ВМ-НВХ, част 66

• 38 819
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Баничка*, а дали не си реагирала към яйцата? Embarassed Нали ги увеличи за известно време (над нормалните за теб до онзи момент количества, имам предвид) - може да си направила нещо като алергична реакция newsm78

Включвам се да препоръчам днешната статия на Инес Субашка "Всичко, което трябва да знаете за упоритите мазнини и проблемните зони! Как да се справите с тях успешно?" Simple Smile

Л не С, Дюкан може да е повлиял не заради ограничаването на въглехидратите, а заради ограничаването на мазнините - това ми се струва по-вероятно. А може и да ти трябва определено време, за да се адаптираш. Това важи при повечето хора, които правят рязка смяна на хранителните режими, а не плавен преход - има си първоначален "нисковъглехидратен грип".

Още нещо: не знам колко килограма целиш да свалиш, но може да опиташ с по-умерено ограничаване отначало, например да поддържаш въглехидратите в диапазона 50-100 грама, ако смяташ, че с по-сериозна рестрикция ще имаш проблеми или ще се чувстваш прекалено некомфортно Hug И вече според резултатите ще си прецениш дали да намаляваш още.

По отношение на магнезия, него си го набавяй по предпочитания от теб начин, то дори си е препоръчително Wink

# 241
  • Пловдив
Момичета,кой спорт от изброените е подходящ за начинаещи...-каланетика,power fit,hiit,пилатес newsm78

# 242
  • Бургас
Баничка*,за мен проблема с въглехидратите е основен,то и затова съм на този режим  Wink
от това,което пишеш ,лично аз мисля,че проблема при теб идва от млечните
Пробвай или да не ядеш млечни за известно време или да избираш само такива които са добре узрели и с малко въглехидрати,примерно кашкавал:на който да пише ,че е зрял 90 дни
Не добре ферментирали продукти създават проблем с червата,защото ферментират там
В магазинната мрежа повечето продукти са неотлежали достатъчно  и именно от това идва големия проблем с млечните,ако са добре узрели бактериите са "изяли" млечната захар",а именно въглехидратите
Колкото повече въглехидрати има в един млечен продукт,толкова по-малко е зрял

# 243
Момичета,кой спорт от изброените е подходящ за начинаещи...-каланетика,power fit,hiit,пилатес newsm78
ХИИТ е вид тренировка. Не е за начинаещи. Каланетиката и пилатеса са хубави , но те както всички видове тренровки си имат програми за начинаещи и напреднали. Ако искаш да топиш мазнини , аз бих те посъветвала да си намериш тренировки за начинаещи - кардио и с тежести. Мисля, че вече ти казах за сайта фитнесблендер. Там има над 100 вида тренировки с различна степен на сложност. Освен това отдели малко време да прочетеш кога и по колко се правят тренировките, защото и това има значение.  Абе както с режима на хранене трябва информация и четене, за да правиш нещата както трябва. Така е и със спорта. Да не говорим, че на теб може да ти допада повече каланетиката, а на мен вдигането на тежести. С което искам да кажа, че трябва да опиташ от няколко вида тренировки , за да усетиш коя е твоята.

# 244
mystic woman , аз съм за пилатеса  Peace  Не е прекалено сложно, но после усещаш, че всъщност натоварването е било по-голямо отколкото ти се е сторило.
А за мързеливи като мен - йога  Crazy

# 245
  • Пловдив
Mystic, всеки спорт е различно подходящ за теб според темперамента ти и според това, кой ще ти допадне. Трябва да започнеш по малко, за да прецениш. По принцип HIIT е за по-напреднали, но ако правиш 5-минутни тренировки като за начало, скоро ще можеш повече. Започва се с по малко и полека. 5 мин загрявка, 5 мин нещо, 5 мин разтягане. И така. Или хващаш някаква програма за начинаещи, Румяна Илиева има такава, разрови се в сайта й. А ако ще ходиш на организирани занимания в зала, най-добре се посъветвай с инструктора. Аз лично държа, когато спортувам, да ми е приятно, а не да блъскам за резултати на всяка цена. Разбира се, най-добре, ако може да се съчетае ефективното с приятното. Във всички случаи човек трябва да пробва различни неща, за да види кое как работи при него и кое му допада.
По повод казуса на Вив, да споделя как е при мен. Ако цял ден ям малко (дори и няколко пъти по няколко хапки, и то на крак), на вечеря задължително съм много гладна. И каквото и да хапна, колкото и да ми е голяма порцията, пак похапвам после и още, и още. Рядко ми се случва вече чак да преям (освен във вечери като снощи, в които изядох и 2 малки филийки хляб с масло  Crazy, понеже нищо преди това не ми стигна, а то беше доста...)
Баничка, и според мен може да е нещо от млечните..., пробвай няколко дни без тях, за да видиш как ще е...
Аз да споделя изводите, които за пореден пъти си затвърдих:
- карам ли няколко дни основно на млечни, чувствам се подута и постоянно гладна, целулитът ми се увеличава и неизменно се стига до момент, в който искам да ям хляб...(а напоследък и ям)...
- определено имам страх от глад и се чудя как се преодолява това. Като има нещо нережимно в наличност, няколко пъти се хващам, че хапвам, без да ми се яде, сакън да не ми се дояде после, когато нещото вече няма да го има...Уф... Confused. А даже не ми е толкова вкусно. Но днес това, утре онова и като се усетя, пак съм излязла от коловоза, макар и с малки хапки от нережимни храни и нищо, че после пак се връщам...Много тъпо...И изключително изморително...
А най се обезсърчавам понеже каквото и да правя, колкото и режимна да съм, каквито и тренировки да правя, пустият корем сякаш не намалява и това е...Не че искам да стана фиданка, даже с 6-те излишни кг съм се примерила като тегло, но коремът, ах коремът.... Cry Споделих си болката...

# 246
  • София
Баничка, да се изкажа и аз по повод болката ти в стомаха.  Embarassed
Мен, например, ме боли стомах от рохки и нормално сварени/топлинно обработени яйца. Ако са по - дълго варени нямам болка.
Другото, което забелязах е, че ако яйцата са домашни, дори и да са съвсем рохки - нямам болка.
Кой знае какво съдържат тези от магазина, щом така жестоко ме боли стомах от тях.

Разбира се, това е при мен.
Пробвай различни варианти и ще разбереш причината.  Hug

# 247
yulinga, поне утехата от всичко това е, че си забелязала, че млечните не ти се отразяват толкова добре, така че може да работиш в посока промяна на храненето, за да ги включваш по-малко Hug Вярно, че когато човек е зает, не винаги може да отдели достатъчно време за пазаруване и готвене, а и понякога е потискащо да си планираш менюто от предишния ден примерно и да пазаруваш отрано, но все пак помага, а и се свиква. Така ще успяваш в по-голяма степен да се храниш с храните, които ти се отразяват добре, за да избягваш ситуацията "не ми остана време да сготвя месо, но пък имам сирене/сметана/кисело мляко, ще си хапна от тях". Искам да кажа, че планирането помага дори при ограничен времеви ресурс Wink

А коремът ще се предаде! Hug

# 248
  • Пловдив
Благодаря! Hug

# 249
Cioccolata, преди години, когато започнах Дюкан, имах нарушение на цикъла, а също и магнезиев дефицит. ...

нормално
всички хормони се нуждаят от правилните мазнини, за да функционират правилно

след няколко месеца на режима постепенно ще настъпи промяна и подобрение

# 250
По повод на млечните и ограничаването им, което е доста трудно, докато човек се ориентира как да ги замести, ето една снимка за безмлечни нисковъглехидратни и високомазнинни ястия:
http://www.ceciliafolkesson.se/wp-content/uploads/mejerifrilchf_22.jpg
Не се вижда много добре, но могат да се почерпят идеи Wink

А аз тази сутрин си позволих (за първи път от 9 или 10 години) да хапна пастет Embarassed (Краси, знам какво ще кажеш Rolling Eyes) Купих един чешки (Hame) и си намазах от него на кокосовата палачинка, само че разделих палачинката на 4 и така се получиха 2 затворени сандвича. Много вкусно беше Embarassed Дано да не се изрина от пастета, ще стане ясно до 2-3 дни. А идеята за такова разрязване на палачинката я взех от рецептите на Дюканките Laughing Но много ми допадна. И също така си мисля, че тази палачинка става като основа за пица Wink И освен това, пак вдъхновена от Дюканките, си мисля да пробвам вариант за НВ-ВМХ баница или по-скоро солена торта: 3 или 4 такива палачинки (по-скоро 3, че много мързел ме мъчи Embarassed), наложени една върху друга, а между тях например намазано крема сирене или някакъв друг подходящ пълнеж. Това са си мои идеи де, просто споделям Embarassed

А също вчера прочетох и се зачудих, че не съм се сетила, че сместа за кокоските, които си правя от стърготини, яйце и масло, може да се разстеле на по-голяма повърхност и да се изпече като блат, а после да се залее с някакъв крем на сметанова или маскарпонена основа. Ще стане приличен сладкиш. Също може и просто да се залее с разтопен шоколад - така дори става безмлечно.

# 251
Тези дни Андреас Ендфелд изпрати за лабораторен анализ опаковки с млени бадеми за да се провери дали отбелязаното на тях количество В отговаря на истината
ето тук резултата
Скрит текст:

т.е. съдържанието на В се оказа горе-долу двойно спрямо това на опаковката
отделно напомни, че в 100гр бадеми се съдържат 13гр омега6

# 252
Това е така нареченото бадемово брашно, но всъщност наистина са си млени бадеми. Да, определено няма как да съдържат толкова малко въглехидрати, колкото може би са били обявени на опаковките. Но човек трябва и да помисли малко и да вложи малко здрав разум, когато пазарува Wink

От друга страна бадемовото брашно или смлените бадеми са определено нискогликемични, а не са и прекалено високовъглехидратни - в никакъв случай. Така че не е това проблемът. Проблемът, както и аз съм споменавала, е точно съдържанието на омега-6 и податливостта на тези мазнини на окисляване, когато се нагреят бадемите или брашното. Затова в крайна сметка не е препоръчително да се консумират често печени бадеми (или други ядки) или пък "печива" от бадемово брашно. Но за веднъж - два пъти в месеца не е проблем, мисля.

А иначе Андреас, заедно с Лорън Кордейн, препоръчва бадемите да се заменят с кокосово брашно, ако искаме по-често да консумираме нисковъглехидратни печива. Само напомням, че кокосовото брашно не е равностойно на кокосови стърготини: брашното е изсушено и обезмаслено, така че придава доста по-различна консистенция, а стърготините са си с натуралните мазнини, макар че и те са изсушени, т.е. без нормалното водно съдържание в кокоса, но все пак 1 ч.ч. кокосово брашно не може да се замести с 1 ч.ч. кокосови стърготини. Съвсем различно нещо се получава.

# 253
на мен кокосовото брашно никак не ми хареса
нещо и бадемовото го забравих Thinking
което ме навежда на мисълта да си кажа и аз някои лични наблюдения Embarassed
за този начин на хранене трябва да се "узрее" Joyобразно казано
някои узряват бързо,други по-бавно
аз съм от най-бавните Mr. Green
3 години бях като наблюдател в темата,харесваше ми,но ме беше страх от мазнините и холестерола Embarassed
рака на майка ми ме бутна за следващата стъпка
и след това тръгнах:крачка напред,две назад Embarassedпосле две напред,една назад и ето.....
от няколко месеца съм неузнаваема Grinning
прияждат ми се само добрите храни и си ги ям с удоволствие
понякога опитвам нещо,но ми е достатъчно един-два залъка и спирам без да се замислям и си налагам воля
просто не ми се иска Shocked
и аз съм изумена от промяната в мен,подобна е и в половинката,но той има право на по някой картоф Mr. Green
заявявам:узряла съм bowuu

# 254
Танче, много точни наблюдения Hug И при мен процесът протече кажи-речи по същия начин, със същите етапи.

А аз кокосово брашно дори не съм пробвала Embarassed Използвам си стърготини за каквито цели мога да ги приложа, но аз по начало предпочитам нещата да стават бързо и лесно, без много подготовка и много етапи на процеса. И съставките да не са голям брой - така също ми е по-приятно Embarassed Пробвала съм "печива" с бадемово и ленено брашно, съответно с домашно смлени бадеми и ленено семе, но прекалено сложни ми идват, а и ми се струва неоправдано да се харчат толкова пари за тези "брашна" Embarassed По-добре да се търсят други варианти за десерт - аз предпочитам вариации на тема сметана и шоколад, кокос, смлени сурови ядки. А "печивата" са ми общо взето кокоските, но и до тях прибягвам веднъж седмично максимум. Вярно, че слагам кокос на палачинките сутрин, което пак не е съвсем всяка сутрин, но нещо и на мен ми се отщяха сложните "режимни" печива и десерти. От време на време ми хрумват разни идеи, като тези, които описах по-горе, но най-често си остават неосъществени Embarassed Запазила съм куп рецепти, наистина огромен брой, но и от тях не съм направила дори 1%. Мързел, какво да се прави Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт