркал.
Не знам дали в момента ме е страх повече да не го загубя, точно него, или ме е страх от раздялата, развода, трудностите след това, хилядите обяснения на разни 'загрижени приятели', които тотално липсват в моя живот. Знам ,че трябва да съм силна. Искам да лепна една усмивка и да вървя напред.
Обаче съм и ужасно състрадателен човек, но явно на послено място към себе си.

Много неща знам и са ми ясни. Ако ги напиша ще ме обявите за официлано луда и ще ми кажете, че просто не си заслужава...И там идва тази моя пуста същност - да давам всичко от себе си, дори и да виждам, че няма смисъл.

Може да ме лъже за Поли, но няма как да ме излъже, че ме обича, защото това се чувства, не се казва...

Не знам какво ни очаква и до голяма степен това ме плаши.

# 168
Хепи, напоследък научавам за доста мъже, които се женят и създават  деца, само за да изпълнят очакванията на жената до себе си. Без реално да искат да имат семейство, а само за да спре жената да мрънка или да я накарат да се чувства щастлива.  Tired

Saule, права си, сега въшките са му вдигнати толкова много, че нищо няма да го спре с политата.

Не знам в коя тема писах, но пак ще повторя, че женската фиксация върху идеята "семейство" понякога ни изиграва много лоша шега.

Lady luck, и аз съм на мнение, че компромисите, с които прекаляваме, ни опустошават буквално душевно.  Tired

Sad_but_true, банална ставам, но има доста неща, които премълчаваш, нали?

Много неща знам и са ми ясни. Ако ги напиша ще ме обявите за официлано луда и ще ми кажете, че просто не си заслужава...

# 169
REAL_WOMAN , да премълчавам, защото не мога да приема, че са истина  Tired
И май съм някаква загубена романтичка, че чакам ли чакам, нещо да му прищрака на моя мъж  Tired

Говорих и с брат ми. Каза ми да направя една крачка назад, за да видя картинката и една крачка встрани, за да изляза от нея. Пита ме за това ли съм мечтала като дете  Tired

# 170
И май съм някаква загубена романтичка, че чакам ли чакам, нещо да му прищрака на моя мъж  Tired

Говорих и с брат ми. Каза ми да направя една крачка назад, за да видя картинката и една крачка встрани, за да изляза от нея. Пита ме за това ли съм мечтала като дете  Tired
Sad_but_true, вярно е, имам лично отношение по въпроса, защото майка ми е в този ад цял живот.Представи си, преди 2-3 години, вече на 60 г., веднъж ми каза-"Аз все още се надявам той да се промени". #CrazyЗа кога?И първото "излавяне" с прошка са били на 35 г.им възраст.Та то не става по-добре, става по-зле, защото той вече няма пред кого да се изявява като велик мъж, и само тя му е под ръка, за да си избива комплексите с разни изпълнения....Искам да ти кажа-да, можеш да си го задържиш завинаги, но цената дали си заслужава?Винаги съм си мислила, че майка ми можеше да срещне мъж, който да я цени и обича и да бъде щастлива....И ние, децата, да живеем в малко по-различна среда.Защото, повярвай, модела на нездраво семейство, без любов, задължително се отразява на децата и им създава проблеми в бъдещите отношения и семейства!

# 171
  • София

Намесата та трети във връзката ви (брат му) само би влошило нещата. И в каква връзка те пита за това ли си мечтала като дете - за изневеряващ съпруг ли  newsm78 newsm78

# 172

Говорих и с брат ми. Каза ми да направя една крачка назад, за да видя картинката и една крачка встрани, за да изляза от нея. Пита ме за това ли съм мечтала като дете  Tired
Sad_but_true, вярно е, имам лично отношение по въпроса, защото майка ми е в този ад цял живот.Представи си, преди 2-3 години, вече на 60 г., веднъж ми каза-"Аз все още се надявам той да се промени". #CrazyЗа кога?И първото "излавяне" с прошка са били на 35 г.им възраст.Та то не става по-добре, става по-зле, защото той вече няма пред кого да се изявява като велик мъж, и само тя му е под ръка, за да си избива комплексите с разни изпълнения....Искам да ти кажа-да, можеш да си го задържиш завинаги, но цената дали си заслужава?Винаги съм си мислила, че майка ми можеше да срещне мъж, който да я цени и обича и да бъде щастлива....И ние, децата, да живеем в малко по-различна среда.Защото, повярвай, модела на нездраво семейство, без любов, задължително се отразява на децата и им създава проблеми в бъдещите отношения и семейства!

Моето семейство е такова. И съм била свидетел на хиляди скандали и на какво ли не. Лошото е, че на наште задръжките им паднаха и пред мъжа ми и според мен и това много го отблъсна.  Tired

Много ми е мъчно  Cry Искам да сме си тримата - дъщеричката ни, аз и той  Cry

Naddya, брат ми не се меси..По-скоро се опитва и той като вас да ми даде кураж.

# 173
  • София
Извинявай не го прочетох правилно, че това е брат ти. Прочетох го като брат му. Естествено е да търсиш кураж в близките хора. Но въпреки всичко решенията вземаме сами  Hug

# 174
Sad_but_true , излез от този модел ! Hug
Ясно е , че след като твоето семейство е такова , ти в известна степен го приемаш за нормално .
Не е нормално и не трябва да е .
Всеки трябва да се чувства щастлив или поне спокоен в семейството си .

Това , че те обича , май е само в мислите и желанията ти . Tired Tired
Не ти го казва , с действия също не го доказва , говори , че не иска семейство и дете ...
Ти на какво разчиташ ?
На магия някаква да се случи ли ? ooooh!

# 175
Ти на какво разчиташ ?

Да  Cry Направо не съм нормална  Cry

# 176
  • Насред хаоса
Не прави това, което се очаква от човек, който е сбъркал.
Естествено, защото му се е разминало твърде лесно. Като споменах сериозен разговор, имах предвид да изясниш нещата за себе си, но не и да го оставиш да си мисли, че всичко е наред, бурята е отминала и може да си продължава постарому. Подкрепям мнението на Сауле.
От друга страна, той сам е казал, че не е за семейство, следователно не можеш да очакваш, че му пука особено. В такъв случай защо да влагаш усилия и нерви и непрекъснато да правиш компромиси със себе си, карайки го да се чувства като Гъливер заради това? Накарай го да се чувства като лилипут.

# 177
Добре, освен историята с тази Поли, имате ли някакви други сериозни проблеми или разногласия?
Преди случката с нея, чувствала ли си се пренебрегвана или необичана?
На каква промяна точно се надяваш в него?
По какъв начин смяташ да му покажеш, че това, което е направил сега с нея, няма да бъде толерирано от теб повече и при следващата издънка ще му посочиш вратата?
Мислиш ли, че той наистина не е готов за семейство и не иска такова?

Не е задължително да отговаряш в темата на тези въпроси, просто си помисли.  Hug

# 178
Ти на какво разчиташ ?

Да  Cry Направо не съм нормална  Cry

Аз вярвам, че човек може да се промени, но това може да стане само ако той го желае.Ако сам поиска да промени нещо в характера или живота си-заради СЕБЕ си, не заради друг!А съпруга ти защо да иска да се променя?Реално погледнато, той за себе си е добре.

# 179
Ето ме...

Отново искам да благодаря на всички за съветите и милите думи  Hug

Трдуно ми е, много ми е трудно. И ме боли зверски! Не съм си сложила розовите очила, не му вярвам безгранично и сляпо. Не прави това, което се очаква от човек, който е сбъркал.
Не знам дали в момента ме е страх повече да не го загубя, точно него, или ме е страх от раздялата, развода, трудностите след това, хилядите обяснения на разни 'загрижени приятели', които тотално липсват в моя живот. Знам ,че трябва да съм силна. Искам да лепна една усмивка и да вървя напред.
Обаче съм и ужасно състрадателен човек, но явно на послено място към себе си.

Много неща знам и са ми ясни. Ако ги напиша ще ме обявите за официлано луда и ще ми кажете, че просто не си заслужава...И там идва тази моя пуста същност - да давам всичко от себе си, дори и да виждам, че няма смисъл.

Може да ме лъже за Поли, но няма как да ме излъже, че ме обича, защото това се чувства, не се казва...

Не знам какво ни очаква и до голяма степен това ме плаши.

Започвам по реда на болдването - да, нормално е всичко това да те плаши, особено, когато нещата са ти дошли неочаквано, не че не е имало симптоми от преди това. Просто природата ни е такава - когато обичаме - игнорираме действителността. Затова брат ти е прав със съвета си.
И, да, боли, - отново по същите причини - защото го обичаш, защото както всеки един от нас си очаквала нормално семейство.

Огромна грешка да поставяш себе си на последно място. Защо? С какво той е по-важен и по-ценен от теб? Защо някой трябва да те наранява с поведението си?

Права си - любовта се чувства и се доказва. Когато обичаш някого, не го нараняваш. Ако любовта сега липсва, представяш ли си какво ще бъде след 2-5-10-15 и повече години? Такъв живот ли искаш за себе си и за детето ти? Знаеш ли какъв ад е да живееш със съмненията за следваща изневяра, с дебненето, с мнителността за всяко обаждане? Знаеш ли колко изнервящо и съсипващо е това? Защото и аз, както и някои други не вярвам във виртуалната връзка в твоя случай.

Никой не знае какво го чака - защо непремено очакваш да бъде лошо, а не хубаво? Не напразно имаме такава поговорка - Всяко зло - за добро.

Бих се радвала, ако нещата между вас наистина потръгнат, но ти виждаш ли катарзис при него?

Общи условия

Активация на акаунт