Късно ли е да родиш на 40?

• 171 658
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 330
Бг мамма дава зелен картон за всичките ти реколти, разрешава се! Grinning Hug
На дръзналите да мислят , че на 40 ще са психически и физически стабилни майки/бащи - алени букви

# 331
Е, смятай тия 30 годишни на родителска среща на пубертет на колко са родили.
На 18  bowuu Днес съм- от 18 и 30 часа. Наистина съм най-младата майка, но този факт не ме касае по никакъв повод. Не съм забелязала и дъщеря ми да я касае.

# 332
# 333
  • София
Е, смятай тия 30 годишни на родителска среща на пубертет на колко са родили.
На 18  bowuu Днес съм- от 18 и 30 часа. Наистина съм най-младата майка, но този факт не ме касае по никакъв повод. Не съм забелязала и дъщеря ми да я касае.
О, радвам се, дано и възрастните родители имат тази възможност.

# 334
  • Затънтена някъде зад дувара
Здравей,мила!Ако това ще те успокои рказвам ти веднага примера с моя колежка-първото дете роди на 40 г а второто на 45 така че ти си решаваш!

# 335
Приемаме мнението на синът на Бижу за меродавно.... Що ли не ме учудва мнението му при такова мислена на майката.
Не се опитвай да ме обиждаш лично! Naughty Не ти е за първи път такова отношение към някого! Crossing Arms

Никъде не съм те обидила и остави ако обичаш менторския тон. Когато някой не е съгласен с теб и веднага опит за обида ( между впрочем втори за последните 3 страници).
Когато представяш мнението на детето си по дискутирана тема, трябва да си готова за отговор от насрещната страна, независимо дали ти харесва или не. Ти се припознаваш в постовете на някой потребители, но ръсиш "квалификации" за другите с щедра ръка.

# 336
А за детето лошо ли е майка му да е дебела, и грозна, я да видим сега, какво е най-добро за детето, да не излезе че е най-добре да е млада, слаба и красива?
 Може някой да пита сина си?
Винаги в такива теми подмяташ нещо, с което си мислиш, че ще ме уязвиш! Laughing Няма да го подмина, за да знаеш, че съм забелязвала винаги сарказма ти и да не ти е мъчно, че не те отразявам, а ти така се стараеш. И аз бих могла да кажа някои неща, но ще си замълча по едни причини, свързани с интелект.

Shocked
    Нямам ни най-малка идея какво провокира горния пост. С Елица, например, сме били сто пъти в сто теми на различни мнения без никой да подозира нещо, дето го няма, най-малко пък специално отношение.

Коментирам единствено изказвания по конкретния казус, и те могат да бъдат на всеки.

# 337
Здравей,мила!Ако това ще те успокои рказвам ти веднага примера с моя колежка-първото дете роди на 40 г а второто на 45 така че ти си решаваш!

Peace  Из цялата тема ей това звучи наистина добре

# 338
  • София
А за детето лошо ли е майка му да е дебела, и грозна, я да видим сега, какво е най-добро за детето, да не излезе че е най-добре да е млада, слаба и красива?
 Може някой да пита сина си?
Винаги в такива теми подмяташ нещо, с което си мислиш, че ще ме уязвиш! Laughing Няма да го подмина, за да знаеш, че съм забелязвала винаги сарказма ти и да не ти е мъчно, че не те отразявам, а ти така се стараеш. И аз бих могла да кажа някои неща, но ще си замълча по едни причини, свързани с интелект.

Shocked
    Нямам ни най-малка идея какво провокира горния пост.

Е как да нямаш? Явно комплекси по отношение на външния вид.

# 339
 Ееее, това пък е последното, което съм искала да прозвучи в поста ми. Просто исках да кажа, че децата, разбира се, искат майка им да е млада, красива и богата, да изглежда като холивудска звезда и да носи високи токчета. Laughing Който и да пита детето си, особено докато е малко - все това ще чуе.

Но и да не е такава, да е малко по-възрастна от другите майки, пак не е повод човек само това да го фрустрира до степен да се откаже да има дете, или пък да се комплексира. Децата затова са деца, защото се впечатляват от такива неща и един вид си ги мерят. Голяма работа.

# 340
  • StZ
Ей така да вметна  Crazy
Ако е толкова важен външния вид на майката.....като поп или фолк икона или предидентша, бизнес дама или там каквото е на мода за съответната възраст и среда на детето да се оргнизира даване на подходяща мама под наем за конкретния случай  hahaha hahaha hahaha

Няма нужда да се хапем - да разведрим обстановката, че не се изчитате......  ooooh!

# 341
  • София
Не, не мисля, че е късно! На запад, хората първо стават финансово стабилни, градят кариера и след това мислят за семейство и деца. Може би е разумно! newsm78

# 342
  • София, България
Дълго гледам темата в Актуалните, и реших и аз да се изкажа - Колкото и хора да ти дават акъл, и да се изказват За и Против, те няма да променят нищо за теб - отговорът е вътре в теб, отговорът е различен във всеки конкретен случай, не може да има общо правило и когато вземеш решението - след време ще видиш, че за теб това е било правилното решение. Ако се откажеш, заради рисковете или други причини, значи това не е било твоето призвание и ще намериш друг смисъл в живота си. Ако се решиш, и даде бог да се сдобиеш с рожба - с годините, с всеки изминал ден ще благодариш, че си решила така. Почувствай го и действай!!! Нищо друго няма значение!

# 343
Майка ми е родила мен на 37, а сестра ми почти на 40. Предвид това, че аз сега съм на 37, ясно е, че бяхме абсолютно изключение. Като бях малка, за мен майка ми и баща ми бяха най-прекрасните - майка ми най-хубавата, баща ми - най-високият  hahaha Обективно погледнато, и двете не са били верни, но има ли значение?
По принцип, понеже знам недостатъците на това да си къснородено дете, съм привърженик на по-ранното раждане (ако жената е намерила подходящия баща на децата си) - няма защо да се отлага прекалено много, защото физиологията си е физиология. Но - това ако може да се избира дали сега, или после. Иначе жената на 40 си е фертилна и е съвсем естествено да роди, ако иска дете. И нашите прабаби са раждали на тази възраст - между първите и последните деца често си е имало едно поколение разлика.

# 344

Shocked
    Нямам ни най-малка идея какво провокира горния пост.

Е как да нямаш? Явно комплекси по отношение на външния вид.
Вие се надушвате някак и почвате да прииждате! Joy

Титина, Ирис04, объркала съм се. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт