Класическа семейна история...

• 16 861
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • Най-сетне у дома
Sad_but_true, не сме все "парени жени" тук. Аз нямам такава история в биографията си и ако мъжът ми е много словоохотлив с някаква Поли, последното нещо, което ще направя, е да плесна с ръце и да го приема обратно, посипвайки си главата с пепел, че явно не съм добър партньор, щом той "споделя" с друга. Напротив. Ще спи на изтривалката много време, докато разбере, че изтривалката не съм аз. Не, защото съм садист, а защото всичко друго поставя отношенията ни на много опасна основа, ако искаме да продължим заедно оттам.

Помисли си - какъв е неговият катарзис в случая, какво е преживял и престрадал, за да е готов да напусне мълчанието си и навика си да споделя с полита? Никакъв. Оттук нататък ти трябва да си агентът на промяната, но като гледам си толкова облекчена, че раздялата се е разминала, че нещата отиват накъм обичайния цикъл. Просто помисли какво наистина ще бъде различно. И освен да даваш, изисквай, без да обвиняваш. И не се поддавай на манипулацията "На мен ми липсваше едикаквоси, ерго, появи се Поли". За тези неща, оплакванията се подават първо до партньора и после до полита. И, да, щом ще се събирате, сплаши Поли. Няма никаква гаранция, че нещата са приключили.

# 151
  • ЯМБОЛ
                   Каза,че си му дала твоята халка-поискай си я и си я сложи.Виж той дали ще сложи своята..

# 152
                  Каза,че си му дала твоята халка-поискай си я и си я сложи.Виж той дали ще сложи своята..

Пфу! Стига с тези глупави символични жестове! Лицемерието е било част от живота му 4 месеца и сега някакво парче злато ще промени ситуацията?! Просто по-малко приказки, повече действия и време. По един или друг начин тази ситуация ще се разреши.

# 153
Проблемите са ни като на всяко семейство. Поне на повечето - в това няма никакво съмнение.
Това, което мен ме взриви са разговорите с другата жена.
Извини се, каза, че не е било правилно. Не е катарзис, Saule. В момента няма да дълбая повече. Обещахме си нещо...Ако нещата не се получат, ще трябва да го приемем.

Просто по-малко приказки, повече действия и време. По един или друг начин тази ситуация ще се разреши.
Peace

# 154
  • sf
Аз лично много по-зле приемам факта,че той ще споделя, говори, общува с друга жена, отколкото ако прости отиде и изчука някоя, дето няма да я види повече.

Все пак- успех, дано се справите, а дори и да не успеете, поне ще знаеш,че сте опитали  Hug

# 155
  • В един копнеж!
Аз казвам да оставим жената вече да си подреждат наново живота. Квото казахме, казахме...Взели са някакво решение! И й пожелавам повече да не пише по такива поводи тук.  Peace

# 156
Не съм чела цялата тема, но да кажа на авторката, че твоят само е говорил с нея и се е виждал навън.  А на мен ми ги мъкнеше вкъщи разни разведени колежки и такива с разстроени връзки. И говореше ли, говореше с тях за техните проблеми и за нашите Tired . А вкъщи все беше уморен, все не му се говореше, все... все... чак ми се гади.
Ох, как ми е леко, че вече не сме заедно Whistling

Леко казваш, че ти е сега Simple Smile А знаеш ли колко такива като теб плачат в последствие, защото им е леко в началото Simple Smile практиката това показва ... за повече инфо може да се обърнеш към чичко гугъл, там има много литература по темата Simple Smile хайде и по полека с лекото, защото мнооого тежи в последствие Simple Smile

# 157
Не съм чела цялата тема, но да кажа на авторката, че твоят само е говорил с нея и се е виждал навън.  А на мен ми ги мъкнеше вкъщи разни разведени колежки и такива с разстроени връзки. И говореше ли, говореше с тях за техните проблеми и за нашите Tired . А вкъщи все беше уморен, все не му се говореше, все... все... чак ми се гади.

Леко казваш, че ти е сега Simple Smile А знаеш ли колко такива като теб плачат в последствие, защото им е леко в началото Simple Smile практиката това показва ... за повече инфо може да се обърнеш към чичко гугъл, там има много литература по темата Simple Smile хайде и по полека с лекото, защото мнооого тежи в последствие Simple Smile

Хайде да не ми казваш как да се чувствам.

# 158
  • Бургас

Хайде да не ми казваш как да се чувствам.
И аз като теб обичам да ми казват какво да правя и как да се чувствам, защото и аз като теб след като се разделих се чувствах в пъти по - жива и щастлива.

# 159
И аз като теб обичам да ми казват какво да правя и как да се чувствам, защото и аз като теб след като се разделих се чувствах в пъти по - жива и щастлива.
Пък сега си изпаднала в едно самосъжаление и страдание, нали? Joy

# 160

Кое точно тежи впоследствие? При разделите вариантите са два - или жената не е щастлива, но седи заради детето, или няма къде да отиде да живее, или няма перспективи за работа, или 2 заплати са по-добре, или мъжът си бие камшика, но жената още го обича и страда по него.

Тежкото по принцип винаги е за жената - с малки изключения - защото тя остава сама с детето-децата, докато са малки, и времето и е напълно ограничено, за да има нормален социален живот, където би могла да срещне някой друг. Разбира се, че за децата е по-добре да растат в семейство, но... не на всяка цена, защото никой не знае какво му е писано да се случи след някоя и друга година. От много подобни теми тук, виждам твърде познати никове на жени, които се чувстват много добре - дали сами, дали създали ново семейство.

# 161
  • Бургас
Пък сега си изпаднала в едно самосъжаление и страдание, нали? Joy
Чудя се как не съм умряла от рев и болка до сега.  Laughing Едвам дишам.
Извън това: Пожелавам на авторката успех, дано този неин мъж никога повече не си позволи да я нарани. Труден път ги чака. Много съмнения, още много тежки думи, но от сърце и желая да се получи.
Аз не вярвам в това, че хората се променят, но все пак ...дано.

# 162
  • София

Ако мисълта колко й е тежко на бившата ти след като те е изритала те крепи нощем и ти помага да спиш, моля, няма да разваляме илюзията Simple Smile Практиката обаче показва съвсем точно обратното.
А пък специално neversaynever е такава мацка, такава майка и домакиня, че само след някой друг месец нейният ще се осафери какво чудо е изтървал и ще се влачи с изплезен език при нея, само че тя вече знае каква е и какво заслужава и ще я види през крив макарон.
Толкоз по този страничен въпрос.

Sad_but_true, много си ми симпатична, защото темата ти, и съветите, и развитието, че ако щеш и конкретни изречения и фрази от нея, повтарят едно към едно темата, която бях пуснала тук анонимно първия път, когато излових бившия си съпруг. Че дори тогава имахме и екстра, включване от него, както в заключената тема на neversaynever, с абсолютно същите многословни излияния, които не казват нищо.
Началото на края е това и рано или късно нещата ще стигнат до логичния си завършек, но поне тогава ще си сигурна в себе си и убедена в решението си и няма да позволиш на няколко сладки приказки да ти замажат очите. Връзката им продължава, можеш да си сигурна, въпрос на уважение към теб и умение за криене е колко време ще мине преди да го изловиш отново.
Очите на четири и умната! Спокойствие ти пожелавам, това е най-важното.

Дана - за теб не предполагах, че се е случило това, съжалявам да го прочета, но пък звучиш добре  Hug

# 163
Оо, Бърди, много ти благодаря за милите думи Hug Hug . Ти си прекрасен човек и се радвам, че те познавам, макар и само виртуално  bouquet .

Колко до темата - днес е Поли, утре е Мария, след седмица е Ася... Както и да се казва - важното в случая е, че търси други жени, за да споделя ВАШИТЕ проблеми, вместо като мъж да седне и да поговорите, да се изясните и да оправите взаимоотношенията.
И съм на 200% съгласна, че е само въпрос на време да срещнеш ако не същото име, то друго, пак от женски пол и пак със същите "опрадвания".

# 164
  • Най-сетне у дома
И аз, като Sesana, дълбоко вярвам, че хората се променят.
Обаче, когато са преживели, изстрадали и осмислили събитие, което ги е обърнало с хастара навън.
Нашият герой не е преживял нищо. Наиграл се е и сега си го прибират обратно, без гък и с условие авторката "да не рови".

Предполагам, че облекчението от разминаването на раздялата е голямо. Но този човек продължава да получава послания, че всичко ще се размине и всичко се приема, само и само връзката да се запази. И очевидно е съвсем наясно колко го обича авторката. Жалко. Защото ако беше поспал на изтривалката месец-два, може би щеше да се замисли дали да рискува отношенията си и семейството си толкова лесно, колкото го е направил този път. И аз, като Бърди, не съм оптимист. И също така от сърце пожелавам, да се размине само с това.

Общи условия

Активация на акаунт