ВМ-НВХ, част 66

• 38 834
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Ами извадих си рецептата от темата с рецепти...4 яйца,някакво колич.кокосово масло или масло или закв.сметана/2-3лъж. натурално какао/1л.мед/орехи и после боровинки.Всичко се обърква добре Rolling Eyes

# 121
Ами извадих си рецептата от темата с рецепти...4 яйца,някакво колич.кокосово масло или масло или закв.сметана/2-3лъж. натурално какао/1л.мед/орехи и после боровинки.Всичко се обърква добре Rolling Eyes

Я, ясно. Аз нея тема не я следя, затова попитах. Предполагам, че някой ще се включи с коментар.

# 122
Много сте изписали бе за една нощ. Аз докато се включа от другата част на света и вие в събота ще отидете Grinning.

Ех момичета най се радвам като чуя за хубави резултати от хора с някакъв здравословен проблем (dani  bouquet). То за всички ни е хубаво, но когато някой е страдал от нещо и е постигнал подобрение или удовлетворение в някакъв момент е невероятно.

Верно че нашите резултати на липидния профил тук са силно занижени тази година. Трябва някое ново лекарство да е разработено та да могат на повее хора да го натряскат. А много тъпо ми стана като ми се обадиха по телефона да ми кажат че всичко ми е наред (с изключение на калия) и като ги питах какви са ми стойностите на холестерола и сестрата ми казва стойността на общия (171  - горната е 199 добре си). Как е възможно такова невежество не мога да си обесня. Но както и да е. Добре че сте вие тук и тоновете безценна информация която споделяте за всичко.

Ivka те вече са ти отговорили за мазнините, но и аз да кажа. Ако ти е тежко на стомаха – махни маслото от кафето. Пий си кафето нормално. Аз също пробвах няколко пъти кафе с масло барабар Петко с мъжете (понеже момичетата все го споменават) – и с кокосово и с краве. Ами гадно ми става после и не мога да вкуся нищо до 16:00 -17:00часа. А иначе ям по едно авокадо с 30гр масло и 20гр сирене сутрин и нищо ми няма. После си огладнявам към 13:00часа. Но тази комбинация кафе с масло нещо ми накъртва.

# 123
  • SA
Вики, в Щатите очевидно сериозно занижават нормите за холестерол и захар. Общ холестерол 5,1 ммол/л като норма досега не бях срещала. Обаче ти пак си се вместила в тая норма.  Simple Smile
Не е невежество това. Целта е да се препорьчат статини на повече хора. А обикновените лекари просто следват наложените протоколи за лечение ( така сьс сигурност няма да си имат никакви проблеми с недоволни болни  Peace).
mystic woman, ами за яйцата- така е, ако не са термично обработени, има известна опасност от салмонела. Макар че уж минават санитарен контрол. Аз напьлно сурови яйца не харесвам, но рохки просто обожавам и обикновено така си ги приготвям. Честно казано, и от салмонела не ме е страх особено много  Embarassed.

# 124
Идвам с рядко тъп въпрос- ако реша да разбия маскарпоне със сметана каква трябва да взема- заквасена или течна? Предния път сложих и от двете, но не бях на режима.... ooooh! Blush

# 125
Отново в темата, че имам нужда да чета Mr. Green

# 126
Dani, истински се радвам за добрите ти резултати! Hug

И аз преди време бях в Зоната, но меренето ме отказа. Сега се радвам, че ви открих! Hug
Дори и с прегрешения от време на време, се връщам още със следващото си ядене в правия път. WinkВярвам, че занапред ще устоявам по-лесно. Embarassed

# 127
W'A'S'P' , теб сьм те признала за кулинар №1 в темата! Само Краси може да ти сьперничи, ама тя не се придьржа стриктно кьм режима. Тези снимки само като ги гледам и ми се прияжда!  Embarassed
Виви, ще го преодолеете с вьзрастта това! За успокоение да ти кажа, че по мои наблюдения, деца, които като малки често боледуват от инфекции на горните дихателни пьтища, рядко боледуват от сериозни заболявания по-кьсно. Не знам защо е така, но вероятно имунната система си изгражда отговор кьм повече патогени и това й помага да се справя по-лесно и с по-сериозни инфекции.

Има нещо такова, Кам! Аз грип съм карала, когато бях на 4г. и оттогава не, а до 12-годишна възраст бхя непрекъснато със сополив нос и болно гърло - винаги зимата. Но после изведнъж като се излекувах от посл. ми сливици (които искаха да ги режат, но не го направихме), болестите ми изчезнаха като отсечени. Досега съм хващала само настинки и шарката дето я минах миналата година (ама тя е много силно заразна и не отминава никого).

Да добавя за режима и адаптацията към него: всички нови (и аз бях така) трудно се ориентират кое е смислено и кое не, кое е умерено и правилно, и често изпадат в крайности. Така както преди това са били на диети и са се ограничавали, така изведнъж започват да ядат по много от всичко, за да компенсират предишното лишаване:

1. Ядете много протеини, много мазнини, прекалено малко зеленчуци и повишавате калориите прекомерно. Ако имате съотношение 50:50 протеини мазнини, това също е много и ще ви бъде тежко на стомаха. А и няма да отслабвате.

2. Броите въглехидратите буквално, а не контекстно - решавате, че щом трябва да са до 50гр въгл. на ден, можете да изяждате съответното не от много зеленчуци, а от малко хляб и захар. Грешка! Двете храни се метаболизират по коренно различни начини и винаги с хляба/захарта се преяжда заради пристрастяващия им характер.

3. Прекалено много режимни десерти, т.е. всеки ден за десерт след всяко хранене + за закуска. режимните десерти все пак имат повече въглехидрати, а и повече протеини, което отново повишава излишно калориите. А и ако ползвате примерно мед, дори малко кол-во действа върху центъра за удоволствие на мозъка и губите контрол върху кол-вата.

4. Смятането, че всичко е под контрол и дори да изядете една поничка, ако останалите хранения са точни всичко ще бъде наред. Грешка! Поничката вече е повредила трудно постигнатия хормонален баланс.

5. Не е нужда никаква воля за адаптация към режима. Напротив, нужна е. Все пак изграждате нови навици и трябва малко да се напънете в началото, в първите седмици/месеци адаптиране към новия ви начин на живот. На мене това ракзодиране на храненето ми отне година и половина. Просто си мислех, че ям малко въглехидрати, а се оказа съвсем друго....

6. Прекалявате с млечните, за да си наваксате пропуснатите моменти преди. Особено комбинирането на ядки със заквасена сметана може да ви докара няколко кила в повече - все пак повишават инсулина и стимулират апетита.

7. Хвърляте се да купувате всякакви изчанчени биохрани, за да опитате от всичко палео/органично. Недейте! Това са просто хвърлени пари на вятъра.

8. Бягате от традиционните български храни като бяло сирене, свинско, пилешко, риба, яйца и сезонни зеленчуци, за сметка на всевъзможни вносни стоки, с мисълта, че БГ производителите ви лъжат и ви продават боклуци. Грешка! Ако здравето ви се подобри от консумацията на тези храни, значи явно производителите не ви лъжат за качеството!  Laughing

9. Искате да изкупите всичкия черен шоколад (над 70%) по магазните и всеки път като ви се прияде сладко, пъхвате по едно парче в устата си, за да заглушите виковете на гладното захарно чудовище.  hahaha

За съжаление човек ще трябва да прояви воля и тук, за да се възпре от такива изстъпления. Това е най-трудната стъпка: да се откажеш от вреден навик, който всички имат и освен това ви принуждават да следвате с думите "Ама какво сега ще ти стане от една бисквитка?" Все едно на отказващ се пушач да му кажат "еее, ти не си пушил от 2 месеца! какво пък ще ти стане да си запалиш една цигарка и да ми правиш компания?". Пазете се от такова емоционално изнудване!

Ако се сетя за още, ще пиша. Но това бяха нещата, с които аз се сблъсках.

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 19:45 от AGLIKKA

# 128
  • Пловдив
Vici, и аз мисля, че от кафето с масло. Следобеда пак си бях направила малко и пак ми беше много тежко.
Момичета, голям глад имам за сладко и хляб, като наркоман в абстиненция съм, а съм още на втори ден. Аз май за това налитам толкова на мазнината, че уж да ми убие глада за нещо сладко...а, принципно не ям толкова сладко, ама сега като е забранено и всякви сладки неща са ми в главата  Whistling
Купих си алабаш, не знам той как се вписва във ВМНХ , но е малко сладък , та се надявам да помогне Simple Smile

# 129
  • София
Кам, Уасп  Hug
Ще го израсне разбира се, на финалната права е, приближава 11 г.  Simple Smile Но само като чуя "Мамо май започва да ме боли гърлото" и лошо ми става  Whistling

Иначе има нещо вярно в това, че боледуващите често като малки, като голями са по-здрави. Аз съм така.

Уасп - уникаални вкусотии ... Направо огладнях!

# 130
  • Пловдив
Да, и аз мисля, че боледуващите като малки са по-здрави. То и не напразно казват, че е хубаво да се изкарат шарките , като си дете, защото било много хубаво за имунитета ти. Дори някъде бях чела, че се намаля вероятността да се разболееш от някакъв вид рак, сега забравих какъв, ако си караш шарки като малък.
За мен по принцип не е толкова важно колко често ще се разболява малкия, колкото това , да се преборва бързо и без усложнения  Peace

# 131
Ивка, алабашът е супер Wink Може да се нареже като картофи и да се изпържи или изпече. Само при печене трябва да се внимава да не загори.

# 132
  • Пловдив
Ивка, алабашът е супер Wink Може да се нареже като картофи и да се изпържи или изпече. Само при печене трябва да се внимава да не загори.

Това не го знаех за алабаша, мислех че се консумира само в сурово състояние. Като се изпържи на картофи ли има вкус?  newsm78

# 133
Наподобява картофите, но е по-сочен и леко сладни. На мен ми харесва повече от печени картофи.

# 134
  • Пловдив
Наподобява картофите, но е по-сочен и леко сладни. На мен ми харесва повече от печени картофи.
[/quote

Аууу, ще се пробва, мерси за идеята. Нещо по специфично можеш ли да ми кажеш , как се пече, слага ли се нещо, или само нарязвам и з мазнина?

Общи условия

Активация на акаунт