Класическа семейна история...

• 16 855
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Sad_but_true, казваш, че мъжът ти е объркан - май първата вечер искаше да се изнася, на втората, казал не. Добре, но защо - може да е премислил, да е решил да си дадете време - ок, но, ако нещо от другата страна се е объркало? И как така няма да "разчистите" струтеното, т.е. да не го коментирате, как ще се опитате да изградите нещо ново? Нали ти винаги ще продължаваш да се съмняваш в него, доверието е загубено вече? Съгласна съм със Сауле - всички се караме понякога, може и да се обиждаме, но ако нещо не харесваме в другия, трябва своевременно да се коментира и да се търсят промени в поведението. За мен в твоя случай, а и защото и при мен има нещо донякъде подобно, въпросът е "защо го направи" - дали става въпрос за физическа, духовна изневяра, сприятеляване, споделяне на семейни проблеми - въпросът е защо? Но мисля, че няма да получиш отговор, защото този отговор може да не е безобиден, може да влоши нещата. И тогава идват обвиненията от страна на мъжа, че ти си го предизвикала,  или - да не го коментираме, нищо не се случило, да продължим напред.... Просто бягство от ситуацията - но при вас става въпрос не само за запазване на брака, ами за нормализирането му, за развитието му в по-добра перспектива - и сте млади, и дете имате..... Компромиси се правят, но в името на нещо, а не само той да присъства в къщата.

# 211
Jfjallen, в момента няма отговор на въпроса 'защо'  Tired Колкото и да се мятам - това е. Ще последвам съвета за сега да се успокоя и да помълча...

Отивам да взема малката от ясла  Heart Eyes

Hug

# 212
Sad_but_true, казваш, че мъжът ти е объркан - май първата вечер искаше да се изнася, на втората, казал не. Добре, но защо - може да е премислил, да е решил да си дадете време - ок, но, ако нещо от другата страна се е объркало? И как така няма да "разчистите" струтеното, т.е. да не го коментирате, как ще се опитате да изградите нещо ново?
Именно.Как ще "седите сред руините на съборената къща" и ще се опитвате ли, опитвате, да редите покрив върху рухналите стени и греди?
За да се построи нещо ново, то трябва да има здрава основа.А в случая, и НОВА здрава основа.
Аз също не вярвам на "Ние сме само приятелчета, само си говорим."
И още повече, казани от човек, който като цяло го раздава мълчаливец, пък изведнъж е станал суперразговорлив с чужда жена.
Относно решението му "ще се изнасям-няма да се изнасям", най-вероятно другата жена не ще да си разваля семейството, въпреки "споделените семейни проблеми" с мъжа на авторката, и начесала си егото да върти друг мъж, набързо му е "постлала пътеката обратно към жена му".
От всичко описано за този мъж, оставам с впечатлението, че ако другата е била благосклонна, той вече щеше да си е събрал багажа.

# 213
И аз смятам като другите дами, че трябва да изговорите и обсъдите причините, обаче, честно казано мисля, че преди да го направите имате нужда от малко време - всеки да си подреди мислите, защото има опасност да не постигнете нищо конструктивно и отново да потънете в емоции.

Донякъде съм склонна да мисля, че колкото ти си активна да достигнеш до конкретен отговор от него възможно най-бързо, толкова има вероятност мъжът ти да се отдръпне, да се затвори в себе си и в крайна сметка да сподели това, което очакваш да чуеш, а не реалната причина да поддържа контакт с друга жена.

# 214
Аз мога да кажа моят извод - при подобна ситуация, мъжът, който иска наистна да си запази семейството, трябва да прекрати всякакви контакти с другата жена. Дори да си смени работата, ако са колеги. Никакви чувания като приятели, никакви случайни срещи и т.н. Ако почне да продава идеята за приятелство с нея - значи реално държи повече на нея и работата е тотално загубена кауза. Ако наистина спре да я вижда и чува, значи държи повече на съпругата си. Peace Толкоз от мен  Simple Smile

И да кажа, че в нашия случай мъжът ми беше инициатор да имаме 3 деца, голямата му мечта била да има голямо семейство, дори третото дете му беше фикс идея някак. Той говореше нон стоп как ще си ги гледаме и как ще им се радваме цял живот и други такива семейни перспективи. Когато се появи третото дете, явно реши, че се е отчел  Crazy  Аз какъв шок изживях дали да казвам Laughing Обаче не губих поне много време, за което към днешна дата се поздравявам.

# 215
Да, такива неща се изчистват с разговори, но на по-късен етап, когато и двамата са наясно с мотивите и желанията си.
Добре де, да речем, че човекът изпитва ужас от провал и затова отказва да поеме отговорност дори за собствените си действия. Защото нито някой го е влачил за косата на сватбата им, нито пък някой друг му е направил детето. И как очаквате да си признае такова нещо пред себе си, а камо ли пред друг човек. За това се иска невероятна честност. Най-вероятно той самият не знае какви са истинските му мотиви.
За момента Sad_but_true  може единствено да му демонстрира с цялото си поведение, че тя заслужава да бъде обичана, да се държат с нея добре, че заслужава уважение и нищо по-малко няма да я задоволи.

# 216
Е, аз нямам предвид да нищят до откат сега и веднага защо/какво/кога и кой.
А след някой и друг ден, като поутихнат малко взривените емоции от откритието, да си приспят детенцето една вечер, и да седнат като добри, възрастни и умни хора да си поговорят за всичко случило се.Какво се е случило, защо се е случило, къде е проблема, може ли да се реши, кой на какви компромиси е готов.....
Ако искат и двамата да изградят семейството си наново, едва ли ще мине без подобен подробен разговор.

# 217
С това съм напълно съгласна  Simple Smile
Но непременно и той трябва да е готов за такъв разговор. А той засега я е накарал да му обещае, че няма да нищят въпроса.

# 218
  • В един копнеж!
Бъзльовец. Само й замазва очите, колкото да се уталожат нещата. Гаранция ще стане по -предпазлив, я тя опарена все ще подскача и ще е подозрителна.
Баси, хората са го казали...пропука ли се, остават следите, колкото и да лепиш.
Сори, зла и иронична съм, ама...по-добре от будала.

# 219
Затваря и устата: "Добре, оставам с вас, спри да мрънкаш"...

# 220
И е твърде вероятно да остава там, защото няма друга алтернатива -кандидат-съпруга или няма къде да живее, ако си тръгне.

# 221
И аз така мисля , Миракъл . Tired

# 222
Според мен въпросния господин трябваше да бъде изгонен.За да може да си даде сметка какво чувства-на облекчение или загуба.И после да му се даде шанс да се бори за това, което иска.

# 223
sad_but_true, изчетох всичко и всичко, което си написала все едно аз съм го писала преди години. Само дете нямахме. За мен бракът ти е приключил. Също мисля, че мъжът ти е влюбен в тази жена и няма да престане да комуникира с нея, просто ще се крие по-добре.
Съжалявам ако съм прозвучала грубо, просто наистина го мисля. Peace  Sad

# 224
Изтрил й е номерата и от двата си телефона.
Говорихме си сега на вечеря, че не съм му виждала новото работно място, понеже ги преместиха преди няколко месеца и му казах, че някой път мога в обедната да отида до работата му. Каза ми, да дойда още утре.
И така...утре ще съм на обяд с него.

Общи условия

Активация на акаунт